Kako odabrati adekvatne majice za trening?


Sport Gojaznost

Fizički izgled je usko povezan sa zdravljem i vitalnosti kompletnog organizma, a kao bitan psihološki element utiče na ukupno zadovoljstvo, motivaciju i samopouzdanje. Treniranje je važan deo fizičke aktivnosti, kondicije i zdravog izgleda, zbog čega se preporučuje svima u skladu sa mogućnostima, bez izuzetka i bilo kakvog drugog kriterijuma. 

Da bi vežbanje bilo olakšano, važno je obezbediti kvalitetne majice za trening, najbolje patike i srodnu opremu. Bavljenje sportom može biti iz hobija i zabave, ali i kao deo poslovnog i svakodnevnog angažovanja. Treniranje koje podrazumeva raznovrstan spektar vežbanja na spravama u teretani bitan je element zdravlja organizma, pa najveći broj sportista, manekenki, osoba koje nemaju vremena za svakodnevnu šetnju, trčanje i drugu fizičku aktivnost, odlazi u ambijent koji im vraća kondiciju, samopouzdanje i zadovoljstvo izgledom. 

Da bi se svaki trening realizovao na najbolji mogući način, neophodno je da bude ispraćen adekvatnom opremom. Izbor majice za trening zavisi u najvećoj meri od prirode fizičke aktivnosti kojom se osoba bavi, a u svakom slučaju mogu se pronaći veoma raznovrsni modeli za žene i za muškarce. Profesionalno ili čisto rekreativno treniranje podrazumeva odabir odgovarajućih termina u teretani, potrebne vežbe i kupovinu najbolje opreme, koja varira u zavisnosti od toga da li su u pitanju žene ili muškarci, ali su svakoj osobi potrebne dugovečne majice za trening, koje su nežne na dodir, efikasno upijaju znoj i daju osećaj prijatnosti u svakom trenutku.

Saznajte i šta jesti pre treninga?


Vrsta i karakteristike vežbanja mogu uticati na to koje su najbolje majice za trening

Motivacija za treniranjem može se u startu izgraditi donošenjem odluka da je pravo vreme za teretanu i vežbanje, kao i prilikom odabira najbolje opreme. Veliki broj artikala potrebnih za treniranje može se pronaći u mnogobrojnih prodajnim objektima širom Srbije, kao i aktuelnim online prodavnicama, u svega nekoliko koraka do poručivanja. Majice za trening biraju se kako za žene, tako i za muškarce, ali i decu svih uzrasta, da bi vežbanje bilo relaksirano i praćeno najboljom opremom. 

U zavisnosti od vrste treninga, odgovarajuće majice mogu da budu klasične, sa „polo“, odnosno okruglim izrezom i kratkim rukavom, što se najčešće bira za bavljenje sportskim disciplinama. Kada je u pitanju aktivno vežbanje u teretani, dame se odlučuju za udobne helanke ili šorts, u kombinaciji sa majicom na bretele. U ovom pogledu važno je razmotriti da li prilikom fizičke aktivnosti ključnu ulogu imaju pokreti nogu ili ruku, kao i da li je u pitanju vežbanje u teretani, trčanje, sportovi na terenu i slični faktori odabira najbolje opreme.

U odnosu na majice za trening koje imaju kratki rukav, bretele ili „kimono“ varijante preporučuju se zbog efikasnijeg eliminisanja znoja, ruku koje se „slobodno“ kreću do ramena. Najvažnija karakteristika kada se biraju majice za trening jeste to da ne stvaraju pritisak, osećaj nelagodnosti, stezanja i da budu veoma efikasne prilikom upijanja znoja, a istovremeno i lagane u svakom pokretu, koraku i vežbanju na spravama, tokom trčanja i drugih fizičkih aktivnosti. Najbolju sportsku opremu za trening mogu preporučiti i fitnes instruktori, profesionalni treneri i druge osobe koje su uključene u proces dovođenja fizičkog izgleda do savršenstva, na osnovu bogatog iskustva sa raznovrsnim tkaninama, oblicima i krojevima modela za svaki tip aktivnosti.

Materijali i strukture tkanine od kojih su kreirane adekvatne majice za trening

Veoma važan faktor koji utiče na to kakvim će se pokazati majice za trening tokom upotrebe, jeste materijal izrade, koji takođe može biti različit u zavisnosti od prirode treniranja. Naime, kada je u pitanju odabir majice za trčanje, najčešće se preporučuju modeli izrađeni od 100% poliestra, bez dodataka drugih struktura tkanina. Uglavnom se za trčanje i bavljenje sportom ne preporučuju pamučne varijante, iako se radi o kvalitetnom materijalu, koji traje i jednostavno se održava. Sa druge strane, kada je u pitanju aktivno znojenje, 100% pamuk brzo upija materije, postaje težak za nošenje, potrebno je znatno vreme da se osuši i stvara osećaj lepljenja majice za telo. Sve to, nije odgovarajuće kada je u pitanju bilo kakva fizička aktivnost. 

Pamučni materijali preporuka su samo u kombinaciji sa drugim materijalima, koji će u sastavu majice dominirati. Zbog toga, preporučuje se da majice za trening budu izrađene od poliestra, posebno kada je u pitanju trčanje i aktivnosti u kojima je izraženo aktivno znojenje. Poliester savršeno reaguje na znojenje, sprečava brzo upijanje i lepljenje za kožu, zbog čega je izbor broj jedan. Pored toga, danas su dostupne i brojne druge majice za trening koje imaju fizičke karakteristike u vidu mrežice sa postavom, ili delimično postavljenom površinom. 

One su sjajan izbor za aktivnosti u kojima je bitan osećaj hlađenja, laganog nošenja majice i „disanja“ površine kože.

 Majice za trening koje su izrađene od kombinacije materijala takođe su dobar izbor, a najčešće je u pitanju poliester, viskoza, spandeks i prema potrebi minimalno učešće pamuka. Materijali od kojih su izrađene majice za trening značajan su faktor lakoće treniranja, vežbanja, trčanja i drugih fizičkih aktivnosti, pokerta ruku, zadržavanja i reagovanja na znojenje, pa samim tim mogu imati izuzetan uticaj na ostvarene rezultate. 

Da bi svaki pokret kao krajnji efekat imao uspeh, važno je da majice za trening u potpunosti odgovaraju vrsti vežbanja, pokretima i pružaju osećaj komfora, nežnosti i udobnosti u svakom trenutku. Majice za trening biraju se na način da u potpunosti odgovaraju prirodi i svojstvima bavljenja određenim fizičkim aktivnostima, bez stezanja, nelagodnosti i stresa prilikom nošenja. Kako bi se odabrale adekvatne majice, važno je uzeti u obzir faktore kao što su oblik izreza i dužina rukava, ali i obavezno materijal izrade konkretnog modela. 
Preporučeni proizvodi

Ulje suncokr.Zejtin-Hajduk.

Hladno ceđeno nerafinisano jestivo biljn...

Apimix klasik 450g

Apimiks klasik je prirodni pčelinji proi...

Umeboši sirće 187ml Muso

Umeboši sirće se dobija kao nusproizvod ...

OKP paket za čišćenje organizma

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva američk...

Ulje etarsko karanfilić 10ml Vita

Ovo eterično ulje je veoma snažan antise...


Pogledaje još

Ulje etarsko limun 10ml Vitali

Aktivni sastojci etarskog ulja limuna po...

Apimix forte 450g

Api miks je prirodni pčelinji proizvod o...

Vegge line parizer povrće 200g

100% veganski parizer, bez soje i alerge...

Seitan prženi 180gr

Sejtan je “pšenično meso” koje je pravlj...

Ulje divlje žalfije 20ml

Ulje divlje žalfije je veoma korisno za ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Wellness i spa rekreacija

Specijalizovani wellness centri bave se postizanjem i održavanjem duševnog mira uz telesnu re...

Detaljnije

Zgušnjivač hrane bez glutena

Aru prah je beli prašak koji se dobija od korena tropske biljke (Maranta arundinacea), bez ukusa je ...

Detaljnije

Šta uzrokuje često podrigivanje i kako ga rešiti?

Česta zabluda koja vlada kod većine jeste da podrigivanje ne može da bude simptom određenog obolenja...

Detaljnije

Detoksikacija sirovom hranom

Puno hranljivih materija a malo masti su odlike ishrane koja se bazira na sirovim namirnicama.Ovakav...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS