Miomi prirodno lečenje, ishrana, recepti


Prirodna terapija Biljke kao lek

Miomi predstavljaju benigne (dobroćudne) tumore koji se javljaju u mišićnom sloju materice. Pojava mioma i njihovo uvećanje uzrokuje hormonski poremećaj estrogena.

Gojazne žene obično imaju povišen nivo hormona estrogena, zbog prekomernog prisustva masti u organizmu, zbog čega se kod njih čećše javljaju miomi. Međutim, ima žena koje nisu gojazne, a boluju od mioma na materici.

Ostali uzročnici pojave mioma mogu biti emocionalna stanja kao što su konstanti stres, uznemirenost, samokritičnost, anksioznost itd… Osim toga, nepravilna ishrana i loše navike mogu pospešiti pojavu mioma.

Mnogo puta miomi nestanu sami od sebe, tako da nije potreban nikakav hirurški zahvat za njihovo uklanjanje, niti uzimanje lekova. U većini slučajeva, emotivna ravnoteža i harmonija, u kombinaciji sa pravilnom i zdravom ishranom, u velikom procentu može pomoći da se miomi povuku i da se smanji njihov rast, bez obzira na starosno doba žene.

Miomi – prirodno lečenje 

Za sve žene kojima je dijagnostikovano prisustvo mioma, u nastavku teksta ostavljamo preporuke za pravilnu ishranu, i recepte koji mogu pomoći za prirodno lečenje mioma. Sledeće savete mogu primenjivati i zdrave žene, kako bi sprečile eventualnu pojavu mioma.

Provereno efikasan prirodni lek za ciste i miome

Potrebni su vam sledeći sastojci:

– 300g svežih sočnih listova čuvarkuće

– 500g prirodnog pčelinjeg meda

Listove čuvarkuće usitnite u super secku ili ih sameljite u mašini za meso sa sitnom rešetkom, pa ih pomešajte sa medom. Dobijenu smesu sipajte u teglu koju ćete umotati u foliju, poklopite i odložite da stoji u frižideru. Ovaj prirodni lek konzumirajte ujutru pola sata pre jela, po jednu kašičicu. Nakon pola sata od konzumiranja ovog leka nemojte čak ništa ni piti. Ovaj lek idealan je i za pročišćavanje organizma, tj. za detoksikaciju od nataloženih štetnih materija koje mogu biti uzročnici za nastanak mnogih bolesti. Probajte ovaj lek i sami se uverite u njegovu delotvornost.

Kombinacija čuvarkuće i meda pokazala se kao odličan prirodni lek za lečenje cista i mioma. Ova dva lekovita sastojka su se još od davnih vremena koristila za lečenje mnogih ženskih problema, ali i drugih bolesti, tako da su čuvarkuća i med postali jedan od najpoznatijih narodnih lekova koji ima široku primenu.

Prirodni lek za miome i ciste na jajnicima

Za ovaj lek potrebni su vam sledeći sastojci:

– 1 kašičica prirodnog pčelinjeg meda

– 1 ceđeni limun

– 1 kašika polena

– 1 čaša prirodne mineralne negazirane vode

– 1 šoljica pulpe ili soka od aloje

Priprema: sve sastojke dobro umutiti u blenderu, dok se ne sjedine u potpunosti. Ujutru na prazan želudac popijte dobijeni sok, polako, bez ceđenja.

Preporučena dijeta (način ishrane)

Izbegavajte sledeće namirnice: belo rafinisano brašno, crni čaj i kafu, rafinisane šećere i proizvode sa veštačkim zaslađivačima, kao što su osvežavajuća gazirana pića i proizvodi sa veštačkim bojama (ovi proizvodi su štetni za nervni i endokrini sistem), hranu prženu u mnogo ulja i mesne prerađevine (jer sadrže razne konzervanse koji aktiviraju kancerogene ćelije), kravlje mleko, i smanjite unos crvenog mesa.

U ishranu uključite: riblje meso, voće, povrće, prirodne ceđene sokove od crvenog paradajza, šargarepe, cvekle, pšenične klice, hlorofil (jedna kašičica na dan), beli luk (ujutru na prazan želudac ili uveče), polen, matični mleč, med, zeleni čaj.

Dijeta za čišćenje organizma

Ukoliko već imate miome i ciste, ili želite da sprečite njihovu pojavu, podvrgnite se dijeti za čišćenje organizma. Ova dijeta bazira se na odabiru jednog voća (npr. grožđa, jabuke, papaje itd) koje ćete jesti samo tokom 2 dana zaredom, a da pritom ne jedete ništa drugo. Tokom ove dijete pijte najmanje 2l mineralne vode dnevno. Nemojte se uplašiti ukoliko dobijete dijareju, osetite bol u stomaku ili glavobolju. To je normalno kod ove dijete, jer se organizam pročišćava, tako da nemojte prekinuti dijetu zbog toga.

Sok za lečenje mioma

Za pripremu ovog soka potrebni su vam sledeći sastojci:

– 1 manja sveža sirova cvekla

– 1 kašika prirodnog pčelinjeg meda

– 1 čen belog luka

– ½ čaše sveže ceđenog soka od šargarepe

U sokovniku procedite cveklu, dodajte joj izgnječen beli luk i sok od šargarepe. Na kraju dodajte med i dobro promešajte, dok se med ne istopi. Ovaj sok možete piti svakog dana. Nakon nedelju dana konzumiranja ovog soka, napravite pauzu od jednog dana, pa opet nastavite sa konzumiranjem, i tako redom.

Ulje žutog noćurka za miome

Žuti nočurak je biljka koja se, između ostalog, sa velikom efikasnošću koristi za uspostavljanje ravnoteže metabolizma i za pravilnu proizvodnju prostaglandina, koji regulišu mnoge procese u organizmu, npr. pravilno funkcionisanje ćelija nervnog sistema i endokrinog sistema. Žuti noćurak sadrži esencijalna ulja Omega-6 i linolnu kiselinu. Kod žena, ova biljka provereno se koristi za olakšavanje menstualnih simptoma, nadutost donjeg dela stomaka, za lečenje neplodnosti, uznemirenosti, razdražljivosti, i za lečenje i sprečavanje nastanka cista na jajnicima, mioma i fibroma.

Ostale namirnice za lečenje i sprečavanje mioma

Papain: ovo je enzim koji se nalazi u papaji i efikasan je u lečenju mioma. Preporučuje se konzumiranje papaje na prazan želudac, bez kombinovanja sa drugim namirnicama. Kada pojedete papaju, nakon toga 30min ne smete jesti ništa drugo, kako bi se na pravi način iskoristilo blagovorno dejstvo enzima papaina.

Ananas: ova zdrava voćka sadrži supstance efikasne za eliminisanje mioma. Svakog jutra jedite svež ananas, bez dodavanja šećera.

Beli luk predstavlja moćan prirodni lek pomoću koga ćete iskoreniti miome. Antibiotsko i antioksidansno dejstvo belog luka čine ga najboljim prirodnim lekom za mnoge bolesti. Možete ga konzumirati ujutru ili uveče, svežeg, po 1 čen.

U lečenju mioma i cista, veliku ulogu takođe imaju avokado i namirnice bogate vitaminom E (lešnici, orasi, bademi, spanać, jaja, seme suncokreta, biljna ulja – maslinovo, sojino).


Preporučeni proizvodi

Sok pravi kupina 1l

Prirodni mutni voćni nektar od kupine. S...

Organska instant integralna kukuruzna palenta sa vrganjima

Palenta se dobija od kukuruza. To je u s...

Ruski kvass 0,33

Kvas ruski je tradicionalni osvežavajući...

Orgon spelta

Orgon speltina kaša se preporučuje kao s...

Osveživač daha Shenemil

Osvežavajuća aromatična voda sa ekstrakt...


Pogledaje još

Gljiva Čaga prah 70g ZokiS

Deluje antioksidantno, antikancerogeno, ...

Sirup maline 0.75 Artfood

Voćni sirup od maline sa celim plodom ma...

Sočivo crveno BIO 200g

Sočivo je odličan izvor biljnih vlakana ...

Orgon ovas

Orgon ovsena kaša se preporučuje kao sam...

Surutka u prahu čokolada 250g

Surutka u prahu sa ukusom čokolade je pr...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Surutka u službi zdravlja

Mnogi, pri samom pomenu surutke, počnu da se mršte i odmahuju glavom misleći da je u pitanju ...

Detaljnije

Potencijal bezalkoholnih vina

Da li je u vinu spas? Istraživači u Francuskoj su utvrdili da sniženi nivo alkohola u vinu može biti...

Detaljnije

Selen u ishrani i simptomi njegovog nedostatka

Selen predstavlja esencijalan mineral koji našem organizmu služi kao odličan antioksidans nar...

Detaljnije

Vresak kao lek za kamen u bubregu

Vresak ili satureja montana, postepeno rastvara sve vrste kamena u bubregu, leči infekcije be&scaron...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS