Čaj od kukuruzne svile - kako se pije i za šta je dobar


Soja - zrno zdravlja Biljke kao lek

Brojne lekovite biljke, koje karakteriše izuzetno koristan sastav važnih materija, koriste se u svakodnevnoj ishrani, ili kao deo napitaka, medikamenata i drugih delotvornih varijanti. U tom pogledu, kukuruzna svila, ratarska kultura koja vodi poreklo iz Meksika i sadrži izobilje vitamina, minerala i mnogih korisnih materija, upotrebljava se kao važan element zdravog, vitalnog i osnaženog organizma. Posebno je popularan kukuruzna svila čaj, koji se preporučuje i do 3 puta dnevno u šolji od 200 mililitara, za konzumaciju koja će dati sjajne rezultate. Kukuruzna svila predstavlja deo klasa koji izvire iz kukuznog ploda, karakterističnog oblika i nežnih vlakana, koji imaju bitno mesto prilikom cvetanja ove jednogodišnje biljke i prikupljanja polena. 

Nakon ubiranja plodova i sušenja svilenih vlakana, struktura je savršena za kombinovanje sa ključalom vodom i dobijanje lekovitih dejstava u kratkom roku, stajanjem svega 15 minuta nakon pripreme. Kao neizostavan deo narodne medicine, čaj od kukuruzne svile bogat je raznovrsnim vitaminima, među kojima se posebno ističe K3, kao bitnog stvaraoca protrombina u sistemu krvotoka, otklanjanje simptoma anemije i pročišćavanjem krvi. Preporučuje se kao delotvorno rešenje brojnih zdravstvenih problema, stanja i tegoba u kratkom roku, kao i održavanje zdravlja i vitalnosti redovnom ili povremenom konzumacijom. 

Možda vas zanima i koji su saveti za ljubitelje čaja.

Važni sastojci koji čine kukuruznu svilu značajnim izvorom hranljivih materija

Ispisujući istoriju upotrebe dugu više od 5 milenijuma, kukuruzna svila je bila popularna kao lek kod Indijanaca, zahvaljujući prepoznatim antioksidantima i pozitivnim dejstvima za zdravlje čitavog organizma. Potiče od porodice jednogodišnjih ratarskih biljaka pod nazivom Graminea i karakteriše je žuta i smeđa boja, u zavisnosti da li je prirodna ili osušena. Čaj od kukuruzne svile predstavlja kvalitetnu kombinaciju sastojaka koji pospešuju funkcije svih organa, jačaju imunitet i čine organizam zdravim, među kojima se ističu vitamini i minerali. Osnovni sastojci svile od kukuruza su vitamini C i K, soli kalijuma, amin hordenin, polifenol, masno ulje, saponin, alantoin, flavonoid, kao i mnogi drugi. Polifenol je sadržan u vrednosti od 12%, zatim saponin 3% i masno ulje 2%, kao važni elementi hranljivosti. Pored vitamina, prisustvo eteričnih ulja, proteina, minerala, ugljenih hidrata i vlakana, čine je vrlo delotvornom za najrazličitije tegobe ljudi. 

Kvalitetna struktura i bogat nutritivni sastav daju kukuruznoj svili odličnu energetsku vrednost. Iako postoji veliki broj prerađenih proizvoda koji potiču od klipa kukuruza, prirodno osušena svila je važan izvor korisnih materija i ima veoma važne efekte na vitalnost, zdravlje i oporavak organizma od raznovrsnih problema, tegoba i bolesti. Priprema čaja zavisi od vrste problema koja se pokušava rešiti ovim napitkom, pa se razlikuje receptura za pročišćavanje krvotoka, gubljenje viška kilograma, regulisanje sistema urinarnog trakta i brojne druge varijante. Na primer, za pročišćavanje krvnih sudova preporučuje se od 20 do 30 grama sušene svile kukuruza u prokuvanoj vodi, dok za dijete se savetuje do 25 grama pomešanih sa jednim litrom vode, što čak zamenjuje unos drugih tečnosti tokom dana.  

Za šta je dobar čaj od kukuruzne svile?

Prisustvo brojnih vitamina, minerala, antioksidanata i drugih korisnih materija, čine da kukuruzna svila bude pravi izvor zdravlja. Posebno je popularan čaj od kukuruzne svile koji se preporučuje za konzumaciju svima, osim trudnicama i dojiljama, što se posebno određuje od strane nadležnih lekara. Osušeni vrhovi klipova od kukuruza koji imaju svilenkast sastav kombinuju se sa proključalom vodom i ostavljaju 15 minuta za dobijanje tamno žute boje napitka. Čaj od kukuruza predlaže se za konzumaciju do 3 puta dnevno u šoljama od 200 mililitara. Mnogo je benefita koje pruža organizmu, a posebno su prepoznata blagotvorna dejstva za vitalnost urinarnog sistema. Tačnije, uspešno rešava pitanje urinarnih infekcija, pročišćava mokraćne kanale i bešiku, a pored toga sprečava pojavu gihta, nefritisa, reumatskih i mnogih srodnih oboljenja. 

Ubrzavajući proces izlučivanja mokraće, kukuruzna svila čaj sprečava pojavu upala, peska i kamena u bubregu, što unapređuje same funkcije ovog organa, kao i jetre. Od davnih vremena se varijanta čaja, zahvaljujući antioksidantima, vezuje za efikasne dijete i sigurno gubljenje kilograma, eliminisanje celulita i viška tečnosti iz organizma, na zdrav i prriodan način. Takođe, iskustva pokazuju da reguliše visok krvni pritisak, kao i nivo šećera u krvi, bez ikakvih nus pojava i neželjenih efekata. 

Dodatno, ubrzava metabolizam, sprečava pojavu bakterija i infekcija urinarnog trakta, kao i problema sa funkcijama organa. Kako su brojni vitamini i minerali učinili kukuruznu svilu savršenom za otklanjanje veoma različitih tegoba, važno je istaći da ima pozitivna dejstva i za snižavanje lošeg holesterola, regulisanje sistema krvotoka i cirkulacije, kao i sam rad srca. Pored svega navedenog, čaj od kukuruzne svile se može kombinovati sa bokvicom, hajdučkom travom i drugim prirodnim bogatstvima, za još snažnije efekte i višestruko korisna dejstva. 

Čaj od kukuruzne svile poznat je od davnih vremena kao važan spektar lekovitih sastojaka i dejstava koje ne može zameniti drugi izvor i struktura materija. Zahvaljujući izuzetnom prisustvu vitamina, minerala, antioksidanata i brojnih drugih važnih elemenata, kukuruzna svila aktivnom upotrebom može rešiti veliki broj zdravstvenih problema ljudi. Na taj način, čaj od kukuruzne svile ima efikasno i momentalno dejstvo za sve probleme u vezi sa urinarnim infekcijama, upalnim procesima, bešikom i mokraćnim kanalima, sprečavajući vraćanje prvobitnih simptoma i pojavu novih tegoba. 

Izuzetnom brzinom pročišćava i sistem krvotoka, pospešuje cirkulaciju i reguliše nivo holesterola, pritiska i šećera u krvi. Prisustvo antioksidanata čine da svila od kukuruznog klipa bude vrlo delotvorna za lako gubljenje kilograma, izlučivanje viška tečnosti, umanjenje pojave celulita i brojnih drugih neželjenih efekata. Kao spektar višestrukih benefita za vitalne funkcije organizma, kukuruzna svila je važan deo svakodnevnog unosa tečnosti, zbog čega se u najvećoj meri koristi osušena varijanta nežnih, smeđih vlakana u obliku čaja. 


Preporučeni proizvodi

REISHI COMPLEX SA ĐUMBIROM 30ml

Gljiva Reishi (Ganoderma Lucidum), ili p...

Sok nar Biotta

Od nara se dobija zdrav sok, bogat vitam...

Hidžiki alge 25gr

Končasta alga koja je izvrsna u kombinac...

Sok goji 0,5 Artfood

Godži su crvene bobice veoma prijatnog u...

Griz heljdin 0.5 g

Heljda je vrlo bogata hranljivim sastojc...


Pogledaje još

Protein surutke WHEY

Proteini su osnovne gradivne materije sv...

Kurkuma 100g

Kurkuma je nezamenjiv sastojak indijske ...

Suncokret ljušteni BIO 200g

Suncokretovo seme je izuzetno važan prir...

Felicia makaroni 400g bez glut

Bezglutenska testenina. Bez soje, bez ml...

Tempeh prženi 200gr

Tempeh je fermentisani proizvod od soje ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Prirodna sredstva protiv opadanja kose

Gubitak kose je problem većine ljudi, posebno muškaraca. Razlog opadanja kose nije potpuno ja...

Detaljnije

Aronija kao lek

Aronija je takođe poznata i kao "crna aronija" i mnogi je smatraju najzdravijim voćem na s...

Detaljnije

Crna čokolada - prednosti za zdravlje

Čokolada je svuda u svetu poznata kao slatka poslastica i masovno se upotrebljava. Sastavni je deo m...

Detaljnije

Kako pobediti anksioznost – anksioznost i napadi panike

Depresija, anksioznost, napad panike i stres! Ovo su najčešće korišćeni termini kada s...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS