Odakle potiču toksini?


Saveti

Ukoliko redovno pratite objave na našem sajtu, mogli ste primetiti da često objavljujemo tekstove za prirodnu detoksikaciju organizma, tj. za pročišćavanje organizma od nataloženih otrova i štetnih materija. Uglavnom smo vam pisali o raznim napicima koji vam mogu poslužiti za detoksikaciju, ali nismo vam pisali o tome odakle potiču toksini i štetne materije, i kako dospevaju u naš organizam.

Odakle potiču toksini koji truju i oštećuju organizam?

Danas vam pišemo upravo o tome odakle potiču toksini koji se nakupljaju u organizmu, i koji pre ili kasnije mogu oslabiti naš imuni sistem i uticati na to da se osećamo loše, umorno i da se lako razbolimo. Nemojte ignorisati sledeće informacije, jer vam mogu biti od koristi.

1.Toksini iz životne sredine

Atmosferska zagađenja: jedan od najčešćih izvora intoksikacije (trovanja) je bez ikakve sumnje zagađenje koje uzrokuju automobili, izduvni gasovi, dim i industrija. Ovakva zagađenja zadržavaju se u atmosferi i svakodnevno ih udišemo.

Toksične supstance iz sredstava za čišćenje, kao što su hlor i amonijak, jako su štetne. Svi oni proizvodi sa ,,jakim” mirisom koje koristimo za čišćenje kupatila, kuhinje i dr, sadrže toksine koje udišemo.

Đubriva i pesticidi, koje koristimo u poljoprivredi i baštovanstvu, sadrže materije štetne po organizam.

Boje i lakovi su takođe izvor toksina koje nesvesno udišemo. Količine toksina koje udišemo iz ovih proizvoda su minimalne. Međutim, ukoliko smo stalno izloženi mestima gde se boje i lakovi svakodnevno koriste, rizikujemo da ozbiljno narušimo naše zdravlje.

Vazduh iz klima uređaja sarži toksine, tako da je poželjno da klimu uključite da radi dok niste u kući, a da je isključite kada se vratite.

Vlaga: osobe koje žive u prostorijama sa vlagom, izložene su toksinima.

Osveživači prostora: produkti koje koristimo za osvežavanje ambijenta u kome živimo sadrže štetne čestice koje ne idu u korist zdravlju.

Kozmetički proizvodi: bitno je da podsetimo da mnogi preparati za negu lepote, koje svakodnevno upotrebljavamo, takođe sadrže štetne materije, toksine koje koža upija, i na taj način toksini direktno dospevaju u organizam. Da li želite konkretan primer? Setite se da je aluminijum prisutan u većini dezodoranasa.

2.Toksini iz namirnica i lekova

Kako navode stručnjaci, najopasniji toksini potiču upravo iz lekova. Zbog čega? Toksine iz lekova je teže eliminisati, jer se radi o teškim metalima koji se nakupljaju u jetri i bubrezima, narušavajući pravilnu funkciju ovih organa. Međutim, ukoliko nam je potrebno određeno lečenje, ne možemo odbiti lekove zbog njihovih neželjenih dejstva, tj. zbog toksina koji se nagomijavaju u organizmu. Zato se preporučuje da uzimamo samo one lekove koje nam je prepisao naš lekar, i da se pridržavamo preporučene terapije.

U poslednje vreme industrija prehrambenih proizvoda je na meti oštrih kritika zbog prekomerne upotrebe aditiva, konzervanasa i hemijskih supstanci koje sadrže toksine. Štetne namirnice sa aditivima i konzervansima mogu biti pogubne za ljudski organizam. Takođe, kao što znate, mnoge voćke i povrće prskaju se pesticidima, i to u velikoj meri. Sve to predstavlja opasnost za naš organizam.

Kako se odbraniti od toksina?

Znamo da to nije nimalo lako. Ne možemo svakodnevno ići sa gas maskom niz ulicu, a isto tako mnogi nisu u mogućnosti da sade svoju baštu sa organskim proizvodima. Najbitnije je da budemo svesni toga da smo okruženi ovim sitnim neprijateljima, i da se protiv njih treba boriti putem sledećih mera, koje mogu biti vrlo efikasne:

Uvek kupujte namirnice organskog porekla. Iako ove namirnice mogu imati nešto veću cenu, vredi ih kupiti, za dobrobit vašeg zdravlja i zdravlja vaše porodice.

Pre konzumiranja voća i povrća, uvek ih ostavite da malo odstoje u vodi i dobro ih operite.

Potrudite se da izbegavate sredstva za čišćenje koja sadrže veliki procenat hemikalija. Umesto hemisjkih sredstava za čišćenje, možete koristiti sodu bikarbonu, limun ili razblaženu sirćetnu kiselinu (belo sirće).  

Nikada nemojte sami na svoju ruku birati lekove i određivati terapiju. Takođe nemojte da uzimate više lekova nego što je potrebno.

Koristite prirodne kozmetičke proizvode, na biljnoj bazi. U prodaju se sve više mogu naći razni kozmetički preparati koji se prave od prirodnih sastojaka.

Izbegavajte upotrebu osveživača prostorija, jer su jako štetni. Umesto njih preporučuje se da koristite eterična ulja raznih mirisa, koja isto tako mogu efikasno osvežiti vaš dom.

Prostor u kome živite ukrasite biljkama koje pročišćavaju vazduh. Postoji veliki broj takvih biljaka, efikasne su i lepo izgledaju. Nudimo vam neke od tih biljaka: bršljan, zlatna puzavica, filadendron, spatifilum, sanseverija, aglaonema, ukrasna palma.

Ne zaboravite da svakog dana pijete sokove za pročišćavanje organizma, ili da dan započnete čašom tople vode sa limunom.

Postoje i razni čajevi za detoksikaciju organizma, koji su vrlo efikasni (npr. čaj od rastavića ili majčine dušice). Ukoliko ih pijete redovno nakon ručka, vaš organizam će vam biti zahvalan.


Preporučeni proizvodi

Kikiriki puter 100% 200g MB

Iako se veruje da je kikiriki jezgrasto ...

Joya napitak ovas BIO

Ovseno mleko iz organske proizvodnje, vr...

Kus kus organic 0.5kg

Kuskus je lomljena integralna pšenica. P...

Protein kokosa (20%) 500g

Kokos se od pamtiveka koristi u ishrani....

Pivski kvasac BIP 200gr

Pivski kvasac je bogat proteinima, esenc...


Pogledaje još

Peruanska čarobna maka u kapsulama - 150 kom.

Peruanska čarobna maka vraća celokupan o...

Šatavari čurna 120g Lila Ma

Proizvod je baziran na tradiciji Ajurved...

Suncokret ljušteni BIO 200g

Suncokretovo seme je izuzetno važan prir...

Brašno spelta int. 0.5 Hemija

Spelta je bogata proteinima, nezasićenim...

Ulje kokosovo nerafinisano 590g

Kokosovo ulje A klase. Na niskim tempera...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Sirup od borovih iglica za kašalj

Prirodni sirup od borovih iglica se može koristiti prvenstveno za kašalj, a pored toga i...

Detaljnije

Šta je rozacea i kako se može kontrolisati

Rozacea je hronično oboljenje kože koja se javlja na licu.Uzrok rozacee je još uvek nepoznat ...

Detaljnije

Bahove kapi

Bahove kapi su prirodan homeopatski preparat sačinjen od koncentrovanih cvetnih esencija, namenjen p...

Detaljnije

Terapija plesom i pokretom

Cilj terapije plesom je pronaći ravnotežu i osećaj zajedništva između tela i uma. Ovaj vid te...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS