Bebi ulje – alternativna upotreba


Saveti

Bebi ulje se može nazvati super hidrirajućim sredstvom koje nam može pomoći u sprečavanju pojave strija, a takođe može poboljšati tekstuturu našeg gela za tuširanje. U nastavku vam nudimo 11 načina za alternativnu upotrebu bebi ulja. 

Ulje za bebe je proizvod poznat u celom svetu, i veoma se upotrebljava kao nežno hidrirajuće sredstvo za osetljivu kožu novorođenčadi. Radi se o mineralnom ulju nežnog i prijatnog mirisa, koje se može nanositi na sve tipove kože, kako bi koža bila nežna, hidrirana i baršunasta.

Mnogi od nas, i pored toga što nemaju male bebe, koriste ovo ulje u raznim stuacijama. Iako je bebi ulje napravljeno za bebe, njegovi sastojci dozvoljavaju da se ono upotrebljava i u druge svrhe u domaćinstvu i za negu lepote.

Bebi ulje alternativna upotreba

S obzirom na to da se mnogi od nas još uvek nisu upoznali sa alternativnom upotrebom ovog proizvoda, u nastavku sa Vama delimo 11 najzanimljivijih sporednih načina upotrebe ulja za bebe.

  1. Bebi ulje za skidanje šminke

Maskara i drugi kozmetički proizvodi za oči uglavnom se prave od hemijskih supstanci koje ih čine teškim za uklanjanje. Kako biste šminku uklonili u dva laka koraka, prvo ćete na tupfer ili pamučnu vatu nakapati malo bebi ulja, a zatim ćete pažljivo i nežno skinuti sminku. Pokušajte da nemate direktan kontakt bebi ulja sa unutrašnjošću oka, već ga koritite samo za spoljašnje delove oka, a zatim isperite vodom.

  1. Skidanje zvake sa kose

Deluje nemoguće skinuti zvaku koja se nažalost nekako zalepila za kosu. Međutim, da ne biste morali da odsećete deo kose na koji se zvaka zalepila, ono što treba da uradite je da taj deo kose dobro utrljate (natopite) bebi uljem, da ostavite malo da odstoji i nakon toga odstranite zvaku, i isperite kosu.

Ovaj prost trik će vam pomoći da zvaka bukvalno sklizne sa kose, i nećete morati da pribegavate ekstremnim merama uklanjanja zvake.

  1. Uklanjanje dlačica

Nemate kremu za brijanje? Nikakav problem! Kožu dobro namažite bebi uljem, i nakon toga pređite brijačem, ili mašinicom za brijanje. Zbog svojih hidrirajućih karakteristika, bebi ulje će sprečiti moguće iritacije ili urastanje dlaka. Pored toga, koža će vam biti mnogo nežnija nego inače.

  1. Sprečavanje nastanka strija

U poslednjem tromesečju trudnoće, koža se sve više isteže i izaziva neprijatan svrab, koji kasnije prelazi u strije. Da bi ste što pre osetili olakšanje, utrljajte pozamašnu količinu bebi ulja i ostavite da ga koža upije. Svakodnevno nanošenje bebi ulja na kožu hidrira i smanjuje pojavu strija.

  1. Eliminiše cerumen (ušnu mast)

Lekari svakodnevno savetuju da se štapići za uši ne treba koristiti za čišćenje nakupljene masti u ušima. Kako bi Vam čićnjenje ušiju bilo lakše, možete nekoliko kapi bebi ulja nakapati u ušni kanal. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko dana zaredom, dok se ušna mast u potpunosti ne opusti.

  1. Davanje sjaja drvetu

Kao što je slučaj i sa drugim uljima, i bebi ulje je pravo sredstvo kojim možete istaknuti sjaj svih drvenih površina u Vašem domu. Malu količinu bebi ulja nanesite na drveni nameštaj, a zatim površinu ravnomerno fino izglancajte čistom i suvom krpom.

  1. Piling za usne

Ukoliko imate problem sa suvim i ispucalim usnama, pomešajte kašičicu bebi ulja sa malo šećera, zatim nežnim i kružnim pokretima istrljajte usne.

Ovaj jednostavni trik Vam može poslužiti kao zamena za skupe pilinge za usta koli se reklamiraju svuda u svetu.

  1. Poboljšava kupku

Ukoliko želite da pojačate efekat kupke koju koristite svakodnevno za tuširanje, dodajte malu količinu bebi ulja u kupku, i dobro promućkajte pre upotrebe.

Kad na kožu budete naneli ovu mešavinu koju čine bebi ulje i kupka, primetićete da je koža mnogo više hidrirana i nežnija.

  1. Sredstvo za podmazivanje šarki

Više nije potrebno da kupujete specijalne proizvode za podmazivanje starih šarki na vratima koje škripe. Ukoliko šarke podmažete bebi uljem, ponovo će funkcionisati kao da su potpuno nove.

  1. Hidratantna krema za nokte

Nakon manikira, malu količinu bebi ulja nanesite na zanoktice i na nokte kako biste ih hidrirali. Bebi ulje će sprečiti da se koža oko nokta suši, i samim tim će sprečiti nastanak zanoktica.

  1. Bebi ulje za suva i ispucala stopala

Suvoća i ispucalost kože stopala se javlja kod velikog broja osoba, a može biti čak i bolna. Da biste ubrzali oporavak kože na stopalima, ono što treba da uradite je sledeće: stopala potopite u toplu vodu, uradite pedikir turpijom ili kamenom za pete, zatim stopala premažite finim slojem bebi ulja. Ovu metodu možete ponavljati svake večeri, i nakon nekoliko dana ćete primetiti da su Vaša stopala izrazito nežnija i koža obnovljena.

Sada kada znate da se bebi ulje može koristiti i u druge svrhe, no oklevajte, i neka bebi ulje postane rešenje za mnoge radnje koje obavljate u svojoj kući. 

A što je najvažnije, bebi ulje je zdravo i ekonomično. 


Preporučeni proizvodi

Sapun od kozjeg mleka

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog ...

Ulje susamovo 100ml Lila Ma

Hladno ceđeno i potpuno očišćeno od bilo...

Vegge line parizer povrće 200g

100% veganski parizer, bez soje i alerge...

Suvi vrganj 50g Artfood

Za vrganj kažu da je kralj gliva, što zb...

Nigari 100g muso

Nigari je magnezijum hlorid. Koristi se ...


Pogledaje još

Sapun od kozjeg mleka med Zeljko

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog ...

Tempeh prženi 200g Genie

Proizvod dobijen fermentacijom termički ...

Sok crna ribizla Biotta

Sok Biotta od crne ribizle ima visok sad...

Sok borovnica 0,5 Artfood

Sok od ploda borovnice.Sastav: 100% plod...

Kikiriki puter 99,5% 360g

Kikiriki ima nizak glikemijski indeks i ...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


ALERGIJE – kako se boriti protiv njih?

Česta je pojava da tokom nekih godišnjih doba, npr. tokom proleća, mnoge osobe pate od alergi...

Detaljnije

Korektivno plivanje kod problema sa kičmom

Korektivno plivanje preventivno utiče na pojavu deformiteta kičmenog stuba, ramenog pojasa i grudnog...

Detaljnije

Šta su plodni dani i kako se računaju?

Menstrualni ciklus može se podeliti u dva dela: onaj deo koji prethodi ovulaciji i deo ciklusa nakon...

Detaljnije

Autofagija dijeta - jedete skoro sve i mršavite

Želite svim silama da skinete kilograme? Probali ste razne dijete ali ne možete tek tako da presečet...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS