Izbeljivanje zuba na prirodan način


Lepota

Postoji mnogo proizvoda koji mogu požuteti vaše zube, zbog čega vam može biti neprijatno da se smejete kad ste u društvu. Takođe, potvrđeno je i da određeni antibiotici mogu uticati na to da vam zubi požute.

U ovom tekstu nudimo vam korisne prirodne savete kako da vašem osmehu vratite belinu i sjaj, sa ciljem da se što češće smešite.

Šta uzrokuje žute zube?

Dugogodišnje pušenje cigareta, osim što generalno nije zdravo za vaš organizam, jedan je od najčešćih uzročnika žutih zuba. Zatim slede kafa, čaj, tamni sokovi, gazirana pića, najviše koka-kola i  kokta. Isto tako, masna hrana i aditivi mogu uticati na gubljenje beline zuba.

Saveti za prirodno izbeljivanje zuba

1. Jagoda: ovo je jedan veoma prost proces, jednostavno uzmite nekoliko svežih jagoda, presecite ih na pola, i unutrašnjom stranom jagode (tokom nekoliko minuta) trljajte preko zuba. Nakon toga, isperite usta vodom, a možete i koncem za zube, ukoliko su vam semenke od jagoda ostale između zuba.

2. Soda bikarbona: da biste realizovali izbeljivanje zuba putem sode bikarbone, dovoljno je samo da stavite malo ovog praška na četkicu i da istrljate zube, ili da sodu bikarbonu pospete preko paste za zube prilikom pranja, i to je sve. Soda bikarbona može oštetiti zubnu gleđ, tako da nije preporučljivo da često koristite ovaj način izbeljivanja.

3. Limunov sok: potrebno je da napravite „pastu“ uz pomoć malo soli i malo soka od ceđenog limuna (umesto soli može i soda bikarbona). Dobijenom pastom istrljajte zube, zatim usta isperite sa dosta hladne vode. Ovu metodu izbeljivanja koristite jednom nedeljno.

4. Jabukovo sirće: da biste pripremili smesu za izbeljivanje zuba, potrebno je da pomešate malo jabukovog sirćeta sa sodom bikarbonom. Tu smesu nanesite na četkicu, istrljajte zube, zatim dobro isperite vodom.

5. Pomorandžina kora i lovorov list: ovaj način izbeljivanja zuba nije toliko poznat, ali može biti efikasan. Izrendajte koru od pomorandže i pomešajte je sa izmrvljenim listovima lovora. Tom masom dobro istrljajte zube, i potom isperite vodom.

6. Bananina kora: jedan veoma lak, jeftin i prirodan način izbeljivanja zuba jeste trljanje zuba korom od banane. Nakon što operete zube, dobro ih istrljajte unutrašnjom stranom kore od banane, tokom 2min. Ovaj proces možete ponavljati svakog dana, dok ne dobijete željene rezultate. Bananina kora sadrži salicilnu i limunsku kiselinu, što je idealna kombinacija za prirodno izbeljivanje zuba.

Salicilna kiselina pomaže u otklanjanju zubnog kamenca, a limunska kiselina izbeljuje fleke na zubima. Rezultati mogu biti vidljivi vrlo brzo, već nakon nedelju dana, i što je najbitnije – ne oštećuju zubnu gleđ.

Preporuke za bele zube

– Konzumirajte dosta jabuka, celer, šargarepu i brokoli.

– Zube perite najmanje 3 puta dnevno, obavezno nakon svakog obroka.

– Izbegavajte tamna pića i pušenje. Nakon konzumiranja ovakvih pića, operite zube pastom, ili ih bar samo isperite vodom.

NAPOMENA: savetujemo da ne preterujete sa navedenim predlozima za izbeljivanje zuba, jer njihova prekomerna primena (naročito sode bikarbone i limuna) može dovesti do oštećenja zuba, tj. zubne gleđi. Najbolje je ne preterivati ni u čemu!


Preporučeni proizvodi

Pirinač basmati organic

Makrobiotičari smatraju pirina najuravno...

Rogač u prahu BIO 200g

Rogač je mahuna slatkastog ukusa koja ra...

Sok brusnica 250ml Šljivko

Brusnica je bogata vlaknima, antocijanim...

Pivski kvasac 200gr

Pivski kvasac je bogat proteinima, esenc...

Ulje nara-bio 30 ml

Ulje nara dobijeno postupkom hladnog ceđ...


Pogledaje još

Apimix extra 450g

Apimiks je prirodni pčelinji proizvod od...

Đumbir napitak sa organskim kokosovim šećerom

Sa tri nijanse ukusa, preneli smo vam mi...

Ši buter 50ml Plantoil

Shea butter je biljna mast bogata steari...

Kafa stevia 3u1

Ova kafa sadrzi steviju, koja je jedina ...

Pirinač crveni BIO 200g

Crveni pirinač je bogat biljnim vlaknima...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Napitak za kompletno pročišćavanje organizma

Da bismo uživali u dobrom zdravlju i pravilnom funkcionisanju vitalnih unutrašnjih organa, ja...

Detaljnije

Ulje čajnog drveta za akne

Ulje čajnog drveta dobija se destilacijom lišća istoimene biljke čiji je latinski naziv Melal...

Detaljnije

Stomačni virus - simptomi, ishrana i lečenje

Početak je jeseni, hladno, vlažno vreme i temperaturni šok koji organizam doživljava prelasko...

Detaljnije

Origano u prirodnoj medicini i fitoterapiji

Iako se za prirodnu medicinu i fitoterapiju uglavnom veže divlji origano, zbog svojih specifičnih sv...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS