Artritis lečenje prirodnim putem


Prirodna terapija Biljke kao lek

Artritis predstavlja upalu zglobova koja izaziva bol i ukočenost, naročito prilikom pomeranja zglobova. Ovaj zdravstveni problem se može javiti kod bilo koga, nevezano za godine, i često se povezuje sa drugim poremećajima koji pogađaju kosti, mišiće, zglobove i tkiva.

Koji su najčešći tipovi artritisa?

 Najčešći tip artritisa je reumatoidni artritis, koji izaziva upalu zglobova, što dovodi do poteškoća sa kretanjem, do nadutosti (otečenosti) i bolova u zglobovima. Ovaj tip artritisa može pogoditi razne zglobove i izazvati oštećenje hrskavice, kosti, tetiva i ligamenata.

 Drugi najčešći tip artritisa je giht, koji izaziva razdražljivost, crvenilo, toplinu i oticanje u zglobovima.

 Osteoartritis nastaje kada se ošteti hrskavica zgloba, što dovodi do bolova i ukočenosti zglobova.

 Tendinitis je tip artritisa koji se javlja prilikom upale ili iritacije mišićne tetive.

Nezavisno od toga o kom tipu artritisa se radi, važno je da se obratite lekaru kako bi on utvrdio pravilnu dijagnozu i odredio adekvatno lečenje. Međutim, konzumiranje i primena određenih lekovitih biljaka može pomoći za ublažavanje bolova u zglobovima, uzrokovanih artritisom.

Artritis lečenje lekovitim biljkama

Sledeće lekovite biljke poseduju antiinflamatorno dejstvo, i mogu pomoći u lečenju artritisa (posebno reumatoidnog), i smanjiti i ublažiti bol u zglobovima.

Aloja

Od davnina se aloja upotrebljavala u medicinske svrhe, kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu. Gel ove popularne biljke je bogat lekovitim sastojcima, tako da ga lokalno možete primeniti za ublažavanje bolova u zglobovima.

Mačija kandža

Mačija kandža (Uncaria tomentosa) je biljka koja poseduje antiupalno dejstvo, tako da je mogu koristiti osobe koje imaju problema sa artritisom. Ova lekovita biljka se pokazala vrlo efikasnom u smanjenju bolova kod osteoartritisa i ublažavanju upale kod reumatoidnog artritisa.

Eukaliptus

Listove eukaliptusa lokalno možete upotrebiti za lečenje bola uzrokovanog artritisom. Listovi eukaliptusa sadrže tanine koji utiču na ublažavanje upale i bolova. Toplom oblogom sa listovima eukaliptusa obložite bolni i upaljen zglob.

Đumbir

Kako pri spoljašnjoj, tako i pri unutrašnjoj upotrebi, đumbir se pokazao idealnim prirodnim lekom za ublažavanje upaljenog i bolnog stanja kod artritisa. Antiupalna dejstva đumbira iskoristite putem konzumiranja čaja od đumbira ili putem primene obloga.

Kurkuma

Zbog antiuplanih i analgetskih dejstva koje poseduje, preporučuje se oralna upotreba ovog lekovitog začina. Kurkuma može usporiti napredovanje reumatoidnog artritisa.

Arnika

Arnika ima moćno antiuplano dejstvo, što je čini jako efikasnom biljkom za lečenje reumatoidnog artritisa. Preporučuje se da na bolni i upaljen zglob nanesete oblogu od čaja arnike, sa ciljem da smanjite upalu i bol.

Kora od bele vrbe

U prošlosti se kora od bele vrbe dosta puno koristila za lečenje upala. Što se tiče upale kod artritisa, kora bele vrbe je dala pozitivne rezultate u lečenju upale zglobova kod osteoartritisa, posebno kolena, leđa i kukova. Preporučuje se oralna upotreba u vidu čaja ili tableta.

Zeleni čaj

Zbog svojih lekovitih svojstva zeleni čaj je postao popularan u celom svetu, tako da se može reći da je to jedan od čajeva koji se najviše konzumira. Zeleni čaj može smanjiti upalu, tako da se preporučuje za ublažavanje tegoba uzrokovanih artritisom. Dakle, možete ga piti u obliku čaja, nanositi obloge od zelenog čaja na bolno mesto ili koristiti tinkturu zelenog čaja. Ovaj čaj može ublažiti neugodne simptome kod osoba koje pate od osteoartritisa ili reumatoidnog artritisa.

Artritis lečenje čajevima

Za lečenje artritisa mogu pomoći i brojne biljne mešavine od kojih možete napraviti lekovite čajeve.

1. Pomešati po 20g kore vrbe, lista breze i po 10g cveta zove i lipe, lista koprive i rastavića. Sastojke dobro usitniti i pomešati. Jednu kašiku ove biljne mešavine kuvati 5min u 200ml vode u poklopljenoj posudi. Kada sklonite sa šporeta, ostavite da odstoji 10min, ocediti i piti što toplije. Ako su bolovi baš jaki, 4 kašike mešavine kuvati 5min u 1/2 l vode, procediti, medom zasladiti i piti na svaka 2h po jednu šoljicu što toplijeg čaja.

2. Pomešati po 30g kore bele vrbe, korena peršuna, lista koprive, i 10g pupoljaka breze. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

3. Pomešati po 20g pupoljaka breze, lista belog jasena, kore vrbe i kamilice, i 10g pupoljaka belog bora. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

4. Pomešati po 20g lista breze, kore bele vrbe i rastavića, po 10g cveta zove i lista koprive, i po 5g cveta nevena, različka, božura i kamilice. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

5. Pomešati po 20g lista breze i belog jasena, i po 10g pupoljaka i kore bele vrbe i kore krušine (krkovine). Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

6. Pomešati po 20g korena cikorije, maslačka i lista belog jasena, i po 10g plodova komorača i anisa. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

7. Pomešati po 20g cveta suručice, zove i lipe, kantariona i pupoljaka breze. Način pripreme i upotrebe kao kod čaja pod broj 1.

8. Pomešati po 200g pupoljaka belog bora i 100g majčine dušice. Mešavinu kuvati 3min u 5l vode u poklopljenoj posudi, zatim kroz gazu procediti i sipati u kadu sa toplom vodom u kojoj će se bolesnik kupati.

9. Pomešati po 50g majčine dušice, tucanog grčkog semena (piskavice), korena iđirota i lista ruzmarina. Način pripreme i upotrebe kao pod broj 8.


Preporučeni proizvodi

Ulje četiri lopo.sa moring.50m

Brojni eksperimenti dokazali su da je fo...

Ulje nara-bio 30 ml

Ulje nara dobijeno postupkom hladnog ceđ...

Čaj za regen. jetre 100g SRCULENCE

Mešavina biljnog čaja za obnavljanje i r...

Sok pravi jabuka i cimet 1l

Prirodni mutni voćni sok od jabuke sa ci...

Sirće jabukovo standard 0.5

Prirodno voćno sirće od divlje jabuke na...


Pogledaje još

Ulje semena kajsije 20ml

Ulje koštice kajsije, bogato vitaminima...

Sojino mleko ALPRO lešnik 1l

Sterilisani napitak na bazi lesnika i do...

Nera čaj

Nera čaj je mešavina lekovitog bilja sa ...

Dezodorans fresh 30ml Apium

Potpuno prirodan deo stik izrađen od bez...

Brašno heljda integralno BioHeljda

Heljda se od antičkih vremena koristi u ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Prirodno lečenje urinarne infekcije

Najčešći oblik oboljenja urogenitalnog trakta, kako kod žena tako i kod muškaraca, jes...

Detaljnije

Kako treba jesti voće?

Voće je nutritivna namirnica koja koristi organizmu ako je na pravi način konzumiramo. Kako bi voće ...

Detaljnije

Vresak kao lek za kamen u bubregu

Vresak ili satureja montana, postepeno rastvara sve vrste kamena u bubregu, leči infekcije be&scaron...

Detaljnije

Autofagija dijeta - jedete skoro sve i mršavite

Želite svim silama da skinete kilograme? Probali ste razne dijete ali ne možete tek tako da presečet...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS