Wellness i spa rekreacija


Sport

Specijalizovani wellness centri bave se postizanjem i održavanjem duševnog mira uz telesnu rekreaciju, a sve u cilju očuvanja ljudskog psihofizičkog zdravlja i suzbijanja mnogih bolesti. Ovi centri su prerasli u moderan životni stil koji nam omogućava ozdravljenje i utočište od stresnog života.

Wellness

Wellness kao pojam u sebi sadrži well što znači biti dobro i fitness u smislu biti u formi. Danas, wellness je čitava filozofija tela i duha koja objedinjuje oblasti medicine, sporta i turizma.

Wellnes se uglavnom sastoji od pet elementa u koja ubrajamo fizičku aktivnost, vežbe relaksacije, duhovno vežbanje, zdravu ishranu i negu lica i tela. Wellnes centri se trude da budu dostupni što većem broju ljudi, i zdravima i bolesnima, kao i osobama sa invaliditetom.

Spa

Tradicija spa centara potiče još od prvih civilizacija kada se odlazilo u javna i termalna kupatila gde je kupanje predstavljalo vid opuštanja i poželjan način društvenog života. Spa na engleskom označava banju, ali je termin u upotrebi više kao skraćena verzija latinskog izraza sanus per aquam što u prevodu znači zdravlje iz vode.

Današnji spa centri uključuju zatvorene i bazene na otvorenom, različitih temperatura i sastava vode. Popularni aqua programi se sastoje od moderno dizajniranih bazena i većih kada, a neki centri poseduju i prirodna nalazišta lekovitog blata.

Ponuda spa tretmana uključuje posebno oblikovane kade, stolove za kupke i masaže od blata koje se koriste za lice i celo telo

Sadržaj programa:

Sadržaj wellness i spa programa je bogat i u zavisnost od finansijske kalkulacije može sadržati finsku, bio ili aroma saunu, parno kupatilo, slanu sobu, hidromasažne kade, termalnu lekovitu vodu za kupanje, prostorije za masažu i bazene za rekreativno plivanje. Složeniji programi uključuju spa servise, bavljenje fizičkim fitnesom, edukaciju o velnesu i o pravilnoj ishrani.

Wellness centri pružaju zdravstvene usluge, dok se od spa programa očekuje ugođaj, zadovoljstvo i relaksacija. Broj spa i wellnes centara raste, i posebno se razvija u zemljama koje tradicionalno održavaju zdravstveni turizam i rekreaciju. Često ih srećemo i kao deo ponude u hotelskim objektima gde se kotiraju kao savremeni banjski turizam. Kako omogućuju frizičko, mentalno i društveno blagostanje sve su popularniji i u Srbiji.


Preporučeni proizvodi

Crystal MG mineralna voda

Prirodna negazirana mineralna voda vrhun...


Pogledaje još

Smesa za beli hleb

Dijetetski proizvod, proizveden od strog...

REISHI COMPLEX SA ZELENIM ČAJEM 30ml

Gljiva Reishi (Ganoderma Lucidum), ili p...

Badem krem 200gr

Badem krem moze se mazati na hleb, koris...

Ulje origana sa moring.50ml Te

Ulje origana je delotvorno protiv većine...

Soja protein 500 gr

Soja protein predstavlja izvrstan izvor ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Čaj od koprive za čišćenje organizma

Kopriva je višegodišnja biljka koja se koristi za proćišćavanje krvi i pojačano...

Detaljnije

Sve blagodeti biljke matičnjak

Matičnjak (lat. Melissa officinalis) je višegodišnja biljka poznata po svojim mir...

Detaljnije

Nedostatak vitamina u organizmu (simptomi)

Naše telo nam stalno šalje upozorenja kada nešto nije u redu. Bitno je da prati...

Detaljnije

Beli luk i semenke tikve za čišćenje creva od parazita

Uznemirenost, loša probava, svrab, umor, glavobolja… Da li ste imali ove simptome, a d...

Detaljnije
Copyright © 2018 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GlobalWebmasters, SEO by WBS