Wellness i spa rekreacija


Sport

Specijalizovani wellness centri bave se postizanjem i održavanjem duševnog mira uz telesnu rekreaciju, a sve u cilju očuvanja ljudskog psihofizičkog zdravlja i suzbijanja mnogih bolesti. Ovi centri su prerasli u moderan životni stil koji nam omogućava ozdravljenje i utočište od stresnog života.

Wellness

Wellness kao pojam u sebi sadrži well što znači biti dobro i fitness u smislu biti u formi. Danas, wellness je čitava filozofija tela i duha koja objedinjuje oblasti medicine, sporta i turizma.

Wellnes se uglavnom sastoji od pet elementa u koja ubrajamo fizičku aktivnost, vežbe relaksacije, duhovno vežbanje, zdravu ishranu i negu lica i tela. Wellnes centri se trude da budu dostupni što većem broju ljudi, i zdravima i bolesnima, kao i osobama sa invaliditetom.

Spa

Tradicija spa centara potiče još od prvih civilizacija kada se odlazilo u javna i termalna kupatila gde je kupanje predstavljalo vid opuštanja i poželjan način društvenog života. Spa na engleskom označava banju, ali je termin u upotrebi više kao skraćena verzija latinskog izraza sanus per aquam što u prevodu znači zdravlje iz vode.

Današnji spa centri uključuju zatvorene i bazene na otvorenom, različitih temperatura i sastava vode. Popularni aqua programi se sastoje od moderno dizajniranih bazena i većih kada, a neki centri poseduju i prirodna nalazišta lekovitog blata.

Ponuda spa tretmana uključuje posebno oblikovane kade, stolove za kupke i masaže od blata koje se koriste za lice i celo telo

Sadržaj programa:

Sadržaj wellness i spa programa je bogat i u zavisnost od finansijske kalkulacije može sadržati finsku, bio ili aroma saunu, parno kupatilo, slanu sobu, hidromasažne kade, termalnu lekovitu vodu za kupanje, prostorije za masažu i bazene za rekreativno plivanje. Složeniji programi uključuju spa servise, bavljenje fizičkim fitnesom, edukaciju o velnesu i o pravilnoj ishrani.

Wellness centri pružaju zdravstvene usluge, dok se od spa programa očekuje ugođaj, zadovoljstvo i relaksacija. Broj spa i wellnes centara raste, i posebno se razvija u zemljama koje tradicionalno održavaju zdravstveni turizam i rekreaciju. Često ih srećemo i kao deo ponude u hotelskim objektima gde se kotiraju kao savremeni banjski turizam. Kako omogućuju frizičko, mentalno i društveno blagostanje sve su popularniji i u Srbiji.


Preporučeni proizvodi

Crystal MG mineralna voda

Prirodna negazirana mineralna voda vrhun...


Pogledaje još

Tempeh prženi 200g Genie

Proizvod dobijen fermentacijom termički ...

Himalaji 50g Yogi Tea

Mešavina biljnog čaja Sastav: đumbir, ko...

Sok pravi jabuka, nana 0,5

Prirodni mutni ceđeni sok od jabuke sa l...

Ulje brahmi 10ml Terra Co

Brahmi ulje je najbolje za podmlađivanje...

Pirinač divlji organic 0,5 Bey

Divlji pirinač ne sadrži gluten pa je do...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Post na vodi – vodič za početnike

Post podrazumeva voljno odricanje od određene hrane i pića za jedan određeni vremenski period. Zastu...

Detaljnije

Fruktoza je voćni šećer

Fruktoza ili voćni šećer  je monosaharid koji se nalazi u voću, povrću, ali i u drugim b...

Detaljnije

Šećer izaziva zavisnost

Studije na životinjama otkrile su dа konzumiranje značajnih količina šećera deluje na mozak n...

Detaljnije

Šta uzrokuje često podrigivanje i kako ga rešiti?

Česta zabluda koja vlada kod većine jeste da podrigivanje ne može da bude simptom određenog obolenja...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS