Čudotvorni melem star nekoliko vekova


Prirodna terapija Biljke kao lek

Recept za ovaj čudotvorni melem potiče iz Rusije, i star je nekoliko vekova. Ljudi su ga koristili za lečenje raznih bolesti. Pravi se samo uz pomoć tri sastojaka, ali je vrlo efikasan. Čudotvorni melem možete koristiti za lečenje angine, bronhitisa, oteklina, otvorenih rana, upale jajnika, čireva, modrica, ispucanih ruku i nogu itd. Takođe je idealan i za lečenje opekotina.

Upotreba i nanosenje masti zavisi od vrste oboljenja koje želite da zalečite. Detaljno uputstvo za korišćenje, u zavisnosti od bolesti, pročitajte na kraju teksta.

U nastavku pročitajte recept za ovaj melem.

Čudotvorni melem – recept

Za pripremu čudotvornog melema biće vam potrebna sledeća 3 sastojka:

– 1 jaje

– 400ml biljnog ulja (preporučuje se kantarionovo ulje, a možete koristiti maslinovo, ili neko drugo lekovito biljno ulje)

– 60g pravog pčelinjeg voska (otprilike kao dve kocke kvasca)

Uputstvo za pripremu melema:

Prvo ukuvati jaje, odvojiti žumance, i izgnječiti ga na tacni. U šerpu sipati ulje, dodati vosak, i na laganoj vatri sačekati da se vosak istopi u ulju.

Kada dođe do ključanja, odnosno kad ulje počne da cvrči, dodavati mrvicu po mrvicu žumanceta. Kada se ulje zapeni, šerpu brzo sklonite sa šporeta.

Nakon što se ulje smiri, ponovo ga vratite na šporet i nastavite sa dodavanjem žumanceta, i u isto vreme stalno mešajte kašikom. Kada smesa dobije tamno braon boju, pomerite sa šporeta i ostavite da odstoji 15-20min.

Nakon toga, dobijenu smesu procediti kroz gazu, najlon čarapu ili kroz gustu cediljku u staklenu teglu. Nakon ceđenja, žumance vam nije potrebno, i možete ga baciti. Kada se smesa stegne u tegli, možete je čuvati do 10 meseci u frižideru.

Kako se upotrebljava čudotvorni melem?

Čudotvorni melem možete koristiti i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Mažite ga na opekotine, rane, na bolna mesta, previjajte oblogama itd. Za unutrašnju upotrebu preporučuje se ½ kašičice, 3 puta na dan, pre jela. Melem je apsolutno bezopasan, nema neželjena dejstva.

– Kod upale sinusa – mast uzmite kašičicom i istopite je, pa je presipajte u pipetu. Ubrizgavati u nos u intervalu od 1h. Ovaj proces morate primenjivati veoma brzo, da se mast ne bi stegla.  

– Kod upale krajnika i gnojne angine – melem staviti u grlo a oblogu na vrat. Za pripremu obloge melem zagrejati na vodenoj pari.

– Za lečenje bronhitisa, čireva na telu, bolova u stomaku, čmička na oku – 3 puta dnevno, pre jela, po ½ kašičice melema.

– Za ženske bolesti, ciste na jajnicima, upale, miome, mastitis – tampon natopljen ovim melemom postavljati u vaginu ujutru i uveče. Postoji mogućnost da ciste prođu za 10-15 dana. Za mastitis, salvetu ili maramicu namažite ovim melemom, stavite preko grudi, i preko stavite najlonsku foliju ili kesu. Maramicu (salvetu) poželjno je menjati na svaka 2h.

– Za čireve, opekotine, rane, zubobolju, otekline, bolove u zglobovima – na bolno mesto namazati melem, previti i držati preko noći. Ukoliko je povreda mala, melem možete naneti i komadićem pamučne vate.

– Za gangrenu – salvetu ili maramicu namažite ovim melemom, stavite preko obolelog mesta, i preko stavite najlonsku foliju ili kesu. Iz rane će se pojavljivati gnoj.

– Za hemoroide – od gaze napravite tampon, namažite ga ovim melemom i aplicirajte u anus. Neka stoji preko noći. Proces ponavljati do 10 dana, ili dok ne primetite poboljšanje.

– Za jačanje noktiju – uveče pred spavanje nokte namažite ovim melemom i ostavite da deluje preko noći.

VAŽNO: ukoliko ćete ovaj čudotvorni melem koristiti za spoljašnju upotrebu, onda možete koristiti bilo koje prirodno ulje, a ako ćete ga koristiti za unutrašnju upotrebu, bolje je da upotrebite maslinovo ulje. Ukoliko ćete ga koristiti za ženske probleme, onda vam za pripremu melema treba kantarionovo ulje.


Preporučeni proizvodi

Sirup šipurka dijet 0.75 Artfo

Voćni sirup od šipurka. Proizvod ne sadr...

Sok divlje borovnice 0.5Šljivk

Borovnica obiluje vitaminom C, biljnim p...

Surutka u prahu 250g

Surutka u prahu je proizvod vrhunskog kv...

Galete pirinčane slane 100g

Galete od integralnog pirinča punog ukus...

Sok aronija nar 0.5 Artfood

Aronija ili Sibirska borovnica spada u n...


Pogledaje još

Sok pravi jabuka, nana 0,5

Prirodni mutni ceđeni sok od jabuke sa l...

Griz od prosa 500g Hemija Come

Proso je visokokvalitetna žitarica koja ...

Ulje laneno 100ml Uvita

Hladno presovano jestivo biljno ulje od ...

Nigari 200gr

Nigari je magnezijum hlorid. Koristi se ...

Pasulj crni BIO 200g

Crni pasulj je dobar dijuretik, pa ima p...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Makrobiotičke lekcije, 2.deo

Kada jednom krenete  da nabavljate prirodne i zdrave sastojke kako biste pripremili privlačne i...

Detaljnije

Unos vode za vreme treninga

Potreba organizma za vodom je stalna, posebno pre i za vreme treninga kada je deficit tečnosti neizb...

Detaljnije

Kivi - benefiti i neželjena dejstva

Kivi je voćka koja je svoj naziv dobila po istoimenoj ptici koja naseljava Okeaniju. Pored toga &sca...

Detaljnije

Vazelin za lice kao tajna mlade i zategnute kože

Odgovarajuća nega kože deo je dnevnog rituala koji podrazumeva upotrebu raznovrsnih preparata, tretm...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS