Čuvarkuća i med prirodni lek za sve ciste


Prirodna terapija Biljke kao lek

Biljka čuvarkuća potiče sa evropskog tla. Veoma je rasprostranjena, tako da je možete videti da raste na siromašnom, neplodnom, kamenitom, stenovitom i suvom zemljištu. Otporna je na hladnoću, toplotu i na sušu. Raste pored kamenih zidova i ograda. Takođe se gaji i u kući u saksijama.

Čuvarkuća je zeljasta dugogodišnja biljka čija visina dostiže visinu 20-30cm (ne uzimajući u obzir cvet biljke, jer on može biti i viši). Listovi čuvarkuće su vrlo mesnati i obrazuju loptastu rozetu. Cvetovi su joj žuti ili crvenkasti, skupljeni u cvast različitog oblika. Ima veliku sposobnost da preživi čak i u najtežim uslovima. Lako se prilagođava raznim tipovima staništa. Ukratko rečeno, čuvarkuća je biljka sa velikom vitalnošću, uvek održava svoju zelenu bolju, odoleva mrazu i jakom suncu.

Svoj naziv biljka čuvarkuća je dobila po starim narodnjim verovanjima. Naime, od davnina se verovalo da čuvarkuća štiti kuću od udara groma, požara, oluje, zlih duhova i raznih uroka, a takođe se verovalo da čuvarkuća štiti članove porodice, čuva njihovo zdravlje, i daje blagostanje i prosperitet. Nije neobično da se i dan danas čuvarkuća može videti u mnogim kućama i dvorištima, pa čak i na krovovima.

Čuvarkuća prirodni lek za ciste i mnoge druge bolesti

Čuvarkuća se smatra veoma lekovitom biljkom, upravo zbog svog sastava, koji čine: malinska (jabučna) kiselina, kalcijum malat, mravlja kiselina, mala količina smole, tanini i biljna sluz. Pomenuti sastav daje čuvarkući zaceljujuću, antiseptičku, antiinflamatornu i diuretsku moć. Čuvarkuća je pogodna za lečenje mnogih zdravstvenih problema, među kojima izdvajamo ciste i miome, upalu uha, kolitis, upalu mokraćnih kanala, zadržavanje tečnosti, upalu grla i infekcije usne duplje, menstrualne tegobe, opekotine, posekotine, ranice, čireve, hemoroide, bradavice i konjuktivitis.

Vrlo je važno, sa ciljem da se iskoriste sve lekovite moći čuvarkuće, da koristite sveže listove za pripremu čajeva i sokova. Čuvarkuća se može koristiti i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu.

Čuvarkuća i med lekoviti recept

Prirodni lek čuvarkuća i med pokazao se veoma delotvornim u lečenju velikog broja zdravstvenih problema i tegoba. Čuvarkuća i med koriste se za jačanje imuniteta, za bolesti želuca, za ciste i miome, za poboljšavanje varenja, rešavaju probleme sa zatvorom i dr. U nastavku teksta pročitajte kako se pravi ovaj prirodni i efikasni lek.

Sastojci: 300g svežih sočnih listova čuvarkuće i 500g prirodnog pčelinjeg meda

Listove čuvarkuće usitnite u super secku ili ih sameljite u mašini za meso sa sitnom rešetkom, pa ih pomešajte sa medom. Dobijenu smesu sipajte u teglu koju ćete umotati u foliju, poklopite i odložite da stoji u frižideru. Čuvarkuća i med prirodni lek konzumirajte ujutru pola sata pre jela, po jednu kašičicu. Nakon pola sata od konzumiranja ovog leka nemojte čak ništa ni piti. Ovaj prirodni lek idealan je i za pročišćavanje organizma, tj. za detoksikaciju od nataloženih štetnih materija koje mogu biti uzročnici za nastanak mnogih bolesti. Probajte ovaj lek i sami se uverite u njegovu delotvornost.

Čaj od čuvarkuće

Ovaj čaj ima umurujuće dejstvo, može vam koristiti ukoliko patite od bolnih i obilnih menstruacija, grčeva, dijareje, čireva, ili upalnih procesa mokraćnih kanala. Za pripremu čaja od čuvarkuće potrebno vam je 10g svežih ili suvih listova čuvarkuće, koje čete jedno 10-15min kuvati u 250ml vode. Nakon kuvanja, čaj procedite i ostavite da se ohladi. Pijte šolju ovog čaja ujutru na prazan stomak, a nakon toga na svaki sat uzimajte po gutljaj čaja.

Čuvarkuća i med prirodni lek za ciste i miome

Čuvarkuća i med pokazao se kao odličan prirodni lek za lečenje cista i mioma. Kombinacija ova dva lekovita sastojka još od davnih vremena se koristila za lečenje mnogih ženskih problema, ali i drugih bolesti, tako da su čuvarkuća i med postali jedan od najpoznatijih narodnih lekova koji ima široku primenu.

Pored ovog leka, efikasan je i čaj od čuvarkuće, ali i ceđeni sok svežih listova čuvarkuće, koji se koristi za razne obloge za lečenje upalnih procesa na koži, za ubode insekata, za kurje oči, bradavice, viseće mladeže i za mnoga druga kožna obolenja. Takođe se sok od svežih listova čuvarkuće može koristiti i za upalu uha, gde se pokazao vrlo učinkovitim. U bolno uho nakapajte nekoliko kapljica svežeg soka čuvarkuće, i nakon izvesnog vremena okrenite uvo da tečnost iscuri. Zbog toga što pomaže kod upale uha, čuvarkuća se takođe naziva i uhovnik.


Preporučeni proizvodi

Ulje semena kajsije 20ml

Ulje koštice kajsije, bogato vitaminima...

Sočivo crveno BIO 200g

Sočivo je odličan izvor biljnih vlakana ...

Sojino mleko ALPRO kokos pirinač

Ovaj napitak bogatog i veoma lepog ukusa...

Nutritivni kvasac u ljuspicama 100g Genie

Jedinstvenog ukusa koji podseća na sir, ...

Ulje karanfilića 30ml TerraCo

Ulje karanfilića je prijatno, začinjeno,...


Pogledaje još

Testenina pirinčana spirala Testol

Testenina od pirinča – spirale. Koristi ...

Orgon ovas

Orgon ovsena kaša se preporučuje kao sam...

Mahanarajana ulje

Ekstrakti više od četrdeset trava, drevn...

Belvit F 150gr

Belvit F je potpuno prirodan proizvod ko...

Ulje rastavića 100ml

Ulje rastavića je dobro za popravljenje ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Jabukovo sirće kao lek

Jabukovo sirće je vrsta sirćeta i prirodni eliksir koji nastaje fermentacijom prirodnog soka od jabu...

Detaljnije

Zašto su obrok salate odlične za vaše zdravlje?

Salate su nepravedno stavljene u stranu, kao sporedno jelo, koje mnogi preskaču. Ali istina je da on...

Detaljnije

Blagotvorni noćni cvet - noćurak

Oenothera biennis, uobičajeno poznat kao Noćurak je divlja biljka koja potiče iz istočne i centralne...

Detaljnije

Prirodno izbeljivanje zuba

Lepi i beli zubi su osnovni stub zdravlja. Kako bi sačuvali belinu zuba, potrebno  je da ostavi...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS