Dijabetes -čajevi za prirodno lečenje


Prirodna terapija Biljke kao lek

Dijabetes karakteriše povišena količina šećera (glukoze) u krvi. Kod obolelih se takođe pojavljuje manja ili veća količina šećera u mokraći. Ova bolest se javlja zbog nedovoljnog lučenja insulina (hormona gušterače) u organizmu. Dijabetes je posledica bolesti gušterače (pankreasni dijabetes) ili povećanog rada drugih endokrinih žlezda (hipofizni ili nadbubrežni dijabetes).

Šećerna bolest je nasledna, porodična bolest. Postoje slučajevi kada više članova u nekoliko generacija oboljevaju od dijabetesa. I drugi faktori mogu biti uzrok dijabetesa, npr. masna hrana, slabo kretanje, ili pak neka druga preležana bolest. Kod nekih se šećerna bolest pojavljuje i od, kako to narod kaže „sekiracije“, od stresa (uzrujavanja).

Ako se šećerna bolest zapusti ili se nepravilno leči, mogu se javiti mnogobrojne komplikacije: slepilo, skleroza srčanih, bubrežnih i moždanih arterija.

Osim uzimanja lekova, dijabetičari se obavezno moraju pridržavati i određene dijetalne ishrane, koju će za svakog bolesnika doktor posebno odrediti, prema vrsti i težini dijabetesa. Bez ispravne dijete nijedan lek neće pomoći. Izbor namirnica koje dijabetičari smeju upotrebljavati u ishrani nije jednostavan. Moraju paziti i na količinu i na sastav hrane.

Potrebno je da dijabetičari iz ishrane isključe sve što povećava količinu šećera u krvi, a to su pre svega ugljeni hidrati, naročito šećer, razni slatkiši, testa, krompir, i sve druge namirnice koje sadrže skrob, jer je on izvor glukoze.

Svaki je šećeraš slučaj za sebe, tako da postoje situacije u kojima su mnogi dijabetičari pelinom uspeli da znatno smanje količinu šećera u krvi, dok nekima isti taj pelin, uziman u istim količinama (tri puta dnevno pre jela), nije pomogao ili im je pomogao sasvim neznatno. Mnogim je bolesnicima pomoglo razno gorko bilje: kičica (gorčica), lincura, gorka detelina (grčica), hajdučka trava (sporiš) i dr.

U nastavku teksta pročitajte recepte za prirodne čajeve za lečenje šećerne bolesti.

Dijabetes čajevi za prirodno lečenje

1. Pomešati po 60g ždraljevine (Galega officinalis), i po 20g lista duda i cveta pelina. 3 kašike mešavine preliti sa ½ l hladne vode, ostaviti da odstoji celu noć, sledećeg dana zagrejati, ostaviti da ključa 5min, zatim pustiti da se ohladi, procediti i popiti u toku dana, pola sata pre svakog obroka po jednu čašu.

2. Pomešati po 20g korena i cveta maslačka, lista borovnice, mahuna pasulja i ždraljevine. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

3. Pomešati po 30g ždraljevine i lista borovnice, po 20g lista medveđeg grožđa (medvetke) i korena odoljena. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

4. Pomešati  po 30g ždraljevine, korena maslačka i cveta kantariona, i 10g lista duda. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

5. Pomešati po 50g lista borovnice, i po 10g virka, lanenog semena i ždraljevine. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

6. Pomešati po 30g trave i semena ždraljevine, lanenog semena i 10g lista duda. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

7. Pomešati 60g lista borovnice, 20g lista breze i po 10g lista koprive i mahuna pasulja. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

8. Pomešati po 40g ždraljevine i lista borovnice, i po 10g lista breze i kore krušine (krkovine). Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

9. Pomešati po 40g ždraljevine i lista borovnice, i po 5g belog luka, lista nane i lista duda. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

10. Pomešati po 30g trave ive, ždraljevine, pelina i 10g lista borovnice. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

11. Pomešati po 35g ždraljevine i mahuna pasulja, i po 15g lista borovnice i trave ive. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

12. Pomešati po 40g lista i korena borovnice, i po 10g nane i ždraljevine. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

13. Pomešati po 25g mahuna pasulja, ždraljevine, lista duda i pelina. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

14. Pomešati po 25g kantariona, kičice (gorčice), maslačka i ždraljevine. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

15. Pomešati po 5g korena maslačka, lista duda, žalfije, i po 10g lista koprive i borovnice, i po 30g ždraljevine i mahuna pasulja. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

16. Pomešati po 5g cveta bele i žute hajdučke trave (sporiša) i cveta lipe, po 15g ploda krušine (krkovine) i korena maslačka, 20g ždraljevine, 35g mahuna pasulja. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 1.

Napomena: Čajevi za prirodno lečenje dijabetesa (šećerne bolesti) moraju se piti nezaslađeni i to pre jela! Samo one osobe koje ne mogu piti gorke lekove, mogu navedene čajeve piti zaslađene saharinom ili nekim drugim sličnim slatkim sredstvom, ali nikako šećerom ni medom. Ipak, svako ko može, neka pije nezaslađene čajeve, jer oni imaju bolje i jače dejstvo.


Preporučeni proizvodi

Brami amla ulje

Ovo ulje sadrži dve naročite ajurvedske ...

Muški čaj Men's 30,6 Yogi Tea

Mešavina biljnog čaja “men’s tea” kod mu...

Kakao zrno komadici 100g BEYON

Organski kakao u komadićima je 100% čist...

Ulje crnog kima 250ml Terra Co

Ova čudesna biljka za koju se smatra da ...

Zdravo Grlo Throat C 30,6 Yogi

Mešavina biljnog čaja. Sastojci: organsk...


Pogledaje još

Đumbir napitak sa organskim kokosovim šećerom

Sa tri nijanse ukusa, preneli smo vam mi...

Ulje brahmi 10ml Terra Co

Brahmi ulje je najbolje za podmlađivanje...

Ulje peršuna 10ml

Peršun je bogat izvor vitamina K, beta k...

Ulje za nokte 20ml Shenemil

Ulje za nokte i zanoktice nanosi se nežn...

Sapun od kozjeg ml-pivski kvas

Ovaj sapun je potpuno prirodan proizvod ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Makrobiotička ishrana za mršavljenje

Makrobiotičku dijetu je osmislio japanski filozof Džordž Ošava, koji je verovao u holistički ...

Detaljnije

Minerali za jaku kosu i nokte

Kosa i nokti su ćelijske strukture koje zahtevaju iste hranljive materije za zdrav rast. Beživotna k...

Detaljnije

Surutka u službi zdravlja

Mnogi, pri samom pomenu surutke, počnu da se mršte i odmahuju glavom misleći da je u pitanju ...

Detaljnije

Zdravstvene koristi bundeve

Bundeva ili tikva je jednogodišnja biljka puzavica čiji se plod i semena koriste u ljudskoj i...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS