Glina za lice - prirodno sredstvo za negu kože lica


Saveti

Da glina ima lekovita svojstva poznato je još od davnina. Ona je vekovima u upotrebi kao prirodni lek protiv različitih kožnih bolesti i bolnih reuma. Glina čini čuda za kožu, stoga se smatra jednim od najboljih sredstava za lepotu koju svi preporučuju pogotovo kada je nega kože lica u u pitanju. Zahvaljujući njoj koža postaje nežna i glatka, a bore manje vidljive. Najčešće se koristi kao maska za lice, a može se upotrebljavati i u obliku kupke i tada ima izuzetno blagotvorno dejstvo na čitav organizam, jer pored toga što kožu čini mekanom i elastičnom, ujedno otklanja stres i umor.

Gline primarno razlikujemo prema boji, koja zavisi od minerala kojim su bogate ali i po nameni. Svaka boja gline nosi određen sastav i obeležja i namenjena je za određen tip lica i određene probleme kože. Zelena glina najćešće se koristi među svim glinama kako zbog sposobnosti da ukloni višak masnoće tako i zbog njenog uticaja na podmlađivanje kože  jer podstiče sintezu kolagena i elastina. Zelena glina sadrži kalcijum, magnezijum fosfor, mangan, cink i predstavlja najcenjenije je kozmetičko sredstvo za negu kože i lica. Zahvaljujući svojim svojstvima, pomaže u lečenju velikog broja kožnih oboljenja među kojima su akne, bubuljice, rane, čirevi, posekotine. I bela glina koristi se često, poznata je i pod nazivom kaolin, takođe je odlična za negu lica jer sadrži cink, magnezijum i silicijum. Pomenuta glina je najblaža od svih pa se stoga preporučuje osobama koje imaju nešto osetljiviju kožu lica, koje je često perutavo i suvo. Pored bele i zelene gline postoje takođe crvena, žuta, siva, plava glina.

Glina se može upotrebljavati kako za unutrašnju upotrebu tako i za spoljašnju. Ono što je bitno napomenuti kada je glina u pitanju odnosno njena upotreba jeste da prilikom rastvaranja gline koristite uvek drvenu ili plastičnu kašičicu služeći se uvek plastičnom ili staklenom posudom, nikako metalnom.

Maska od gline

Glina za lice je izvor minerala i zbog svojih sposobnosti da regeneriše i oporavi tkivo, treba je koristiti kao lekovitu, kao i u službi lepote. Glina za lice koristi se u vidu maske i kao takvu je nije preporučljivo koristiti više od dva puta mesečno. Maska od gline idealan je način da dubinski pročistite vašu kožu, može se nanositi i za lečenje suve kože, akni, bubuljica kao i protiv starenja. Idealna je za korišćenje kod kože koja je masna, s obzirom da maska od gline isušuje kožu pa svako njeno nanošenje na iziritiranu i osetljivu kožu napravio bi samo još veći problem. Njeno korišćenje je krajnje jednostavno, glina se razmuti prema datom uputstvu i nanese tankim slojem na lice, nakon što se osuši, ispere se vodom, te po svojoj želji nanese adekvatna krema.

Maska od gline za lice

Baš kao i većinu kozmetičkih preparata i maske možete napraviti sami, a da bi se napravila jedna korisna maska od gline za lice potrebna je šolja zelene ili bele gline, jedna kašika meda, kašika maslinovog ulja i pola šolje vode. Med se prvo rastvara u vodi od svih pomenutih sastojaka, a zatim dodajemo zelenu glinu sve dok ne dobijemo kremastu mastu koju možemo naneti na lice. Maska od gline za lice može se napraviti i kombinacijom drugih sastojaka. Tako možemo koristiti pored zelene gline i ulje od jojobe i čaj od kamilice. Ovakva maska od gline za lice pogodna je pre svega za osobe sa masnijom kožom. U mešavinu ulja od jajobe i zelene gline dodaje se polako i mlak čaj od kamilice, mešamo dok se smesa ne zgusti, a zatim nanosimo na lice i držimo nekih 10-15 minuta.

Glina za lice protiv bubuljica

Za borbu protiv bubuljica, akni, mitisera koristite najčešće zelenu glinu jer njeno jako antibakterijsko delovanje i moć čišćenja i isušivanja kože pokazali su se kao odlični za potrebe lečenja akni i bubuljica. Potrebno je da u tankom sloju namažete celo lice maskom od gline ili samo ona mesta koja su zahvaćena bubuljicama. Ostavite masku da prenoći i ujutru je skinete. Kada se glina koristi kao  sredstvo protiv akni i bubljica nju možete koristiti i češće nego inače ali opet ne preterano.

Glina za kosu

Glina je jako dobra i kada je nega kose u pitanju. Posebno se smatra dobrom za kosu koja je sklona mašćenju jer ima sposobnost da na efikasan način upije masnoću sa temena glave i time kožu glave i kosu održi čistom. Glina za kosu kada se nanese ona počinje da se suši i u isto vreme zateže, tada ona rastvara sve nečistoće i izvlači toksine, isto pojačava cirkulaciju kože glave i hrani vlasi. Glina deluje antispetički i pomaže u regeneraciji oštećene kose.

Bela glina za lice

Bela kaolin glina odlična je za suvu kožu. Koristi se za nežno čišćenje lica i radi se o pročišćenoj glini koja ima izrazitu moć upijanja. Maska za lice od bele gline smanjiće vidljivost ožiljaka nastalih usled opekotina ili zračenja i isto tako umanjiti ili potpuno ukloniti nastale bore ili staračke pege. Napravite masku od bele gline i eteričnih ulja uz dodatak malo vode u cilju dobijanje smese pogodne za nanošenje.

Zelena glina za lice

Ova vrsta gline odličan je izbor kada je u pitanju tretiranje zapuštene, masne kože sklone aknama i bubuljicama. Ona je najlekovitija glina i pravi melem za masnu kožu. Zahvaljujući zelenoj glini koža je mekana i elastična, a efekat zatezanja koji ima čini je idealnim u delovanju protiv bora. Apsorbuje sve prljave i štetne materije tako što ih veže za sebe i na taj način nakupljenu prljavštinu koja je na licu bila čineći lice besprekorno čistim. Zelena glina pored toga što se koristi za spoljašnju upotrebu može se koristiti i za unutrašnju kao sredstvo za detoks organizma. Kada govorimo o zelenoj glini najpoznatija je svakako Francuska zelena glina, naročito ona ima moć da poboljša cirkulaciju krvi i limfe. 

Maska od zelene gline

Ukoliko želite masku od zelene gline, možete je napraviti sa malo vode i uz dodatak eteričnih ulja. Masku ravnomerno, najbolje prstima, naneste na lice i držite nekoliko minuta na licu dok se glina ne stegne. Nakon toga isperete dok ne uklonite sve ostatke.  


Preporučeni proizvodi

Ulje čičkovo GALA 50ml

Koristi se za negu svih tipova kose. Čič...

Ulje pšeničnih klica 20ml

Ulje pšeničnih klica sadrži najjači prir...

Ulje grejpfruta 30ml TerraCo

Ulje grejpfruta najčešće se koristi za p...

Ulje cimeta 10ml BIO

Ulje štapića cimeta jača cirkulaciju i z...

Ulje od repice 500ml

Repičino ulje je nerafinisano, hladno ce...


Pogledaje još

Ulje lešnika 0,25 Linum

Ulje od lešnika je potpuno prirodno ulje...

Ulje lavande 10ml BIO

Ulje lavande umiruje nervnu napetost, ot...

Brezin šećer 500g Beyond

Pogodan za dijabetičare. Niskokaloričan....

Franck cikorija250g

Prženi, mleveni koren cikorije (Cichoriu...

Dezodorans fresh 30ml Apium

Potpuno prirodan deo stik izrađen od bez...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Kako odabrati adekvatne majice za trening?

Fizički izgled je usko povezan sa zdravljem i vitalnosti kompletnog organizma, a kao bitan psiholo&s...

Detaljnije

Loša cirkulacija

Cirkulacija je jedna od glavnih funkcija neophodna za održavanje života. Predstavlja neprekidan proc...

Detaljnije

Kokos u službi nege lica

Aromatičan, nutritivno vredan, kokos je nezaobilazan deo prirodne kozmetike lica. Umiruje nadraženu ...

Detaljnije

Nedostatak kalijuma i u kojoj hrani ga najviše ima

Za normalno funkcionisanje organizma kalijum nam je i više nego potreban. Ne tako mali broj p...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS