Trigliceridi - prirodno lečenje


Prirodna terapija Biljke kao lek

Trigliceridi predstavljaju vrstu lipida (masti) koji se nalaze u krvi. Nastaju kada organizam ugljene hidrate pretvara u glukozu, umesto u energiju potrebnu za normalno funkcionisanje ćelija. Isto kao i holesterol, i trigliceridi su jako bitni za obavljanje različitih procesa u telu.

Međutim, kada se nivo triglicerida u krvi poveća, morate ga kontrolisati i dovesti u normalu, inače, u suprotnom, može doći do začepljenja krvnih sudova, što vaš život može dovesti u opasnost.

Postoji dosta faktora koji mogu uticati na povećanje nivoa triglicerida, a neki od njih su sledeći:

– gojaznost

– sedelački način života

– dijabetes

– bolesti bubrega

– pušenje

– prekomerno konzumiranje alkohola

– hipotireoza

– genetski faktori

Trigliceridi – najbolji prirodni lekovi

Srećom, promena načina života i upotreba prirodnih lekova, može vam pomoći da smanjite nivo triglicerida u krvi, i da na taj način sprečite mnoge zdravstvene probleme. Upravo zbog toga vam u ovom tekstu pišemo o najboljim prirodnim lekovima za dovođenje nivoa triglicerida u normalu.

1. Beli luk

Beli luk se smatra jednim od najboljih prirodnih rešenja za visok nivo triglicerida. Konzumiranje sirovog belog luka može pomoći u smanjenju nivoa triglicerida, šećera u krvi i holesterola. Za što bolje rezultate, preporučuje se da svakodnevno pojedete po 2-3 čena belog luka.

2. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima siroku primenu u narodnoj medicini, pa se tako koristi i za regulisanje visokog nivoa triglicerida i holesterola u krvi. U čašu vode sipajte 1 kašičicu jabukovog sirćeta, i dodajte 1 kašićicu prirodnog pčelinjeg meda. Piti dva puta u toku dana dok ne primetite poboljšanje. Takođe, jabukovo sirće možete kombinovati i sa voćem, na primer sa pomorandžom, jabukom, grožđem i dr.

3. Cimet

Da biste smanjili nivo triglicerida u krvi, svakodnevno koristite cimet u prahu. Možete ga dodavati u razna jela, napitke, dezerte, ili ga konzumirati sa voćem.

4. Napitak od plavog patlidžana i krastavca

Krastavac i plavi patlidžan sadrže lekovite sastojke koji pročišćavaju krvne sudove i eliminišu povišen nivo triglicerida i holesterola u krvi. Operite i isecite 1 plavi patlidžan i 1 krastavac. Zatim sastojke stavite u blender, i dodajte 1 čašu vode. Dobro umutiti i popiti (pre konzumiranja, po želji možete i procediti dobijeni napitak). Ovaj napitak treba piti svakog dana, sat vremena pre doručka, tokom 15 dana zaredom. Ne preporučuje se osobama sa niskim krvnim pritiskom.

5. Čaj od mandarinine kore

Mandarinina kora sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa i hranljivih materija, koji mogu pozitivno uticati na regulisanje nivoa triglicerida u krvi. Da biste pripremili ovaj čaj potrebno je da 5g kore od mandarine prokuvate u 200ml vode, nakon ključanja kuvati oko 5 minuta. Ostaviti da se malo ohladi, zatim dobijenu tečnost procediti i piti dok se nivo tiglicerida u krvi ne smanji.

6. Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidansima, i jako je koristan za celokupno zdravlje organizma. Pored toga što smanjuje visok krvni pritisak i pomaže kod mršavljenja, ovaj čaj je efikasan i za smanjenje visokog nivoa triglicerida u krvi i holesterola. Prokuvajte 250ml vode, zatim dodajte 1 kesicu zelenog čaja, poklopite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga čaj popiti.

7. Omega-3

Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, osim toga što štite srce i moždanu funkciju,  idealne su i za regulisanje visokog nivoa triglicerida i holesterola u krvi. Namirnice koje sadrže omega-3 masne kiseline, a koje bi trebalo da uključite u ishranu ukoliko imate visok nivo triglicerida su:

– plava (polumasna) riba

– povrće

– semenke

– suvo voće

8. Ovsena voda

Trenutno jedan od veoma poznatih prirodnih lekova je upravo ovsena voda. Ovaj napitak, koji je sastavni deo mnogih dijeta za mršavljenje, takođe vam može koristiti i za smanjenje visokog nivoa triglicerida i holesterola u krvi. Ovaj prirodni lek se priprema na sledeći način: u 1 čašu vode dodajte 2 kašike ovsa (ovsenih pahuljica), i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru procedite i popijte dobijenu vodu od ovsa. Ovsena voda je efikasna za povišen nivo triglicerida, jer ovas ima sposobnost da reapsorbuje masti i šećere.


Preporučeni proizvodi

Diabet štanglica bundeva 30g

Pogodno za dijabetičare. Bez glutena. Sa...

Ehinacea 30g Yogi Tea

Konzumiranje ovog čaja će vas održati zd...

Ulje karanfilića 30ml TerraCo

Ulje karanfilića je prijatno, začinjeno,...

Srebrna kap-menta,eukaliptus

Srebrna kap je sredstvo za higijenu nosn...

Čaj aronija filter Podgorski

Mešavina lekovitog bilja sa plodom aroni...


Pogledaje još

Himalajska so 500g SanSebastij

Himalajska so je najčistija i najzdravij...

Cimet 100g Malina Impex

Cimet se koristi u jelima od povrća, voć...

Fruktoza 250g

Fruktoza je ugljeni hidrat i šećer dobij...

Sapun od kozjeg ml-pivski kvas

Ovaj sapun je potpuno prirodan proizvod ...

Umeboši sirće 187ml Muso

Umeboši sirće se dobija kao nusproizvod ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Mediteranska ishrana: Plan ishrane i prednosti

Ishrana koja je mediteranska podržava osnove zdrave ishrane jer je plan mediteranske ‘’d...

Detaljnije

Kako ojačati imunitet na prirodan način?

Da bi se bilo ko odbranio od različitih virusnih i bakterijskih infekcija, neophodno je da imunolo&s...

Detaljnije

Disanje povećava izdržljivost u treningu

Izdržljivost je sposobnost podnošenja zadatog opterećenja na duži vremenski period i bez znač...

Detaljnije

Napitak za kompletno pročišćavanje organizma

Da bismo uživali u dobrom zdravlju i pravilnom funkcionisanju vitalnih unutrašnjih organa, ja...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS