Vazelin za lice kao tajna mlade i zategnute kože


Lepota

Odgovarajuća nega kože deo je dnevnog rituala koji podrazumeva upotrebu raznovrsnih preparata, tretmana i prirodnih sastojaka. Da bi lice uvek bilo čisto, sveže i blistavo, neizostavno je korišćenje različitih krema i sredstava koji će pružiti potrebnu zaštitu od svih spoljašnjih i drugih uticaja. 

Zbog svojih blagotvornih dejstava, vazelin za lice koristi se gotovo 2 veka kao nezaobilazan element zdravog izgleda kože, što dokazuje kontinuirano zadovoljstvo velikog broja dama. Kada je u pitanju vazelin za lice iskustva pokazuju da je savršen izbor za hidrataciju, podmlađivanje i zaštitu od pojava nečistoća, akni i drugih nepravilnosti na koži. 

Istorija vazelina vezuje se za nastanak na području Pensilvanije na samom kraju 19. veka, kada su ispitivane hemijske karakteristike nusprodukta tokom bušenja nafte. Tada je utvrđeno da postoji materija koja ima odlično dejstvo na samu kožu, koja je kasnije i postala poznata širom sveta po nazivu jednog svetskog brenda „Vaselin“, koji je postao sinonim za magičnu kombinaciju sastojaka. Vazelin predstavlja parafinski gel, odnosno kombinaciju sačinjenu od voska i mineralnih ulja, kao relativno gusta struktura bez rastvarajućih svojstava.

Naime, parafinski vosak i mineralna ulja daju bež i svetlo žutu boju smese koja se koristi u raznovrsne kozmetičke svrhe, pa tako i za negu lica. Kada je u pitanju tajna mlade i zategnute kože uz vazelin za lice iskustva vrhunskih poznavaoca kozmetike, preparata i kvalitetne nege, pokazuju da ima odlična dejstva u sprečavanju zapušavanja pora, pojave upornih bora, taloženja bakterija i stranih čestica, kao i brojnih drugih negativnih efekata. 

Najbolji vazelin za lice – iskustva potvrđuju efikasnu zaštitu kože

Vazelin je prepoznao hemičar Robert Čizbrou, podvrgavajući nusprodukt nafte raznovrsnim istraživanjima, ispitivanjima i čišćenjima. Nakon brojnih analiza, nastao je proziran gel, koji može imati i tonove žute boje, kao idealna zaštita za kožu. Od tada, neiscrpno se kombinuje sa drugim sastojcima i koristi kao osnovni sastojak preparata kao što je balzam za usne, losioni, kreme i slično. Kada je u pitanju vazelin za lice iskustva korisnika potvrđuju da savršeno pristaje koži, bez začepljenih pora i masne kože. Naime, vazelin za kožu lica odlična je nega koja daje hidrataciju, svežinu i blistavost, stvarajući idealan zaštitni sloj koji štiti od uticaja atmosferskih promena, štetnih materija, bakterija i drugih čestica. Kao tekstura koja se fino razmazuje, a istovremeno ima i adekvatnu čvrstoću, vazelin za lice može se koristiti kao deo jutarnje i kućne, ali i noćne nege blistavosti kože. 

Kako sam sastav ima određeni stepen sjaja i masnoće, najbolje je steći naviku dnevne upotrebe prilikom boravka kod kuće, ili stavljati tanak sloj pre polaska na spavanje, a nakon čišćenja lica od šminke. Prepoznato je da, kada je u pitanju vazelin za lice iskustva potvrđuju snažno dejstvo protiv pojave upornih bora. Konkretno, nežna tekstura se nanosi preko površine pora, što koži obezbeđuje potrebnu vlažnost, hranljiva ulja i druge korisne materije, zbog čega ne dolazi do pojave nepravilnosti, pucanja i stvaranja bora koje se ne mogu otkloniti. Zbog toga, vazelin za lice ima važnu ulogu kao prevencija pojave bora, hidrirajući i negujući kožu kontinuiranom upotrebom. Važno je istaći da, iako je struktura vazelina gusta, delimično čvrsta i masna, ne dolazi do zapušavanja pora, jer ostaje na površini kože i ne prodire u unutrašnjost.

Delotvorni rezultati koji traju i stvaraju jedino liniju osmeha na licu

Vazelin je verni saveznik za pravilnu i najbolju negu kože lica. Pored blagotvornih dejstava na površinu kože, bitno je pomenuti da se koristi i prilikom zaštite kose od farbanja, pucanja vrhova i cvetanja, zatim za hidrataciju usana, ruku, otklanjanje zanoktica i brojne druge potrebe negovanja. Kada je u pitanju upotreba preparata na prirodnoj bazi kao što je to vazelin za lice iskustva najvećeg broja žena potvrđuju savršene rezultate, koji su im stvorili osmeh zadovoljstva na licu. Naime, vazelin umanjuje vidljivost mitisera, ali i obezbeđuje njihovo lakše otklanjanje nakon stajanja masne strukture na licu. Pored toga što se predlaže kao deo dnevne i noćne nege kože nanošenjem na čistu kožu, vazelin u jednom potezu uklanja šminku sa očiju, što znači da ima čak višestruke mogućnosti upotrebe. Takođe, čineći kožu vlažnom, već je istaknuto da sprečava pojavu bora, zbog čega se sa pouzdanošću i može reći da vazelin jeste tajna mlade i zategnute kože. 

Posebno je važno tokom leta zašititi kožu od UV zraka i drugih štetnih uticaja, kada se vazelin može nanositi na kožu lica ujutru ili uveče. Istovremeno, tokom dugih i hladnih zimskih dana koža je sklona iritacijama i izložena uticaju hladnog i oštrog vetra, kada će vazelin pružiti adekvatnu potporu i učiniti lice čistim i zaštićenim. Uz direktnu upotrebu vazelina samostalno, često je važan sastojak drugih preparata, pored hijaluronske kiseline, uree, nevena i srodnih, vrlo značajnih materija u domenu negovanja kože lica, tela i zaštite od neželjenih uticaja. Sve navedeno pokazuje da kada je u pitanju vazelin za lice iskustva potvrđuju efikasne rezultate i najlepšu kožu, koja je sjajno oporavljena od nepravilnosti, suvoće, oštećenja, dehidriranosti i brojnih drugih pojava, koje narušavaju zdravlje i blistav izgled. 

Vazelin je preparat koji se nekada koristio prvenstveno za zaštitu kožnih cipela i dobijanje savršenog sjaja, dok je danas nezaobilazan prilikom pravilne i najbolje nege kože. Kada se razmatra dejstvo koje ima vazelin za lice iskustva dama koje ih redovno koriste potvrđuju najbolje rezultate – kožu koja je čista, blistava, zdrači svežinom i ima podmlađen izgled. 

Kombinacija guste teksture koja potiče od parafina, stvara otpornost i zaštitu kože koja nema konkurenciju drugih preparata za negovanje lica. Zahvaljujući masnoćama, snažno prijanja za kožu lica i ne prodire ispod površine pora, što sprečava pojavu začepljenja. Zbog svega navedenog, vazelin za lice je pravi izbor kao deo svakodnevnih navika i pravilne nege kože.

Za više korisnih informacija, pratite naš portal Zdravisimo


Preporučeni proizvodi

Keks biobela kokos diabet

Čajni keks sa ukusom kokosa. Proizvedeno...

Brezin šećer 500g Beyond

Pogodan za dijabetičare. Niskokaloričan....

Susam crni 200g BIO

Crni susam ima izuzetno visok sadržaj ka...

Vege parizer sa povrćem 250g

Parizer u crevu izvanrednog ukusa, dosta...

Sok breuss koktel Biota

Sok Biotta Breuss se pravi od organski u...


Pogledaje još

Tempeh prženi 200gr

Tempeh je fermentisani proizvod od soje ...

Sitopaladi Čurna

Dodatak ishrani za održavanje zdravlja d...

Felicia testo za supu 250g

Bezglutenska testenina. Bez soje, bez ml...

Ulje crnog bibera 10ml BIO

Eterično ulje crnog bibera ima oštar, ja...

Zdravo Grlo Throat C 30,6 Yogi

Mešavina biljnog čaja. Sastojci: organsk...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Brazilski orah

Brazilski orah jedan je od najpopularnijih orašastih plodova koji se koristi zbog svojih broj...

Detaljnije

Hrana koja popravlja raspoloženje

Veza između hrane i raspoloženja je naučno istražena, neka hrana zaista može izmeniti ''he...

Detaljnije

Kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane?

Preduzetništvo je dinamičan proces vizije, promene i stvaranja. To zahteva energiju i strast ...

Detaljnije

Ovsena kaša - zdrava hrana za celu porodicu

Zdrav način života ne znači svakodnevno višečasovno treniranje i pridržavanje strogog plana i...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS