5 razloga zbog kojih se grudi opuštaju


Saveti

Jasno je da se ne možemo boriti protiv vremena i da ćemo, pre ili kasnije, morati da prihvatimo starost sa svim promenama koje ona donosi. Imajući to u vidu, normalno je da naše grudi ne budu iste nakon 40te ili 60te godine, jer kako vreme prolazi, grudi gube svoju čvrstinu i doći će vreme kada će se opustiti.

Međutim, svakodnevno možemo raditi na tome da sprečimo pojavu znakova ranog starenja, jer mnoge navike mogu dovesti do preranog opuštanja grudi. 

Postoji dosta faktora koji utiču na čvrstinu grudi. Na njihovu čvrstinu utiče veličina grudi, dojenje, drastične promene težine, tip grudnjaka koji se koristi itd. Mnoge žene ignorišu druge faktore koji mogu uzrokovati prerano opuštanje grudi.

Navike koje dovode do preranog opuštanja grudi

Kod žena, grudi su ,,oružje” privlačnosti, zavođenja i senzualnosti. Ukoliko pravilno negujete svoje grudi, duže će izgledati oi čvrsto, kao kod mlađih devojaka. U nastavku teksta pročitajte koje navike treba da izbegavate, ukoliko ne želite da vaše grudi prerano izgube svoju čvrstinu.

1. Korišćenje neadekvatnog grudnjaka

Ovo je jedna najčešća i najviše ignorisana navika koja postoji kod žena. Grudnjaci su izrađeni od fleksibilnih materijala koji se sa lakoćom prilagođavaju našem telu. Međutim, mnoge žene ne koriste ispravnu veličinu grudnjaka, što dovodi do opuštanja grudi. Jako je bitno da svaka žena pronađe odgovarajuću veličinu grudnjaka (veličinu korpi i širinu leđa), koji je neće stezati. Statistike pokazuju da više od 80% ženske populacije u svetu ne koristi adekvatan grudnjak. Da li i vi spadate u tu grupu?

2. Pušenje

Pušenje je jako loša navika, koja pored toga što šteti zdravlju, takođe utiče i na kožu. Pušenjem koža gubi svoju elastičnost, tako da se grudi opuštaju i naboravaju. Ovaj loš porok smanjuje količinu kolagena u koži i pogoršava protok krvi. Na taj način koža se prebrzo oštećuje i znakovi starenja se ranije pojavljuju.

3. Stalno mršavljenje i gojenje

Nagli gubitak težine dovodi do toga da koža gubi svoju čvrstinu. Grudi se sastoje od žlezda i masti, tako da se nakon gubitka na težini mogu lako opustiti. Jako je česta pojava da se grudi opuste nakon dijeta kod kojih se lako gubi ili dobija težina. Kada se vodi dijeta koja ne uravnotežuje težinu, u koži se stvara tenzija i rezultat toga su opuštene grudi. Prema tome, savet je da održavate stalnu telesnu težinu ravnomernom ishranom.

4. Izlaganje suncu

Uprkos mnogim upozorenjima o riziku koji direktno izlaganje suncu nosi sa sobom, i dalje ima mnogo žena koje ne koriste adekvatan zaštitni factor, uz pomoć kog će zaštititi svoju kožu, a samim tim i svoje zdravlje. Ova navika takođe utiče na čvrstinu grudi, jer je upravo dekolte deo tela koji je najviše izložen direktnom sunčevom zračenju. Sunčevi zraci mogu oštetiti kožu, izazvati pojavu bora i dovesti do preranog starenja kože. Preporučuje se da namažete kremu sa većim zaštitinim faktorom, pre izlaganja suncu, tj. UV zračenju. Takođe, izbegavajte da dugo boravite na suncu.

5. Odsustvo fizičke aktivnosti i loše držanje

Fizička aktivnost je ključna ako želite da imate lepe, čvrste i okrugle grudi. Jako je bitno da znate da vežbe koje se svode na ponavljane pokrete napred-nazad, mogu opustiti grudi, tako da tada morate nositi sportski grudnjak kako biste podupreli vaše grudi. Isto je jako važno da tokom celog dana držite kičmu u pravilnom položaju. Držanje kičme u pravilnom položaju, kako tokom šetnje, tako i tokom sedenja, jako je bitno, kako bi vam grudi bile čvrste i podignute. Glavu i grudi uvek držite podignute, ramena zategnite unazad, i sprečićete prerano opuštanje grudi.


Preporučeni proizvodi

Sok breuss koktel Biota

Sok Biotta Breuss se pravi od organski u...

Oxsilver

Sinergijsko delovanje kiseonika i srebra...

Epsom Soli Gel

Za detoksikaciju od: Rentgenskih zračenj...

Ulje detox 100ml

Ovo ulje koristi se za detoksikaciju cel...

Epsom Soli

Očistite organizam od toksina izazvanih ...


Pogledaje još

Kikiriki puter 700g Hajdukovo

Pored toga što se koristi kao nam...

Ulje mente 10ml BIO

Miris eteričnog ulja peperminta osvežava...

Belvit H 150gr

Belvit H je potpunoprirodan regulator ni...

Pirinač jasmin BIO 200g

Organski proizvod. Jasmin pirinač je pos...

Đumbir Limun 30.6g Yogi Tea

Mešavina biljnog čaja. Đumbir uvećava me...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Voće za mršavljenje

Konzumiranje voća je neophodno da bismo bili zdravi. Neke vrste voća su idealne za osobe koje žele d...

Detaljnije

Jin i Jang hrana

Makrobiotička ishrana je samo jedan aspekt mnogo šireg pojma nazvanog makrobiotika. Makrobiot...

Detaljnije

Vežbe za ruke

Oblikovane i zategnute ruke su podjednaka želja kako za muškaraca, tako i kod žena. Vežbanjem...

Detaljnije

Saveti za ljubitelje čaja

Imunitet nije uvek dovoljno jak da se bori protiv svih vrsta bolesti. Prirodno jačanje imunološkog s...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS