Popularne „Adaktarke“ ili Adaktar obrve pristaju svakom licu


Lepota

Takozvane „Adaktarke“ osvojile su najveće regionalne zvezde, kao i industriju facijalne estetske korekcije. Dilema da li su naziv dobile po poznatom regionalnom estetičaru ili je njegovo prezime prilagođeno njegovoj uskoj ekspertizi u javnosti se gotovo pretvorila u jednako onoj „šta je starije - kokoška ili jaje“. Bez obzira na njeno razrešenje, „adaktarke“ su postale najpopularniji i najčešće izvođen oblik obrva. 

Ono što ih čini tako popularnim jeste to što se zapravo ne radi o jedinstvenom obliku. Prilikom ovog zahvata oblik obrva se prilagođava svakom licu posebno, pa one tako izgledaju potpuno prirodno. „Adaktarke“ su odličan način da se dobije odličan izgled obrva, bez obzira na njihovo prethodno stanje i životno doba žene. Praktično, nakon samo jednog tretmana, lice je podmlađeno i preporođeno. 

U nastavku vam otkrivamo kako se rade famozne Adaktarke, kao i koliko koštaju. Zapravo, kada su u pitanju Adaktar obrve cena je na prvom mestu, po pitanju radoznalosti publike, pa zatim i sama metoda primene.

Savršene obrve jesu ključne za uredan izgled

Često se mogu čuti profesionalni šminkeri kako naglašavaju važnost izgleda obrva i njihov uticaj na lice. Oni tvrde da su obrve „okvir“ lica, i to jeste istina. Naime, lepe, sređene obrve koje odgovaraju obliku očiju i, što je još bitnije, obliku lica čine da ono izgleda prirodno i simetrično. Odgovarajući oblik obrva daje neophodnu proporciju i omogućava da uvek izgleda uredno, čak i bez trunke šminke na licu. 

Uz to, oblik obrva i njihova boja mogu svaki šminku podići na viši nivo i učiniti je dostojnom crvenog tepiha. S druge strane, obrve koje ne odgovaraju licu mogu učiniti da čak i profesionalna šminka izgleda loše. Zbog toga one moraju biti lepo oblikovane, uvek uredno, da budu počupane i  popunjene. 

Međutim, ne postoji žena koja ne zna koliko to vremena oduzima i koliko produžava svakodnevnu rutinu sređivanja za posao, šminkanje za neku specijalnu priliku ili noćni izlazak. Uz to, proizvodi za obrve mogu koštati dosta novca, naročito imajući u vidu da se gotovo svakodnevno koriste. Visoka cena naročito važi za profesionalne i vodootporne proizvode. Ukoliko gel, olovka ili vosak za obrve nisu vodootporni i sposobni da se na licu zadrže ceo dan, najčešće će završiti kao razmazani, nedovoljno pigmentovani užas koji će potpuno uništiti izgled lica i opšti utisak. 

Takođe, svi ovi proizvodi moraju biti u odgovarajućoj boji. Naime, čak i najmanja razlika u nijansi koja će razlikovati boju olovke za obrve i prirodnu boju obrva mogu učiniti da one izgledaju smešno. Najzad, žena mora biti izuzetno vešta u popunjavanju i oblikovanju obrva da bi one izgledale lepo, uredno i prirodno. Sve to zajedno zvuči kao previše posla, zar ne?

„Adaktarke“ ili Adaktar obrve pokazale su se najboljima 

Takozvane Adaktar obrve su popularan naziv za tretman koji se stručno zove mikropigmentacija. Ovakvi zahvati najčešće se rade na licu i mogu se primeniti na usnama, obrvama ili očnim kapcima. Radi se zapravo o trajnoj šminki. Kada su u pitanju obrve rađene ovom metodom, one su poznate i kao puder obrve, tatoo ili japanske obrve. 

Ovaj metod zvuči bolno, ali nije. Naime, prilikom mikropigmentacije se, uz lokalnu anesteziju i uz pomoć uređaja nalik na olovku sa tankom iglicom na vrhu, pod kožu ubacije specijalan pigment naročito formulisan tako da bude siguran za upotrebu na osetljivoj koži lica. Pigment je hipoalergijski i dermatološki je testiran, pa je mogućnost negativne reakcije na nivou statističke greške. 

Mikropigmentacije se obavlja u jednom tretmanu, a uz odgovarajući negu nakon njega efekat može trajati od nekoliko meseci pa čak i do preko godinu dana.

Ipak, kako bi obrve uvek izgledale kao prvog dana, povremeno je neophodno ponoviti tretman i obnoviti pigment. Na to koliko će pigment ostati netaknut uticaće takođe i tip kože. Naime, prirodan odgovor kože jeste da izbaci pigment kao strano telo. Ipak, taj proces se u ovom slučaju odvija jako sporo, a to koliko tačno sporo odrediće tip kože. Naime, koža koja je sklona intenzivnom lučenju sebima brže će izbacivati pigment, pa je tretman mikropigmentacije neophodno ponavljati malo češće. Pigment koji se ovom prilikom unosi u kožu vrlo neprimetno bledi, pa i nakon nekoliko meseci obrve izgledaju lepo i prirodno. 

Kada su u pitanju Adaktar obrve - cena garantuje kvalitet

Kako je mikropigmentacija postala jedan on najviše traženih estetskih tretmana, tako ovaj metod u svoju praksu uključuje sve više estetskih centara. Ovo je takođe rezultiralo time da sve veći broj ljudi odlazi na kurseve koji naročito obučavaju kandidate za mikropigmentaciju. Tako su se pojavili stručnjaci u ovoj oblasti na gotovo svakom koraku. 

Ipak, prilikom biranja salona u kome će se potvrgnuti zahvatu mikropigmentacije, žene moraju biti naročito oprezne i izabrati onaj u kome rade sertifikovani stručnjaci, sa odgovarajućim iskustvom i profesionalnom opremom, da bi dobile sjajne obrve, kao što su pomenute Adaktarke ili Adaktar obrve.

Naime, iako neka manje proverena mesta nude jeftinije tretmane i velike popuste, ovakva ušteda predstavlja veliki rizik. Prvenstveno, ukoliko se obavlja neadekvatnom opremom, mikropigmentacija može izazvati ozbiljne alergijske reakcije i infekcije. One najčešće ne nastaju od samog pigmenta, već od nesterilnih igala i loših instrumenata. Standarda praksa podrazumeva da okruženje u kome se zahvat izvodi mora biti potpuno čisto, aparat savršeno precizan i igla se mora otvoriti pred pacijentom, kako bi se garantovalo da je potpuno sterilna. 

Takođe, ukoliko ovu metodu upražnjava nestručno ili nedovoljno obučeno lice, žene mogu dobiti obrve koje su nejednake, nedovoljno pigmentovane ili jednostavno ne odgovaraju obliku njihovog lica. Adekvatno obučeni profesionalac radi na osnovu prirodnog oblika obrva, diskretno ih popunjavajući tamo gde je potrebno i zadržavajući njihov uredan izgled. Zbog svega ovoga je mikropigmentaciju obrva najbolje posnatrati kao investiciju u izgled koja se svakim danom sve više isplati, pa je mnogo sigurnije izdvojiti čak i malo veću količinu novca koja garantuje najbolji krajnji rezultat. 

Ako vas zanima koliko koštaju adaktar obrve, cena im iznosi oko 500 evra. Tačno je da nisu povoljne, ali ako želite izbeći brigu o svojim obrvama duži period, onda je ovaj iznos stvarno vredan toga.

Najzad, u profesionalnim salonima nega obrva nakon zahvata uključuje se u cenu. Ovo najčešće podrazumeva kontrolnu posetu salonu nakon nekoliko dana i kreme na bazi pantenola koje će smiriti iritiranu kožu posle mikropigmentovanja i ubrzati zarastanje mikroranica koje neminovno nastaju.   


Preporučeni proizvodi

Keks biobela kokos diabet

Čajni keks sa ukusom kokosa. Proizvedeno...

Agar agar 30g SPM Stamenković

Agarko je svetlo beli zgusnjivac. Neutra...

Kocka za probavu 5g

Kocka za probavu je proizvod sačinjen od...

Fruktoza 250g

Fruktoza je ugljeni hidrat i šećer dobij...

Srebrna kap-menta,žalfija,timi

Srebrna kap je sredstvo za higijenu nosn...


Pogledaje još

Hleb mešavina žitarica 500g MVSiste

Veoma hranljiv hleb koji produžava Vašu ...

Ulje semena maline 50ml TerraC

Ovo ulje idealno je za letnje mesece jer...

Apimix extra 450g

Apimiks je prirodni pčelinji proizvod od...

Čaj za cirkulaciju 100g SRCULENCE

Glavni uzroci koji prouzrokuju slabu cir...

Sapun od kozjeg mleka-med Eco

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Zdravstvene koristi bundeve

Bundeva ili tikva je jednogodišnja biljka puzavica čiji se plod i semena koriste u ljudskoj i...

Detaljnije

Alergija na hladnoću i prirodna zaštita

Većinu alergija izazivaju polen, duvan, prašina i pojedine namirnice, dok alergija na hladnoću nasta...

Detaljnije

Zgušnjivač hrane bez glutena

Aru prah je beli prašak koji se dobija od korena tropske biljke (Maranta arundinacea), bez ukusa je ...

Detaljnije

Prirodna kozmetika - blagotvorna i ekološka varijanta za negu lica i tela

Prirodna i organska kozmetika su sve popularnije. Direktan razlog zašto je to tako jeste poja...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS