Kvalitetna sportska oprema će vas podstaći da se vratite treningu


Sport

Sportska oprema bi trebalo da se nalazi u svačijem plakaru.  U današnje vreme, kada smo svi prezaposleni, trebalo bi da nađemo par pola sata za trening, da se oslobimo onog viška energije. Stres koji ste eventualno osećali usled prenatrpanog rasporeda, automatski će nestati i lakše ćete se suočiti sa predstojećim obavezama. Redovna fizička aktivnost je poželjna, kako sa medicinskog stanovišta, tako i u estetske svrhe kada želimo da oblikujemo telo, i dovedemo ga u savršenu formu. Bilo da se radi o laganoj šetnji ili rekreativnom trčanju, blagodeti po organizam su odmah vidljive. Redovni treninzi su stvar navike. Kao i ostale aktivnosti koje obavljate, tako i redovnost bavljenja fizičkom aktivnošću vremenom postaje rutina i vaša oaza mira. Bilo da se radi o treningu snage ili nekom rekreativnom sportu, svakako će imati veliki uticaj na našu psihu. Naravno, nekada će se desiti da morate pauzirati sa treningom, i to nije problem ukoliko se radi o kraćoj pauzi. Međutim, problem nastaje kada napravimo veliku pauzu od aktivnosti, a onda treba skupiti dovoljno snage i volje, i vratiti se onde gde smo stali. 

Odaberite kvalitetnu sportsku opremu i nađite motivaciju

Svaki čovek ima ciljeve i želje, i teži da ih ostvari u što kraćem roku. Međutim, ukoliko očekivani rezultat izostane, gubimo motivaciju i volju. Tako je i sa vežbanjem i redovnim treninzima. Očekujemo magiju preko noći, što je nerealno, i onda se javlja potištenost, sumnja u sebe i svoje mogućnosti. Da biste postigli ono što ste zacrtali, morate biti uporni i istrajni. Da ne odustajete kod prve prepreke koja naiđe, već da to shvatite kao izazov na putu ka uspehu. Istina, motivacija se lako gubi, ali se i lako vraća. Nije lako ostvariti zacrtani cilj, ali ukoliko on zavisi samo od vas i vaše volje onda ne možete nikoga kriviti ukoliko se on ne ostvari. Ako danas niste raspoloženi za trening, nemojte ići protiv svoje volje. Ali već sutra nastavite sa fizičkim aktivnostima. Mada nekada nije loše odraditi trening i kada niste raspoloženi, jer ćete se napuniti pozitivnom energijom i bićete zadovoljni jer ste uspeli da pobedite sebe.

Koliko je bitna volja i motivacija, toliko je za fizičku aktivnost značajan i pravilan odabir sportske opreme. Sportska oprema za vežbanje treba da bude kvalitetna i od prirodnih materijala, kako bi vam koža disala prilikom napornih aktivnosti. Kvalitetna sportska oprema nije nužno i skupa. Domaće tržište je bogato ponudom opreme za profesionalne sportiste, ali i za rekreativce. Popularni sportski brendovi iz sezone u sezonu prate trendove, i dizajniraju prelepe modele za sve uzraste i konfekcijske brojeve. Sportska oprema mora biti napravljena od lakih materijala, pogotovo za one koji vežbaju više puta nedeljno. Prilikom kupovine najviše pažnje obratite na udobnost. Sportska oprema treba da bude prilagođena korisnicima, i njihovim potrebama kod određenih sportova. Kvalitetna oprema podiže vežbanje na viši nivo, smanjuje mogućnost sportskih povreda i omogućuje postizanje dobrih rezultata. Kvalitetne patike, majice, trenerke, šorcevi, aktivni veš i brojni sportski rekviziti i sprave za vežbanje, omogućavaju nam da trening bude funkcionalan i kvalitetan pre svega.

Kvalitetne patike za vežbanje – bez bola u stopalima

Kada u sportskoj prodavnici ugledate prelepe modele patika, i nađete se u dilemi koje izabrati, posavetujte se sa prodavcima. Objasnite im kojom fizičkom aktivnošću planirate da se bavite i oni će vas posavetovati i pomoći vam da odaberete pravi model za sebe. Ukoliko planirate da se bavite trčanjem napravite plan vežbanja, i uložite u patike koje su namenski napravljene za trčanje. Naravno, uvek možete trčati u patikama koje imate kod kuće, ali ćete vremenom uvideti da sa razlogom postoje patike za trčanje. Ne žurite u odabiru patika, odvojite vreme i uverite se da ste napravili pravi izbor.

Preporučuje se da se patika kupuje u kombinaciji sa čarapama koje ćete koristiti za trčanje. Ukoliko nemate čarape, kupovinu krenite od njih. Ako već imate čarape za trčanje, onda naspram njih birajte i model patika. Jer, nije isto ukoliko je čarapa tanka ili debela, tada može doći do neadekvatnog i nerelevantnog utiska prilikom isprobavanja patika. Nemojte se začuditi ukoliko vam broj patika koji inače nosite ne bude odgovarao. Stopalo se usled vremena i fizičke aktivnosti može proširiti ili postati duže. Zato je jako važno da pronađete pravu veličinu, jer će na taj način i trening biti kvalitetniji. Ukoliko nosite anatomske uloške, ponesite ih zajedno sa sobom prilikom odabira patika. Uvek probajte više modela od različitih brendova, jer ćete se samo na taj način uveriti koje su patike najbolje za vas. Kako da znate koje su prave? Obratite pažnju na težinu, đon i materijal lica. Patika treba da bude komforna i da vam „legne“. 

Sportska oprema za vežbanje na otvorenom ili kod kuće

Naravno da nije isto vežbanje u teretani, na svežem vazduhu i kod kuće, ali svakako sve opcije mogu dati sjajne rezultate. Vežbanje u teretani podrazumeva da imate ranac ili sportsku torbu, u koju ćete spakovati sve ono što vam je neophodno za ovu vrstu aktivnosti. Najbolje je da torba ima više pregrada, kako biste odvojili garderobu od patika za trening. Obavezno sa sobom ponesite neku tečnost, najbolje vodu. Jer, hidratacija je jako važna kod aktivnog treninga. Na tržištu ima veliki izbor flašica za trening, pa ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu. Što se tiče garderobe, uvek izaberite nešto u čemu se osećate udobno. Garderoba ne treba da vas steže, jer onda nećete moći da se skoncentrišete na trening. Muškarci mogu izabrati pamučnu trenerku ili šorc, kao i kvalitetnu majicu, dok žene imaju na raspolaganju trenerke, kvalitetne helanke, sportske grudnjake i majice, kada je sportska oprema u pitanju. Ukoliko vodite računa o higijeni ponesite svoju prostirku ili vijaču. Peškir se podrazumeva, kao i dodatna garderoba ukoliko vam zatreba.

Ukoliko vam više prija trening kod kuće, u samoći, onda tako i planirajte. Za trening kod kuće nije vam potreban veliki prostor, kao ni gomila sportske opreme, samo disciplina. Vreme organizujete u skladu sa svojim obavezama, a koncentracija da dobro odradite vežbu će biti bolja, jer nema drugih ljudi, koji vam mogu odvlačiti pažnju. Za početak, nabavite dobru prostirku ili strunjaču. Mali tegovi, vijača, kao i traka za vežbanje su dobar alat za početak vežbanja kod kuće. Planirajte treninge, kao i sve ostale obaveze u danu. I zapamtite, ključna je motivacija i upornost!


Preporučeni proizvodi

Sirup kupina dijet 0,75 Artfoo

Kupina obiluje gvožđem, kalijumom, kalci...

Umagel 500ml Shenemil

Umagel je ekološki dodatak na bazi gline...

Pivski kvasac 200gr

Pivski kvasac je bogat proteinima, esenc...

Brašno proseno 500gr Hemija

Brašno od oljuštenog zrna prosa, bez glu...

Super kaša konoplja šumsko voće

Ovas sadrži vlakna koja pospešuju varenj...


Pogledaje još

Pasulj azuki

Azuki je sitan, kompaktan crveni pasulj ...

Sapun od kozjeg mleka pantenol Ec

Ovaj sapun je potpuno prirodan proizvod ...

Ulje parafinsko GALA 50ml

Parafinsko ulje se dobija destilacijom s...

CHI 100% PRIRODNA KOKOSOVA VODA

Kokosova voda se koristi za rehidratacij...

Soja protein 500 gr

Soja protein predstavlja izvrstan izvor ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Alge i njihov značaj u ishrani

Kada pomenemo alge, odmah pomislimo na vodeni svet, okeane i mora. Na prvi pogled predstavljaju nam ...

Detaljnije

Kinoa - sve zdravstvene prednosti ove moćne žitarice

Biljka kinoa, u svetu poznata pod nazivom quinoa, potiče sa Anda u Južnoj Americi i od davnina se ko...

Detaljnije

Zašto treba jesti masline?

Svi znamo da je maslinovo ulje mnogo zdravo. Međutim, ni plod masline ne zaostaje po svojim prednost...

Detaljnije

Šta je sejtan?

Sejtan je proizvod od pšenice koji kuvanjem postaje iznenađujuće sličan mesu pa se naziva i p...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS