Vitamin B17 u hrani


Biljke kao lek Saveti

Vitamin B17 (amigdalin, leatril ) prirodan je sastojak, glikozid, koji se nalazi u mnogim namirnicama poput semena badema i drugog koštunjavog voća. Prvi put je otkriven u gorkom bademu i promovisan kao lek protiv raka. Hemičar Ernest Krebs je pre pedeset godina sintetizovao vitamin B17 kao leatril, prirodnu supstancu koja ubija ćelije raka i izgrađuje sistem imuniteta. Američka administracija za hranu i lekove ( Food and Drug Administration ) preuzima kontrolu i zabranjuje vitaminski kompleks B17 kao lek protiv raka. Tvrdi da je u pitanju prevara i pokreće kampanju koja ovaj vid lečenja naziva običnim šarlatanstvom, a lek predstavlja otrovnim i opasnim jer sadrži cijanid.

Vitamin B17 se sastoji od molekula benzeldehida, cijanida i 2 molekula glukoze. Benzeldehid i cijanid su otrovni elementi, ali u spoju vitamina B17 sa molekulima glukoze nemaju toksično delovanje. Danas, mnogi entuzijasti, lekari i novinari vraćaju koncept vitamina B17 u lečenju raka i u praksi potvrđuju njegovu delotvornost. Teorija lečenja raka sa vitaminom B17 se zasniva na tome da je rak posledica ishrane, konkretno nedostatka važnih vitamina ( B17 ) i minerala.

Gde se nalazi vitamin B17?

Vitamin B17 se nalazi u preko 800 biljaka, od kojih je većina jestiva. U većim količinama nalazi se u divljim kupinama, trešnjama, ribizli, košticama jabuke, kruške, sljive, marelice, breskve i nektarine. Nalazi se i u bobu, mungo pasulju, kukuruzu, gorkim bademima, indijskom oraščiću. U nešto manjim količinama ima ga u grožđicama, dudu, dunji, jagodi, malini, semenkama lana, prosu, ječmu, heljdi i mahunama. Količinski, najveći izvor vitamina B17 odnosno amigdalina su koštice od kajsije. Koštice i semenke od voća imaju i druge hranljive materije poput proteina, nezasićenih masnih kiselina i različitih minerala.

Kako izgleda upotreba vitamina B17?

Kako bi organizam uspostavio balans, a terapija i lečenje prošli što uspešnije, potreban je unos odgovarajućih nutrijenata. Da bi vitamini delovali neophodno je aktiviranje enzima, odnosno specifičnih bakterija, koji te vitamine razgrađuju i sprovode u sva tkiva. Da bi se enzimi aktivirali, moraju biti stimulisani nekim drugim hranljivim sastojcima. Ovaj metabolički proces je opšti princip razmene materije koji se odigrava na svim nivoima. Kada unosite vitamin B17, ćelije raka apsorbuju molekule glukoze iz vitamina B17, a sa enzimom beta-glukozidazom oslobađaju benzaldehid i cijanid iz vitamina B17 uzrokujući vlastitu smrt. Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima, vitamin B17 je izrazito smrtonosan za ćelije raka, dok za ostale zdrave ćelije nije toksičan.

 

Za preventivu bolesti, dovoljno je redovno jesti hranu bogatu vitaminom B17. U terapijske svrhe B17 ili leatril se može uneti u organizam konzumiranjem semenki ili ulja, ili u tabletama i injekcijama leatrila. Vitamin B17 je zaista  vitaminska bomba koja ima sposobnost razaranja ćelija raka ali terapija ovim vitaminima neće izlečiti rak.  Pojava ove bolesti ipak je posledica poremećaja metabolizma, pa je B17 najdelotvorniji prvenstveno kao preventiva i dodatak terapiji.

Vitamin B17 iz koštica kajsije

Jezgra iz koštice kajsija najbogatija su vitaminom B17. Koriste se i za proizvodnju ulja i ostalih hemikalija u medicinske svrhe. Pored prevencije raka i u terapiji lečenja, vitamin B17, a time i koštice kajsije, takođe pomažu da se smanji visok krvni pritisak kao i bol povezan sa artritisom. Odgovarajuća doza zavisi od faktora starosti pacijenta i njegovog sveukupnog zdravlja. Preporučena količina na osnovu izveštaja Komisije za toksičnost iz 2006. godine je oko 5 mg cijanida, što je ekvivalentno jedenju deset koštica kajsije dnevno. Zvanična preporuka za odraslu osobu glasi da se ne jede ukupno više od deset komada u toku dana, a u toku jednog sata ne više od pet.

Koštice kajsije u prahu možete pronaći u sledećim prodavnicama:


Preporučeni proizvodi

Testenina lan čipka 300g Testo

Lanena testenina bez glutena. Pravi se o...

Miso ječmeni 400 gr muso

Prirodno fermentisana pasta od soje, ječ...

Boza

Boza kao napitak se korisi više od hilja...

Badem listići BIO 100g

Uvrstavanje badema u ishranu jača imunit...

Lan mleveni 100g

Mleveno seme lana pomaže regulisanju var...


Pogledaje još

Čaj krvni pritisak 100g SRCULENCE

Mešavina biljnog čaja kod povišenog krvn...

Bombonski sirup

Svojim prisustvom Bombonski sirup pobolj...

Sapun od kozjeg mleka -biljni ugalj

Ovaj sapun je potpuno prirodan proizvod ...

Čaj probavit-filter

Mešavina lekovitog bilja za regulisanje ...

Super green mix 6 80g BEYOND

“Super zelena mešavina 6” je mešavina 6 ...



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Kako se priprema čaj od lanenog semena?

Biljni čajevi su izvor vitamina i minerala, niskokalorični su i imaju sve vrste isceljiteljskih moći...

Detaljnije

Koštice lubenice prednosti za zdravlje

Lubenica je jako zdrava, bogata mnogim hranljivim sastojcima, a pored toga je veoma osvežavajuća i i...

Detaljnije

Pitanja o jogi

Šta je joga?Joga je drevna metoda i filozofija samorazvoja koja podrazumeva upotrebu tehnika:...

Detaljnije

Kako odabrati adekvatne majice za trening?

Fizički izgled je usko povezan sa zdravljem i vitalnosti kompletnog organizma, a kao bitan psiholo&s...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS