Kamen u bubregu - lečenje čajevima


Prirodna terapija Biljke kao lek

Kamen u bubregu predstavlja veoma teško zdravstveno stanje. Zbog njega se javljaju neizdrživi bolovi u slabinskom delu, pa se šire prema donjem delu leđa. Bolesnik često mokri, a mokrenje je jako bolno. Ponekad mokraća postaje crvena, zbog prisustva krvi.

Osobe koje imaju kamen u bubregu, moraju se obratiti lekaru, urologu. Prilikom ishrane treba da izbegavaju one soli od kojih je kamen u bubregu nastao, a to se može utvrditi laboratorijskom analizom izbačenog kamena. Preporučuje se konzumiranje velike količine tečnosti, u obliku raznih lekovitih čajeva od biljnih mešavina.

Biljne mešavine za kamen u bubregu

Sledeće kompozicije raznog lekovitog bilja preporučuju se za lečenje kamena u bubregu, ali takođe i za lečenje kamena u bešici.

1. Po 40g pupoljaka breze i trave ruse (rosopasa), i po 10g kantariona i majčine dušice. Sastojke dobro usitniti i pomešati, potopiti u 1l vode, ostaviti celu noć da odstoji, pa idućeg dana ujutru zagrejati do ključanja i kuvati 2-3 min. Kada se ohladi, procediti i piti u toku dana umesto vode. Bolje je piti nezaslađen čaj, ali ako neko ne može piti gorak čaj, može ga zasladiti medom ili nekim kiselim voćnim sokom (npr. limunom). Čaj piti 3 dana za redom, zatim napraviti pauzu od jednog dana i opet nastaviti na isti način. Kao i u slučaju drugih bolesti, i ovde je veoma važno u toku lečenja povremeno kontrolisati mokraću da bi se mogao utvrditi rezultat lečenja i da bi se mogla odrediti pravilna terapija.

2. Po 20g korena gladiša (zečjeg trna) i sladića, plodova divlje ruže (šipka) i kleke, i po 10g lista crne ribizle i korena kopitnjaka. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

3. Po 25g plodova (semena) kima, komorača, šargarepe i celera. Sve sastojke dobro usitniti (izmrviti), jer se lekoviti sastojci nalaze u unutrašnjosti plodova. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

4. Po 25g korena selena, peršuna, celera i sladića. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

5. Po 30g pupoljaka breze, sladića (slatkog korena) i lišća vinove loze, i 10g kopitnjaka. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

6. Po 25g korena gladiša (zečjeg trna), sladića i pirevine, i 25g biljke dan i noć. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

7. Po 20g pupoljaka breze, rastavića, lista kruške, bršljana i ruzmarina. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

8. Po 20g šipka, iđirota, lista koprive, cveta zove i lipe. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

9. Po 50g rastavića, po 15g troskota, šipka i zanoveta (žutilice) i 5g anisa. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

10. Po 25g korena gladiša (zečjeg trna) i selena, šipka i klekinja. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

11. Po 25g origana, majčine dušice, kantariona i ruse (rosopasa). Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

12. Po 20g rastavića, troskota, lista ruzmarina, plodova kleke i trave žutilice (zanoveta). Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

13. Po 30g plodova celera, peršuna i selena, i 10g pupoljaka breze. Sve dobro usitniti, pomešati i pripremiti i upotrebiti kao čaj pod broj 1.

14. Po 30g šipka i plodova selena i celera, i 10g ruse (rosopasa).  Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

15. Po 25g ruse (rosopasa), kukuruzove svile, peteljki od višanja i sitnice (kilavice). Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

16. Po 70g trave ruse (rosopasa) i po 10g cveta kantariona, sitnice (kilavice) i dobričice. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod brojem 1.

17. Po 40g lista breze i rastavića, i 20g imele. 3 kašike mešavine preliti sa ½ l kipuće vode i posle 4h ocediti i popiti u 3 doze pre jela. Ova mešavina pomaže i kod upale bubrega i povišenog pritiska.

18. Po 30g lista i pupoljaka breze, i po 20g imele i belog luka. 3 kašike mešavine preliti sa ½ l kipuće vode i posle 4h ocediti i popiti u 3 doze pre jela. Ova mešavina pomaže i kod upale bubrega i povišenog pritiska.


Preporučeni proizvodi

Orahov puter 250g Hajdukovo

Pored toga što se koristi kao namaz, ora...

Sapun od kozjeg mleka med Zeljko

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog ...

Ulje nevenovo 100ml

Nevenovo ulje se koristi kod opekotina, ...

Nutritivni kvasac u ljuspicama 100g Genie

Jedinstvenog ukusa koji podseća na sir, ...

Srebrna kap-pantenol,propolis

Srebrna kap je sredstvo za higijenu nosn...


Pogledaje još

Organska instant integralna kukuruzna palenta sa vrganjima

Palenta se dobija od kukuruza. To je u s...

Argan ulje 50ml Esensa

Ovo vredno ulje zdravoj kozi vraća misić...

Umeboši sirće 200ml Mitoku

Umeboši sirće se dobija kao nusproizvod ...

Ulje lešnika 50ml BIO

Ulje lešnikaje potpuno prirodno, hladno ...

Ulje bademovo GALA 50ml

Zbog svojih izuzetnih svojstava, bademov...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Med i cimet - lekovita kombinacija

Med i cimet su dve veoma hranljive namirnice, sa mnogim prednostima za zdravlje, a pored toga, izuze...

Detaljnije

Čišćenje lica na prirodan način

Za pravilno održavanje čistoća kože, potrebno je koristiti određene preparate, mada ima i onih dama ...

Detaljnije

Antioksidantni sok za artritis, upale i srce

Poznato je da antioksidansi imaju veliki uticaj na naš organizam, štite zdrave ćelije ...

Detaljnije

Pravila za jutarnji trening

Kako se probudite, i kako započnete jutro uticaće na ostatak vašeg dana. Odvojite nekoliko mi...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS