Pravilnom ishranom do ravnog stomaka


Saveti Sport

Trbušni mišići održavaju organe trbušne duplje u fiziološkom položaju i učestvuju u disanju. Spojeni su sa karlicom i grudnim košem, kičmi daju veliku potporu i drže je u pravilnom položaju. Smatra se da su jedan od najbitnijih činioca za ispravno držanje i zdrav kičmeni stub. To su glavni mišići za saginjanje ka napred i stabilizaciju tela pri saginjanju unazad. Za njihov izgled i funkciju neophodne su prilagođene vežbe, fizička aktivnost i korigovana ishrana. Ravan stomak i definisani trbušnjaci su pre svega rezultat niskog nivo masnih naslaga koji se postiže redukcijom u ishrani. Kako bi rezultati bili maksimalni potrebni su disciplina i istajnost.

Kada je ishrana pravilna i pod kontrolom doprinosi do čak 60% mogućnosti da stomak bude ravan, čvrst i zategnut, a ostalih 40% odlazi na fizičku aktivnost i vežbe. Možete imati razvijenu abdominalnu muskulaturu, ali ako je prekrivena salom ona ne dolazi do izražaja.

Jelovnik za ravan i zategnut stomak

Ravan stomak se postiže u kuhinji. Masne naslage se skidaju uz dobar odabir namirnica i najjednostavnije vežbe. Ne postoji striktna dijeta koja se preporučuje, dovoljno je da ishrana bude uravnotežena i bogata vlaknima i pravim izborom proteina. Česta hidratacija je takođe važna.  Ishrana koja je bogata vlaknima sprečava nadutost. Jedite što više žitarica, orašastih plodova, mahunarke, lisnato povrće, bobičasto voće. Unosite antioksidanse poput pasulja, šljive, maline, kupine, i jedite namirnice bogate proteinima, pre svih biljne proteine.

Doručak

Odmah po ustajanju, na prazan želudac, popijte toplu vodu sa limunom. Topao i zdrav napitak pomaže da se razbudite i izbacite toksine iz organizma. Za obrok odaberite svež i zdrav voćni jogurt ili smoothie koji će vas u isto vreme zasititi i smanjiti nadutost. Od namirnica birajte one poput nemasnog jogurta, grčkog jogurta, borovnice, ananasa, kelja…         

Ručak

Ručak je glavni obrok koji daje dopunsku snagu pa je neophodno da sadrži hranljive sastojke i održava ritam tokom dana. Najbolje je da sadrži nutrijente poput kalijuma i vlakana koji rešavaju problem nadutosti. Ručak za ravan stomak treba da bude mešavina zelenog lisnatog povrća i žitarica. U obrok ubacite kinou bogatu vlaknima i mineralima fosforom, magnezijumom i gvožđem, koja ne sadrži gluten i koja je lako svarljiva. Od navedenih namirnica najbolje je napraviti salatu.

Užina

Leblebija je izuzetna namirnica za skidanje masnih naslaga. Hranljiva, a niskokalorična smanjuje holesterol kao i krvni pritisak. Zahvaljujući visokom sadržaju proteina i vlakana preporučuju se kao užina.

Večera        

Večernji termin je rezervisan za piletinu ili ribu. Takođe, večera može da se sastoji i od kombinacije integralnih žitarica i mahunarki koje stomak održavaju ravnim. Proteini iz mahunarki iskoristivi su na sličan načina kao i iz mesa. Ako želite da kontrolišete naslage masti na stomaku, ne bi trebalo da jedete 3 sata pre odlaska na spavanje. Ako bi ste pojeli nešto kasno, mali proteinski obrok je rešenje koje se koristi da se spreči gubljenje mišića tokom spavanja, a u isto vreme podstakne sagorevanje masti na stomaku. Kaša od heljde, čia semenke, semenke bundeve ili konoplje, kinoa ili proizvodi od soje jedna su od mogućih opcija.

Napitak za topljenje sala na stomaku

Napitak je osvežavajuć, lako se pravi i pomaže u skidanju suvišnih kilograma. Efikasno eliminiše višak masnoće iz organizma i smanjuje obim struka. Pomešajte 1 kašičicu meda, 2 kašičice jabukovog sirćeta i iscedite 200 ml svežeg soka od grejpfruta. Ovako spremljen napitak konzumirajte svaki dan, pre ručka i večere.


Preporučeni proizvodi

Eterično ulje čajno drvo 10ml Kir

Kao prirodan antiseptik, eterično ulje č...

Sojin jogurt 0.5

Jogurt dobijen prirodnom fermentacijom s...

Sirće jabukovo M

Ovaj proizvod dobijen tradicionalnom met...

Ulje čajno drvo 30ml TerraCo

Kao prirodan antiseptik, eterično ulje č...

Muški čaj Men's 30,6 Yogi Tea

Mešavina biljnog čaja “men’s tea” kod mu...


Pogledaje još

Sitopaladi Čurna

Dodatak ishrani za održavanje zdravlja d...

Kinoa crna 200g BIO

Kinoa je lako svarljiva žitarica. Ne sad...

Ulje za regeneraciju 10ml BIO

Ulje za regeneraciju kože predstavlja me...

Ulje semena kajsije 20ml

Ulje koštice kajsije, bogato vitaminima...

Shoyu 200ml Mitoku

Porodica Sasaki već četiri stotine godin...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Šećer izaziva zavisnost

Studije na životinjama otkrile su dа konzumiranje značajnih količina šećera deluje na mozak n...

Detaljnije

Grejpfrut za zdrav život

Grejpfrut je jedna od najzdravijih voćki iz porodice suptropskih citrusa, prepoznatljiv u svetu...

Detaljnije

Prirodni lekovi protiv opadanja kose

Opadanje kose je problem koji pogađa oba pola. Smatra se da je gubitak od 60 do 100 dlaka na dnevnom...

Detaljnije

Ulje čajnog drveta za akne

Ulje čajnog drveta dobija se destilacijom lišća istoimene biljke čiji je latinski naziv Melal...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS