Kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane?


Saveti

Preduzetništvo je dinamičan proces vizije, promene i stvaranja. To zahteva energiju i strast prema stvaranju i sprovođenju novih ideja. 

Ako se prvi put upuštate u osnivanje sopstvenog preduzeća, zaboravite na radno vreme od 08-16h, zaboravite to da ste izlaskom sa radnog mesta završili svoje obaveze. Otvaranje preduzeća je nešto poput roditeljstva, dok je dete malo, traži puno Vaše pažnje i angažovanja, traži prisutnost. 

A ukoliko pokrećete sopstveni posao i planirate da to bude baš prodavnica zdrave hrane, onda se na pravom mestu. Verovatno ste razmišljali o tome kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane, šta mi je sve potrebno, šta moram da znam, koliko je ulaganje...? Probaćemo da na što više tih pitanja odgovorimo u ovom tekstu, a ukoliko imate dodatna pitanja, budite slobodni da nam se obratite.

Na osnovu velikog iskustva u ovoj branši, možemo da vam ponudimo i savete, ali i pomoć prilikom otvaranja prodavnice zdrave hrane.

Otvaranje prodavnice bez muke 

Nudimo kompletan konsalting i potpunu pomoć pri otvaranju prodavnice zdrave hrane. Deset godina iskustva, kao i više od 50 prodavnica koje su prve korake ostvarile zajedno sa nama su preporuka koja nas obavezuje da uz potpunu posvećenost i uz maksimalno angažovanje zajedno sa vama prođemo sve faze otvaranja prodavnice zdrave hrane. U zavisnosi od želje vlasnika i pozicije lokala: 

  • pravimo odabir asortimana
  • pomažemo pri nabavci opreme za lokal
  • obavljamo razgovore za posao
  • vršimo obuku zaposlenih
  • vršimo porudžbinu robe za prvo punjenje
  • učestvujemo u izlaganju proizvoda u rafove po kategorijama
  • pomažemo u formiranju prodajnih cena...

Odabir asortimana je jako bitan faktor 

Ukoliko dobro ne poznajete celokupan asortiman zdrave hrane, vrlo lako možete upasti u „zamku“ gomile ponuda koje dobijete. Na našem tržištu postoji više od 5000 proizvoda koji se mogu naći u prodavnicama, dok je za početno punjenje radnje dovoljno oko 1000 artikala. Naš zadatak je da isfiltriramo proverene proizvode kako ne bi došli u situaciju da nabavite nešto što, kao nova radnja, ne možete lako prodati. Neretka je situacija da za iste proizvode različitih pakovanja ili brenda, cene mogu drastično da variraju, te treba biti pažljiv pri odabiru. Loš odabir asortimana može bespotrebno odneti veću količinu novca, a naša je obaveza da to ne dozvolimo.

Dobra nabavka vas čini konkurentnim

Višegodišnji rad i dobri kontakti sa distributerima omogućavaju nam dobru početnu poziciju u pregovaranju oko najboljih mogućih uslova. Organizujemo sastanke sa dobavljačima i zajedno sa Vama pregovaramo oko cena i modela plaćanja.  

Dobar prodavac stvara poverenje potrošača 

Pored izgleda radnje kao jedan od najjačih utisaka, jednako je bitan i utisak koji ostavi prodavac. Ljubaznost kao obaveznu osobinu prodavca treba dopuniti znanjem o proizvodima koji se prodaju u objektu. Naš tim obučava Vas i Vaše zaposlene kako bi imali osnovne informacije neophodne za početak rada u Vašoj novoj radnji.

Preglednost prodavnice ostavlja utisak

Preglednost radnje i sortiranje proizvoda po kategorijama je bitan faktor koji olakšava snalaženje u objektu, kako kupcima, tako i prodavcima. Ovaj deo je bio najveći problem početnicima u poslu zbog slabog poznavanja proizvoda, zato smo poseban akcenat stavili upravo na ovaj segment. 

Kontrola robe pri prijemu je prvi važan faktor. Ukoliko ne poznajete asortiman, možete vrlo lako pogrešiti, jer treba iskontrolisati ono što piše na fakturi dobavljača sa onim što ste fizički dobili. 

Nakon provere sledi izlaganje u police, a sortiranje se vrši po kategorijama proizvoda. Ukoliko ne poznajete proizvod i njegovu namenu, može se desiti da ga izložite na mesto gde ne pripada, pa samim tim ga kupac neće uočiti. 

Ceo ovaj proces zahteva dosta vremena i znanja, a mi možemo sve ovo uraditi za Vas i omogućiti Vam da bez muke otvorite svoju prodavnicu zdrave hrane.

U zavisnosti od Vaše želje, znanja i mogućnosti, naše usluge smo podelili na 3 osnovne kategorije:

A
B
C
  • Odabir početnog asortimana
  • Poručivanje robe i organizacija dostave
  • Izlaganje robe
  • Odabir dopunskog asortimana, ukoliko ostane slobodnog mesta u rafovima.
  • Pomoć pri odabiru i nabavci opreme za lokal (police, staklenke, kasa, vaga...)
  • Organizacija i obavljanje razgovora za posao za prodavce
  • Obuka prodavaca
  • Odabir početnog asortimana
  • Obavljane pregovora sa dobavljačem.
  • Poručivanje robe i organizacija dostave
  • Izlaganje robe po kategorijama
  • Odabir dopunskog asortimana ukoliko ostane slobodnog mesta u rafovima
  • Pomoć u formiranju cena
  • Obilazak i pomoć u radu u prvoj nedelji nakon otvaranja (1-2 sata dnevno)
  • Ključ u ruke – Za vaš budžet prazan lokal pretvaramo u radnju i organizujemo otvaranje. Nabavljamo opremu, organizujemo njeno montiranje, biramo i obučavamo prodavce, nabavka i izlaganje robe, formiranje cena i unos artikala u fiskalnu kasu. Generalno sređivanje i čišćenje radnje, brendiranje i rad sa dizajnerima. Puštanje u rad i pomoć u radu u naredne dve nedelje nakon otvaranja.
Cena – Na upit
Cena – Na upit
Cena – Na upit


*Naše usluge trenutno pružamo samo na teritoriji Beograda

Za sve informacije, kao i besplatne telefonske konsultacije, popunite kontakt formu, i vrlo brzo očekujte naš poziv.


Prijavi se za besplatne konsultacije

Vaše ime i prezime: *
Vaš telefon: *
Vaš komentar:

Pre svega, pročitajte u nastavku teksta neke od osnovnih saveta i stvari koje bi trebalo da znate pre ukoliko ste zainteresovani za otvaranje prodavnice zdrave hrane.

Zdrava hrana se kao pojam javila za specijalizovane prodavnice prehrambenih proizvoda koji su nutritivno bogatiji, alternativa za proizvode životinjskog porekla, bez šećera, zatim proizvode koji se koriste u spremanju jela po principima makrobiotike, ajurvede...

Termin „Zdrava hrana“  ili „Zdravija hrana“ zvanično nije priznat od državnih institucija, jer bi se time podrazumevalo da sva ostala hrana nije zdrava, ali žargonski će, verovatno, uvek biti prisutan.

Na ovom mestu ćemo vam dati korisne savete za odgovor na pitanje kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane, i informacije koje će Vam biti od koristi.

Izbor lokacije za otvaranje prodavnice zdrave hrane je izuzetno bitan

50% uspešnosti zavisiće od ovog faktora. Generalno, ne postoji pravilo za odabir prave lokacije. Kada tražite lokal, bitno je da cirkulacija ljudi bude na zavidnom nivou, ali to je samo jedan od faktora koji može uticati na visinu prometa. Struktura stanovništva, platežna sposobnost, konkurencija... svi faktori direktno utiču na prodaju. Gledajte da lokal bude usput ljudima koji su krenuli u kupovinu (pijace, veće prodavnice mešovite robe).

Lokal mora zadovoljiti potrebne kriterijume

Da bi zadovoljili osnovne zahteve za rad, prostor mora imati mokri čvor, garderobu za zaposlene (ili bar predviđeno mesto za presvlačenje), i lavabo za pranje ruku u prodajnom delu u blizini mesta gde se razmeravaju rinfuzni proizvodi. Kada birate lokal, gledajte da, ukoliko je moguće, izbegnete stepenište na ulazu jer ih mnogi doživljavaju kao prepreku koju bi radije izbegli.

Oprema za prodavnicu zdrave hrane

Prodavnice zdrave hrane su poznate po tome što imaju veliki asortiman proizvoda koji se prodaju na meru, pa stoga za ovu vrstu robe planirajte dovoljan broj boksova. Najčešće su u upotrebi stakleni boksovi jer su pogodni za održavanje. Vodite računa da svaki proizvod mora biti zatvoren, pa tako svaki boks mora imati poklopac. Preporuka je da poklopci ne budu od stakla, jer zbog čestog korišćenja može doći do loma, pa se za njih koristi pleksiglas kao najoptimalnije rešenje. Vaga za merenje je svakako obavezna u ovom poslu. Bitna informacija je da vage moraju biti baždarene od strane sertifikovanih kuća, a baždarenje se vrši na svake dve godine.

Kada birate fiskalnu kasu, gledajte da bude jednostavnija za rukovanje u situacijama kada morate da otvorite novi artikal ili menjate cene.  Pored navedenog, neophodna Vam je i rashladna vitrina i, podrazumeva se, police za izlaganje robe.

Obratite posebnu pažnju na zakonske propise

Obaveza prodavca je da ima uredan sanitarni pregled, da sprovodi dobru higijensku praksu. Lokal mora imati urednu dokumentaciju o izvršenoj deratizaciji.  

Kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane i držati sve pod kontrolom?

Trgovina prehrambenim proizvodima zahteva stalnu kontrolu rokova trajanja proizvoda, odnosno ne smete dozvoliti da Vam se proizvod sa isteklim rokom nađe u rafu. Uz činjenicu da u prodaji imate žitarice morate strogo voditi računa o načinu čuvanja istih jer su one mamac za insekte koji se velikom brzinom šire i mogu upropastiti ogromnu količinu robe. Preventiva je svakako često čišćenje boksova i adekvatna temperatura u prodajnom prostoru.

Radnje zdrave hrane moraju posedovati širok asortiman proizvoda

Prosečna radnja zdrave hrane u svom asortimanu broji 1500-2500 artikala. Vremenom se iskristalisao osnovni asortiman, odnosno proizvodi koji se podrazumevaju da ih svaka prodavnica ima. Ono što razlikuje prodavnice zdrave hrane je ustvari taj dodatni asortiman kojim se stiče konkurentnost. Dodatni asortiman mahom zavisi od potražnje, odnosno strukture kupaca koji posećuju radnju zdrave hrane, ali i želje vlasnika da ponudi širi asortiman i specifičnije proizvode. Početno punjenje radnje, ukoliko nemate dovoljno iskustva, morate poveriti profesionalcima.

Veleprodaja zdrave hrane - napravite pravi izbor

Odabir dobrog dobavljača je odabir partnera koji će Vam biti podrška u svim aspektima poslovanja. Preporuka asortimana, obaveštenja o novitetima, zajedničko sprovođenje promotivnih aktivnosti i sprovođenje akcija, konstantno promovisanje Vaše radnje kao pouzdano mesto kupovine i davanje saveta je nešto što odlikuje samo prave profesionalce u ovoj oblasti.

Na našem portalu možete pronaći veliki broj uspešnih prodavnica zdrave hrane i prezentaciju njihovog asortimana, odnosno prezentaciju proizvoda koji se kod njih mogu kupiti. Ovu besplatnu uslugu za njih, kao i sve informacije vezano za otvaranje prodavnice zdrave hrane  obezbeđuje veleprodaja zdrave hrane Macrobiotic prom. 

Više detalja o načinu prezentacije prodavnica zdrave hrane možete pogledati ovde.

Kao što smo već naveli, rešenje dileme kako otvoriti prodavnicu zdrave hrane zahteva od vas posvećenost, a za sve informacije, pomoć  i savete nas u svakom trenutku možete kontaktirati.


Preporučeni proizvodi

Sapun od kozjeg mleka-lavanda

Ovaj sapun je potpuno prirodan proizvod ...

Ulje lavande 10ml BIO

Ulje lavande umiruje nervnu napetost, ot...

Ehinacea 30g Yogi Tea

Konzumiranje ovog čaja će vas održati zd...

Brašno proseno 500gr Hemija

Brašno od oljuštenog zrna prosa, bez glu...

Gi 270gr Bio Špajz

Gi maslo je prečišćeni puter oslobođen z...


Pogledaje još

Ulje brahmi 10ml Terra Co

Brahmi ulje je najbolje za podmlađivanje...

Pirinač integralni kratko zrno 0.5

Integralni pirinač za razliku od belog i...

Joya napitak pirinač BIO

Pirinčano mleko iz organske proizvodnje,...

Kikiriki puter 100% 200g MB

Iako se veruje da je kikiriki jezgrasto ...

Nigari 100gr

Nigari je magnezijum hlorid. Koristi se ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Pivski kvasac ublažava stres i povećava nivo energije

Pivski kvasac se zbog svog lekovitog dejstva, pored primarne funkcije u proizvodnji piva, koristi i ...

Detaljnije

Sokovi od povrća

Sveži i prirodno ceđeni sokovi su odlični za naš organizam jer sprečavaju bolest, a pomažu i ...

Detaljnije

Bezbedni lekovi za potenciju - Sta popiti za duzi odnos?

Impotencija se često prećutkuje ili doživljava sa stidom, iako se može javiti kod muškaraca r...

Detaljnije

Bioritam organizma tokom 24 sata

U zapadnoj medicini, organi tela su objašnjeni u smislu njihove anatomske strukture i fiziolo...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS