Najbolji čajevi za mršavljenje


Saveti

Gojaznost je problem, koji ne samo da ima zdravstvene posledice, već i te kako može da utiče i na mentalno zdravlje. Osobe koje su gojazne ili koje imaju višak kilograma, koji smatraju da im ne treba i da žele da ga se reše jednako su na neki način nezadovoljne. 

To nezadovoljstvo ogleda se na različitim nivoima. I traje sve do onog momenta dok osoba ne odluči čvrsto da se suoči sa svojim problemom. I ono što je jako bitno naglasiti jeste da osoba koja želi da smrša to može da uradi na bezbroj načina. 

Međutim, ono što je ključno, tačnije zajedničko kod svih načina jeste – disciplina i kontinuitet. Ništa neće upaliti ako samo jednom probate, niti bilo koji preparat, niti čaj, niti tip vežbe, niti smanjivanje hrane samo tokom jedne nedelje. Dakle, potreban je kontinuitet. 

Sa druge strane, mnogo je onih načina koji nisu baš poželjni. Zato se uvek savetuje, kada krećete u borbu sa kilogramima da birate prirodne načine. I zato vam predstavljamo prirodne načine u vidu čajeva, koji mogu da vam pomognu, budu vaši saveznici i zajedno sa vama ostvare pobede, koje priželjkujete celog života. 


Zeleni čaj – prvi na listi

Za zeleni čaj ste sigurno čuli i nije ni čudo, jer se zaista radi o delotvornom čaju, ne samo kada je problem gojaznosti u pitanju. Dobra je stvar što ga možete naći u svakoj prodavnici i što postoje čak i različiti ukusi. Tačno je da zeleni čaj ima specifičan ukus, međutim, dobra stvar je što vrlo brzo daje rezultate, a sa druge strane pijući ga vi se vrlo brzo i naviknete na taj ukus. Zeleni čaj se koristi za mršavljenje zato što sadrži katehini, a upravo ovaj sastojak utiče na mršavljenje. Takođe, ovaj sastojak sprečava stvaranje novih masnih naslaga. Još jedna pozitivna stvar kod zelenog čaja jeste i činjenica da se konzumiranjem ovog čaja brže sagorevaju masti. Nije zgoreg podsetiti da ovaj čaj utiče i na jačanje imuniteta, pomaže ako imate zubobolju, smanjuje preveliku dozu stresa, čak se smatra i da zeleni čaj može dobro doći osobama sa kardio-vaskularnim problemima. Da li ste znali da zeleni čaj ima dozu kofeina, što znači da ovim čajem možete zameniti kafu. 

Čaj od koprive

Uvek je dobro izabrati prirodu u svakoj borbi koja za cilj ima zdravlje i zdrav izgled. Kopriva je biljka koja poseduje mnoge dobrobiti, a čaj od koprive je idealan za mršavljenje. Efekat čaja od korpive razlikuje se od efekta zelenog čaja. Za razliku od njega, čaj od koprive ne utiče na topljenje masnih naslaga. Ono što ćete osetiti nakon ispijanja ovog čaja jeste ubrzanje metabolizma. Na taj način vaše telo će se oslobađati metaboličkog otpada, te će moći bolje da radi i efikasnije da troši kalorije. Uvek je naravno najbolje birati proverene i domaće čajeve od koprive. Još jedna jako važna stvar za žene jeste i da ovaj čaj od korpive pomaže da se reguliše celulit. 

Crni čaj 

Crni čaj je takođe veoma poznat u narodu, a ljudi ga vrlo često mešaju sa zelenim čajem, zbog sličnog sastava. Naime, ono što treba da znate da se i crni i zeleni čaj prave od jedne iste vrste lišća. Razlika se pravi kada dođe do procesa obrade. Za razliku od zelenog čaja, u crnom postoje takozvani flavonoidi. I to je ono što je nama važno, odnosno što je važno svima koji žele da smršaju, jer oni pomažu da se reguliše težina. Jednostavno je delovanje ovog čaja. Masti koje su nam nepotrebne izbacuju se iz organizma i pre nego što se apsorbuju i u tome je magija ispijanja ovog čaja. Po dozi kofeina, crni čaj se ne razlikuje od zelenom, pa je savet da malo smanjite kafu kada ga pijete ili da jednostavno kafu zamenite crnim čajem. 


Čaj od peršuna

Sada prelazimo na one možda malo manje poznatije čajeve, koji jednako dobro mogu da pomognu pri mršavljenju, odnosno u jednom segmentu. Ovo nije čaj koji se pije u kontinuitetu. Ovo je čaj potreban u onim momentima kada je potrebno da izbacite višak vode iz organizma. Po tome je peršun i poznat. I možda bi najbolje bilo da u svoj proces mršavljnja krenete upravo ovim čajem. Prvo izbacite sav višak vode, a onda nakon nekoliko dana pauze nastavite sa ostalim čajevima. 

Čaj od lovorovog lista 

Da, i čaj i od lovora može da posluži za skidanje kilograma. Ono što je potrebno da znate da ovo nije samo ubacivanje lovorovog lista u toplu vodu i čekanje list biljke otpusti sve dobre sastojke. U pitanju je mešavima različitih supstanci. Dakle, čaj od lovorovog lista delovaće samo ako ga pomešate sa jednom kašičicom zelenog čaja, i malo cimeta. Tada će biti najdelotvorniji. Možda vam se ovaj ukus najviše i svidi, ukoliko vam se ni crni ni zeleni čaj ne dopadaju. Ovo zaista može biti kao neka poslastica, posebno ako volite cimet. 

Čaj od breze i drugih sastojaka 

Još jedan čaj koji je zapravo mešavina više različitih biljki, takođe može da bude interesantan za sve one koji vole da eksperimentišu i vole ovakve tipove čajeva. Dakle, uz brezu ovde ide i šipurak, krušina, kleka, komorač, peršun, matičnjak, lipa i zova. Ovaj čaj je prilično delotvoran i utiče na mnoge aspekte koji se povezuju sa gojaznošću. Naime, ovaj čaj pored toga što ubrzava varenje i metabolizam, smanjuje i nadutost, reguliše gasove i naravno zbog peršuna doprinosi da se izbaci voda iz organizma. 

Čaj od kima 

Ako imate nadimanja čaj od kima može da reši posao vrlo brzo. Takođe, utiče i na proces probave, ali je takođe dobar za sve one koji imaju utisak da im je varenje usporeno ili da im se hrana jako dugo vari. 


Čaj od đumbira 

Đumbir je nadaleko poznat po mnogobrojnim lekovitim svojstvima. I naravno da je dobar i kada je skidanje kilograma u pitanju. Ovo je takođe jedan od čajeva za mršavljenje. Ono što je specifično kod čaja od đumbira jeste činjenica da će vam umanjiti tu želju za  hranom, a to je jedanako važno kao i sve ostalo, jer što pre regulišete ishranu i krenete da ne zadovoljavate vašu prekomernu potrebu za hranom tako često, dolazi do željenih rezultata. 

Čaj od sene 

Čaj od sene se preporučuje onim osobama koje imaju tzv „lenja creva“. Mnoge osobe koje se bore sa viškom kilograma imaju problem sa probavom. Nemogućnost odlaska u wc, prilično spor metabolizam i sve što ide uz to je čest problem. Ovo može da se reguliše čajem od sene. Bar ćete se osećati rasterećenije. 

Čaj od rastavića 

Čaj od rastavića je poznat i kao čistač organizma. Radi se o biljci koje se hiljadama godina koristi kao lek. Rastaviće je dobar iz više razloga, poznat je kao narodni lek za sve one koji imaju probleme sa mokraćnim kanalima ili bubrezima. Međtuim, čaj od rastavića je veoma dobar za mršavljenje, ali pre svega za skidanje masnih naslaga sa bokova i zadnjice. To je ono što sve žene žele, bokovi su najkritičnije mesto. Takođe će vas oduševiti činjenica da je rastavić jednako delotvoran i kada uzmemo u obzir dosadni celulit. 


Preporučeni proizvodi

Pirinač crveni BIO 200g

Crveni pirinač je bogat biljnim vlaknima...

Sirće jabukovo 1l Ekofarm

Ovaj proizvod dobijen tradicionalnom met...

Kikiriki puter 700g Hajdukovo

Pored toga što se koristi kao nam...

Sapun od kozjeg mleka neven Zelj

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog ...

Kinoa BIO 200g

Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, ...


Pogledaje još

Nuestra Stevia prah 50g

Stevia je 100% prirodni zaslađivač sasto...

Ulje fenela 20ml

Ulje namenjeno ženama jer podstiče stvar...

Ulje od repice 0,5 Linum

Hladno ceđeno ulje uljane repice poseduj...

Srebrna kap Sinusan

Srebrna kap – sinusan, izuzetno snažan r...

Sočivo crveno organic 0.5kg

Sočivo je odličan izvor biljnih vlakana ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Semenke bundeve u ishrani - značaj i zdravstvene prednosti

Pita od bundeve je omiljena poslastica naših baka, a mnoge od nas seća na detinjstvo. U svetu...

Detaljnije

Snaga čičkovog korena

Čičkov koren se koristi u biljnoj medicini širom sveta jer je dobar antioksidant i ima moćno ...

Detaljnije

Bebi ulje – alternativna upotreba

Bebi ulje se može nazvati super hidrirajućim sredstvom koje nam može pomoći u sprečavanju pojave str...

Detaljnije

Kako smanjiti kortizol

Stres je svima dobro poznato stanje i barem smo ga jednom u životu osetili. Moderan način života, sv...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS