Stari lek za mnoge bolesti


Prirodna terapija Biljke kao lek

Kako godine prolaze i kako polako starimo, sve više želimo da poboljšamo kvalitet života, jer sa starenjem postajemo skloni mnogim bolestima koje drastično mogu da naruše naše zdravlje.

Znamo da je za dug i kalitetan život od velikog značaja da se pridržavamo zdravog načina života, u koji se uključuje zdrava ishrana, fizička aktivnost i ostale zdrave navike koje nam pomažu da održimo fizičko i mentalno zdravlje.

Međutim, kako bismo naš organizam održali u što boljem stanju, mogu pomoći dve jako moćne namirnice, koje idu u korist našem zdravlju, i koje zajedno mogu lečiti više od 100 različitih bolesti, koje se odnose na sistem organa za disanje, imunološki sistem, kardiovaskularni sistem, jetru, bubrege, limfni sistem itd. Te dve namirnice glavni su sastojci ovog prirodnog starog leka, čiji recept možete pročitati u ovom članku.

Zbog čega ovaj stari lek ima moć da leči više od 100 bolesti?

Ovaj stari prirodni lek kombinuje lekovita svojstva belog luka i crnog vina, i upravo ga to čini efikasnim u poboljšavanju opšteg zdravlja organizma i u sprečavanju velikog broja različitih zdravstvenih problema.

Koja su lekovita svojstva belog luka?

Sirov beli luk je namirnica koja sadrži antiseptičko, antigljivično, antibakterisjko i antioksidantno dejstvo, zahvaljujući alicinu koji je odgovoran za borbu protiv virusa i bakterija, i za pročišćavanje organizma. Zbog prisustva antioksidanasa, beli luk može sprečiti i lečiti mnoge zdravstvene probleme, kao što su visok holesterol, visok krvni pritisak, grip, prehlade, loše varenje, infekcije, loša cirkulacija i dr.

Skorašnja istraživanja pokazuju da beli luk ima antikancerogeno dejstvo i da može za čak 50% smanjiti rizik od pojave ove opake bolesti (za 66% smanjuje rizik od pojave raka debelog creva).

Da zaključimo, beli luk je ,,super namirnica” koja jača odbrambeni sistem, sprečava pojavu raka, smanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih oboljenja i poboljšava zdravlje kože.

Koja su lekovita svojstva crnog vina?

Crno vino može biti jako zdravo, ukoliko se konzumira u umerenim količinama (ne više od 2 čaše dnevno). Ovo piće, prijatnog ukusa i poznato u celom svetu, bogato je antioksidansima i hranljivim supstancama koje su blagotvorne za organizam. Lekovita svojstva crnog vina duguju se visokom sadržaju rasveratrola i flavonoida, koji poboljšavaju zdrvlje srca, smanjuju holesterol, pospešuju cirkulaciju, obnavljaju ćelije, smanjuju sklonost ka gojenju, pročišćavaju organizam, poboljšavaju mozdanu funkciju i sprečavaju prerano starenje. Crno vino otklanja bakterije u ustima koje dovode do pojave karijesa, ima antiupalno dejstvo, umanjuje posledice sedelačkog načina života i utiče na održavanje organizma u dobrom stanju.

Mnogim istraživanjima došlo se do zaključka da konzumiranje crnog vina u umerenim količinama, smanjuje rizik od pojave kancera. Takav zaključak povezuje se sa prisustvom rasveratrola, koji pomaže u sprečavanju raka pluća, dojke i prostate.

Kako napraviti stari lek od belog luka i crnog vina?

Imajući u vidu sva lekovita svojstva belog luka i crnog vina, slobodno se može reći da je ovaj prirodni stari lek pravi ,,saveznik” za opšte zdravlje organizma, jer pročišćava krv, jača imuni sistem, eliminiše loš holesterol, poboljšava rad srca i cirkulaciju, sprečava mnoge bolesti, poboljšava zdravlje kože, pobeđuje infekcije itd.

Pored svih lekovitih svojstva, treba istaći da ovaj prirodni lek ima antikancerogeno dejstvo, jer oba sastojka koja ga čine, sadrže materije koje sprečavaju i pobeđuju rak.

Sastojci:

Za pripremu ovo leka potrebni su vam sledeći sastojci:

– 12 češnja belog luka

– ½ l crnog vina

Priprema:

U staklenu posudu sipajte crno vino. Svaki češanj belog luka iseckajte na 4 dela i dodajte u posudu sa vinom, i dobro promešajte.

Staklenu posudu dobro zatvoriti i ostaviti je da odstoji 2 nedelje, na mestu u kući gde ima najviše sunca.

Tokom te 2 nedelje, staklenu posudu svakodnevno promućkajte, 2-3 puta na dan.

Kada prođu 2 nedelje, dobijenu tečnost procedite i presipajte u tamnu posudu, u kojoj ćete čuvati dobijeni lek.

Konzumiranje leka:

Tokom mesec dana uzimati po jednu kašičicu ovog leka, 3 puta na dan. Najbolje bi bilo da ovaj stari lek, koji leči više od 100 bolesti, pravite najmanje dvaput godišnje.


Preporučeni proizvodi

Keks biobela cimet diabet

Biobella je keks mekane i fine teksture....

Proso ljušten BIO 500g

Proso je ukusna žitarica blago slatkog u...

Testenina pirinčana rezanci Testoli

Testenina od pirinča – tanki rezanci. Be...

Pirinač kratko zrno integralni 200g BIO

Integralni pirinač za razliku od belog i...

Sok pravi jabuka i cimet 0,5l

Prirodni mutni voćni sok od jabuke sa ci...


Pogledaje još

Kafa stevia 3u1

Ova kafa sadrzi steviju, koja je jedina ...

Ši buter 50ml Plantoil

Shea butter je biljna mast bogata steari...

Kakao zrno komadici 100g BEYON

Organski kakao u komadićima je 100% čist...

Đumbir Limun 30.6g Yogi Tea

Mešavina biljnog čaja. Đumbir uvećava me...

Ružina vodica 60ml Lila Ma

Čista i prava ružina vodica vrhunskog kv...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Značaj istezanja

Istezanje je važan deo treninga, kako pre njegovog početka tako i na kraju. Vežbe istezanja su pokre...

Detaljnije

Sirovo ili kuvano povrće?

Uravnotežena ishrana sadrži sirovo i kuvano povrće. Važno je da ih na pravi način kombinujemo, i da ...

Detaljnije

Insulinska rezistencija - ishrana i prevencija

Žlezdani organ koji je smešten iza želuca u narodu je poznat kao gušterača, a u medici...

Detaljnije

Trčanje za početnike

Najvažnije je stvoriti naviku trčanja, a u tome vas može motivisati potreba za boljim zdravljem, ras...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS