Napitak za kompletno pročišćavanje organizma


Prirodna terapija Biljke kao lek

Da bismo uživali u dobrom zdravlju i pravilnom funkcionisanju vitalnih unutrašnjih organa, jako je važno da se pridržavamo zdravog načina života, koji uključuje pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i druge zdrave navike.

Nažalost, mnogi od nas nisu ni svesni da loša i nepravilna ishrana, sedelački način života, loše navike i drugi štetni faktori, utiču na nagomilavanje toksina u organizmu, i malo po malo, pripremaju teren za razvoj mnogih bolesti i sprečavaju normalno funkcionisanje bitnih organa.

Kada se u organizmu nakupe toksini i štetne materije, imuni sistem slabi i bolesti nas lako mogu savladati. Takođe, mnogi organi zbog toksina ne mogu normalno da funkcionišu i može doći do nastanka hroničnih bolesti koje se teško leče. Upravo zato treba da budemo svesni toga koliko je važno da se organizam pročišćava, i da se vodi zdrav način života.

U tom slučaju, želimo sa vama da podelimo recept za moćni napitak za pročišćavanje organizma, koji će doprineti kompletnom eliminisanju štetnih materija nataloženih u telu, koje oštećuju organe i narušavaju njihov pravilan rad.

Od čega se sastoji ovaj napitak za pročišćavanje organizma?

Ovaj napitak kombinuje lekovita svojstva limuna, krastavca i listova nane, kako bi na pravi način stimulisao rad organizma. Pročišćava organizam od toksina, posebno organe kao što su jetra, bubrezi, pluća i debelo crevo.

Prednosti limuna za zdravlje

Limun je poznat po svom detoksikacionom dejstvu, poboljšava zdravlje organizma zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C i drugih bitnih antioksidanasa. Limunska kiselina, koja je prisutna u ovoj voćki, poboljšava funkciju enzima koji stimulišu rad jetre i poboljšavaju detoksikaciju. Takođe, sadrži bioflavonoide, pektin i limonin, koji pospešuju funkciju imunog sistema i na taj način sprečavaju mnoga oboljenja.

Limun poboljšava varenje, stimuliše eliminaciju metala iz organizma, uništava slobodne radikale, jača jetru, eliminiše toksine iz digestivnog trakta i sprečava zatvor.

Ova prirodna namirnica dovodi u ravnotežu pH vrednost organizma, otklanja višak kiseline i alkalizuje krv, kako bi se sprečio nastanak bolesti.

Prednosti krastavca za zdravlje

Krastavac je povrće koje sadrži veliku količinu vode i nizak nivo kalorija. Prirodni je diuretik i čistač organizma. Pomaže u eliminaciji toksina iz tela i sprečava zadržavanje tečnosti.

Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Krastavac sadrži flavonoide, kao što su kvercetin, apigenin, luteolin i kempferol. Ima antiupalno i antihemoragijsko (protiv krvarenja) dejstvo. Od vitamina, krastavac sadrži vitamin K i C, a sadrži i antioksidanse, te poboljšava zdravlje kože.

Zbog visokog sadržaja vode i vlakana, krastavac je idealna namirnica za detoksikaciju organizma. Eliminiše štetne materije i slobodne radikale koji izazivaju razne bolesti.

Prednosti listova nane za zdravlje

Listovi nane ovom napitku obezbeđuju znatne količine kalijuma, kalcijuma, folne kiseline i vitamina A sa detoksikacionim dejstvom. Nana stimuliše probavu hrane, otklanja stomačne tegobe kao što su gasovi, nadutost, kiselina i mučnina.

Kako pripremiti napitak za pročišćavanje organizma?

Nakon što smo naveli sve prednosti ovog napitka za zdravlje i pravilan rad organizma, ostaje nam samo da navedemo kako da ga napravite.

Osim što olakšava eliminaciju toksina iz organizma, ovaj napitak je idealan i za osobe koje žele da smršaju i osećaju se dobro u svojoj koži.

Za pripremu ovog napitka za pročišćavanje organizma potrebni su vam sledeći sastojci:

– 2l vode

– 1 limun

– 1 svež krastavac

– 10 listova nane

Priprema napitka:

Dobro operite limun i krastavac. Isecite ih na kriške i dodajte u bokal, zatim dodajte i listove nane. Nakon toga u bokal sipajte 2l mlake vode, i napitak odložite u frižider.

Najbolje bi bilo da ovaj napitak pijete 2 puta dnevno, kako bi se organizam što bolje očistio od nataloženih toksina.

Preporučuje se da ovim napitkom organizam pročišćavate tokom 15 dana, i da pročišćavanje ponovite svaka 2 meseca. Za što bolje rezultate, smanjite unos šećera, masti i rafinisanog brašna tokom ispijanja ovog moćnog napitka.


Preporučeni proizvodi

Brahmi kapsule

Dodatak ishrani za održavanje centralnog...

Ulje palmino 1l Uvita

Rafinisano biljno ulje od ploda palme. P...

Sirup drenjina dijet 0,75 Atrf

Voćni sirup od matičnog soka drenjine. S...

Bezglutnski slani kreker Reni

Dijetetski proizvod, proizveden od strog...

Zauvek Mlad Forever Y 30,6 Yog

Mešavina biljnog čaja. Sastav: žalfija, ...


Pogledaje još

Glicerin 50ml GALA

Glicerin biljnog porekla, farmaceutskog ...

Ulje makadamija 100ml TerraCo

Neobični orašasti plod mnogi smatraju ne...

Sok nar 0,5l Artfood

Nar je pun vitamina C i smatra se odličn...

REISHI COMPLEX SA PROPOLISOM 30ml

Gljiva Reishi (Ganoderma Lucidum), ili p...

Lan mleveni vakum 200g

Lan sadrži vitmine A, B i C. Takođe sadr...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Anemija prirodno lečenje

Ukoliko u našoj krvi nemamo dovoljan broj crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), koja bi do svih...

Detaljnije

Trčanje za početnike

Najvažnije je stvoriti naviku trčanja, a u tome vas može motivisati potreba za boljim zdravljem, ras...

Detaljnije

Regeneracija jetre - kako smanjiti vrednosti ALT i AST

Jetra predstavlja poseban i jedini organ u ljudskom organizmu koji može da se regeneriše čak ...

Detaljnije

Chia semenke

Chia je jednogodišnja biljka iz porodice nana koja daje chia (čija) semenke. Poreklom je iz M...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS