Heliko bakterija - prirodno lečenje i ishrana


Prirodna terapija Biljke kao lek

Heliko bakterija (Helicobacter Pylori) je poznata po tome jer se smatra glavnim uzročnikom čireva na želucu i dvanaestopalačnom crevu, gastritisa i mnogih drugih upala i infekcija digestivnog trakta.

Istraživanja pokazuju da je otprilike 2/3 svetske populacije zaraženo Heliko bakterijom, jer se lako prenosi. Mnoge osobe mogu biti zaražene Heliko bakterijom, a da pritom ne osećaju nikakve neprijatne simptome, što naravno zavisi od organizma. Srećom, postoji mnogo načina da ublažite simptome  i da se oslobodite ove bakterije koja može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Mnoge sprovedene studije pokazuju da se Heliko bakterija javlja više u želucu muškaraca, nego u želucu žena. Osobe sa hroničnim bolestima ili tumorima, osobe kojima je jetra oštećena zbog prekomenog konzumiranja alkohola i osobe sa oslabljenim imunim sistemom, imaju veću veravotnoću za razvijanje Heliko bakterije.

Simptomi Helicobacter pylori

Kao što smo već rekli, neke osobe zaražene Heliko bakterijom nemaju nikakve vidne simptome zaraze, jer se može desiti da simptomi nestanu sami od sebe. Međutim, kod nekih osoba simptomi mogu biti blago izraženi, dok su kod drugih simptomi alarmantni.

Najčešći simptomi infekcije Heliko bakterijom mogu biti sledeći:

  • povraćanje
  • mučnina
  • podrigivanje
  • gorušica
  • nadimanje
  • gubitak na težini
  • osećaj praznog želuca
  • neprijatan zadah iz usta
  • tupo probadanje u stomaku i bolovi

Kod težeg obilika infekcije Heliko bakterijom mogu se javiti i simptomi kao što su krv u stolici, anemija, naglo mršavljenje, povraćanje uz izbacivanje krvi i sluzi. Ovi simptomi uglavnom prate hronično stanje ove bolesti.

Prenošenje - Kako se prenosi Heliko bakterija

Najčešće se Heliko bakterija može preneti priborom za ručavanje, putem vode i hrane. Ova bakterija se takođe prenosi i u nehigijenskim uslovima, a najviše zaraženih osoba Heliko bakterijom ima u slabo razvijenim zemljama, sa veoma lošim standardom i lošom higijenom. U nehigijenskim uslovima, Helicobacter pylori može se prenositi i putem pljuvačke i telesnih tečnosti. Isto tako, rukovanje hranom prljavim rukama, može biti primarni način prenošenja heliko bakterije na druge osobe.

Heliko bakterija lečenje i ishrana

Ukoliko patite od čireva na želucu, gastritisa i drugih upala organa za varenje, izazvane Heliko bakterijom, preporučujemo vam sledeće prirodne lekove za eliminisanje ove bakterije i za poboljšanje vašeg zdravlja.  

Takođe, nudimo vam i prirodne biljne mešavine za pripremu čajeva za lečenje čireva i gastritisa.  

Propolis

Propolis je poznati prirodni antibiotik, koji ima sposobnost da ojača odbrambeni sistem, pobedi infekcije i izleči mnoge zdravstvene probleme, pa i gastritis. Ovaj proizvod pčele koriste kako bi svoje društvo zaštitile od mnogih zaraza. Zahvaljujući svojim lekovitim sposobnostima, propolis može pomoći u eliminisanju Heliko bakterije.  

Đumbir

Koren đumbira je svuda u svetu poznat po svojim lekovitim svojstvima koji blagotvorno deluju na sistem organa za varenje. Preporučuje se upotreba đumbira za lečenje želudačne kiseline, mučnine, bolova u stomaku, čireva itd. Sadrži antibakterijsko dejstvo koje može koristiti za prirodno lečenje Helicobacter pylori.

Kupus

Ovo povrće zbog svojih lekovitih karakteristika, ima sposobnost da eliminiše Helicobacter pylori, ukoliko se konzumira sirovo. Kupus može izazvati gasove i nadutost, tako da ga prvo probajte u maloj količini, kako biste videli da li vam odgovara. Napravite salatu od sitno seckanog kupusa, koju možete začiniti sa malo sirćeta i limuna. Druga opcija je da napravite sveži sok od kupusa, koji ćete razblažiti vodom.

Brokoli

Brokoli pomaže u lečenju Heliko bakterije jer ima visok sadržaj sulforafana. Sulforafan koji može eliminisati ovu bakteriju, idealan je i za prevenciju raka želuca. Konzumirajte brokoli , a možete ga začiniti i sa malo kima i đumbira, ukoliko vam konzumiranje brokolija izaziva nadutost i gasove.

Kurkuma

Ovaj začin sa područja Azije, obiluje lekovitim svojstvima, tako da je postao predmet istraživanja mnogih stručnjaka. Kada se radi o stomačnim problemima, kurkuma se koristi za lečenje dispepsije (lošeg varenja), bolesti koju prate mnoge nelagodnosti, kao što su mučnina, bolovi, gasovi, nadutost i sl. Blagotvorni sastojci kurkume stimulišu želudačne sokove koji štite sluzokožu želuca od Heliko bakterije.

Banana

Svakog jutra dodajte bananu u jogurt i popijte. To će vam pomoći u lečenju ove bakterije, jer banana obnavlja sluzokožu želuca i stvara zaštitnu barijeru protiv Heliko bakterije.

Brusnica

Ekstrakt brusnice sadrži antocijane, moćne bakteriostatike. Svakog dana pijte pola čaše soka od brusnice kako biste sprečili razmnožavanje Heliko bakterije.  

Čajevi za čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

1. Pomešati po 40g korena crnog gaveza i belog sleza, i 20g sladića (slatkog korena). Ove sastojke preliti šoljom hladnog čaja od kamilice, češće promešati i posle 1h procediti i piti nezaslađeno pola sata pre jela. Piti 2-3 puta na dan.

2. Pomešati po 25g cveta podbela, cveta lipe i komorača. Način pripreme kao kod čaja pod broj 1.

3. Pomešati po 10g kičice (gorčice), cveta lavande, bokvice, matičnjaka, korena maslačka i kore krušine (krkovine). Način pripreme kao kod čaja pod broj 1. 

Čajevi za gastritis

1. 4 kašike kamilice i 4 kašike lista hajdučke trave (sporiša) preliti sa 1,5l ključale vode, poklopiti i držati 15min uz rub šporeta da bude toplo, ali da ne ključa. Zatim skloniti i ostaviti 2-3h da odstoji, procediti i piti u toku dana umesto vode.

2. Pomešati po 20g kamilice, cveta lipe, korena belog sleza, sladića i pirevine. 3 kašike ove mešavine preliti sa ½ l ključale vode, poklopiti i posle 2h procediti, i piti u toku dana umesto vode.

3. Po 1 kašičicu sladića u prahu i 1 kašičicu anisa u prahu razmutiti u šolji čaja od kamilice. Piti 3 puta dnevno, pola sata pre jela.

Ostala ishrana koja pomaže u lečenju Helicobacter pylori

Za lečenje Heliko bakterije preporučuje se da povećate unos namirnica sa visokim antibiotskim dejstvom, kao što su beli i crni luk, ehinacea, đumbir, majčina dušica, ruzmarin, nana, med itd.

Druge namirnice koje mogu poslužiti su probiotske namirnice koje sadrže laktobacile. Iako ove namirnice ne mogu u potpunosti eliminisati Heliko bakteriju, mogu ublažiti simptome i inhibirati bakteriju.  

Osobe koje nemaju čir na želucu ni gastritis, ali imaju Heliko bakteriju, mogu konzumirati limunov sok, sok od ananasa i jabukovo sirće.  

Takođe, osobe zaražene ovom bakterijom treba da izbegavaju konzumiranje šećera, rafinisanog brašna, kafe, alkohola, gaziranih pića i pirinča. Umesto toga, povećajte unos voća, povrća i vode.  

Izlečite Helicobacter pylori konzumiranjem sledećeg napitka: u blenderu umutite sirov krompir, celer i šargarepu, i pijte pre svakog obroka.


Preporučeni proizvodi

Đumbir u prahu 100g

Stimuliše apetit, ubrzava cirkulaciju i ...

Đumbir napitak sa organskim kokosovim šećerom

Sa tri nijanse ukusa, preneli smo vam mi...

Džem od đumbira 220ml Guštoman

Ovaj džem je napravljen specijalnom rece...

Čaj đumbir-granulat 200gr

Instant čaj u granulama. Prirodno zaslađ...

Kurkuma 100g

Kurkuma je nezamenjiv sastojak indijske ...


Pogledaje još

Smeša za hrono hleb

Gotova smeša za brzo i jednostavn...

Ulje tamjana 10ml BIO

Ulje tamjana je esencijalno ulje koje se...

Magnezijum hlorid gel

Mg hlorid gel je prirodni mineral koji p...

Šampon ARNICA perut 270ml

Za razliku od drugih sampona protiv peru...

Ulje lešnika 50ml BIO

Ulje lešnikaje potpuno prirodno, hladno ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Voće za zdravo srce

Visok pritisak, holesterol… bolesti koje pogađaju srce, a nekad se mogu javiti tiho, da ni ne...

Detaljnije

Kako ojačati imunitet na prirodan način?

Da bi se bilo ko odbranio od različitih virusnih i bakterijskih infekcija, neophodno je da imunolo&s...

Detaljnije

Minerali za jaku kosu i nokte

Kosa i nokti su ćelijske strukture koje zahtevaju iste hranljive materije za zdrav rast. Beživotna k...

Detaljnije

Dve banane dnevno regulišu krvni pritisak

Banane, kao jeftinija i zdravija alternativa lekovima, pomažu u kontroli visokog krvnog pritiska. Na...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS