Jetra - pročišćivanje prirodnim putem


Prirodna terapija Biljke kao lek

Jetra je jedan od najbitnijih organa u ljudskom organizmu, obavlja bitne funkcije koje su od vitalnog značaja za zdravlje i život. Uloga jetre je da pročišćava organizam od štetnih materija, tako da je mnogi nazivaju filterom za čišćenje organizma. Jetra eliminiše toksine koji se nakupljaju u telu, da bi se omogućilo normalno funkcionisanje ostalih organa.

Uprkos tome što jetra služi da čisti organizam, javljaju se situacije kada mi sami moramo da pročistimo našu jetru kako bi pravilno i normalno funkcionisala. Preterana upotreba industrijski prerađenih proizvoda, konzumiranje alkohola, unos namirnica sa dosta hemijskih sastojaka, i zagađenje između ostalog, mogu dovesti do preopterećenja jetre i da ona prestane da vrši svoje funkcije. Kao posledica nagomilavanja toksina u jetri, nastaju drugi zdravstveni problemi koji mogu zahvatiti ostale sisteme u organizmu.

U današnje vreme, način ishrane i stil života kod mnogih osoba u velikom procentu nije zdrav. Prekomerna upotreba brze hrane, masne hrane i namirnica sa veštačkim aditivima, još ako tome pridodamo stres, loše utiču na zdravlje jetre. Zbog toga je potrebno da se posvetimo ishrani kojom ćemo pročistiti jetru i organizam od toksina.

Jetra – recept za pročišćavanje

Kada se u jetri nakupe toksini, potrebno je da joj damo podsticaj da se na prirodan način očisti i tako nas zaštiti od drugih mogućih zdravstvenih problema. U nastavku vam ostavljamo efikasan recept koji je idealan za pročišćavanje jetre, a pored toga može poslužiti i za poboljšavanje funkcije organa za varenje.

Sastojci:

  • 2 lista aloje
  • sok 1 ceđenog limuna
  • 1 svežanj mente (nane)
  • 1 kašičica kurkume
  • ½ l hladne vode

Iscedite pulpu iz listova aloje i ubacite je u blender sa svim ostalim sastojcima. Dobro umutiti sastojke dok se u potpunosti ne sjedine. Preporučuje se da pijete ujutru na prazan želudac.

Jetra – namirnice za pročišćavanje

U nastavku teksta pročitajte koje namirnice bi bilo poželjno da postepeno uključujete u vašu ishranu, kako biste na prirodan način očistili jetru od toksina i poboljšali zdravlje svog organizma.

Limunov sok

Svakodnevno konzumiranje tople vode sa limunom na prazan želudac, pomaže da jetru održite čistom, bez štetnih materija, a da u isto vreme poboljšate varenje. Jedna čaša tole vode sa limunom dnevno pokreće eliminaciju toksina iz jetre, poboljšava metabolizam i varenje, sprečava zatvor.

Beli luk

Jedan sveži češanj belog luka prepun je zdravih sastojaka koji jačaju imuni sistem i štite organizam od bakterija i virusa. Beli luk sadrži supstance sumpora koje aktiviraju enzime za bolju funkciju jetre.

Zeleni čaj

Dokazano je da zeleni čaj pospešuje pročišćavanje jetre prirodnim putem. Zeleni čaj je bogat katehinima, supstancama koje ga čine prirodnim antikancerogenim lekom. Konzumiranje zelenog čaja doprinosi eliminaciji nagomilanih štetnih masti u jetri.

Šargarepa i cvekla

Zahvaljujući prisustvu betakarotena i flavonoida, cvekla i šargarepa stimulišu pravilnu funkciju jetre.

Spanać i blitva

Možete ih jesti sveže, kuvane ili kao dodatak nekom ceđenom soku. Sadrže hlorofil i eliminišu toksine iz hrane, pa samim tim štite jetru od nagomilavanja štetnih materija.

Brokoli i karfiol

Zahvaljujući glukozinolatima, pospešuju stvaranje enzima i eliminišu štetne materije iz jetre, i organizma uopšte.

Kurkuma

Kurkuma je začin sa antiupalnim dejstvom. Osim što sprečava nastanak raka, takođe jača zdravlje jetre. Ovaj začin preporučuje se za pokretanje metabolizma, ali i za prirodno pročišćavanje jetre.

Voda

Jedna od najboljih navika da pročistite jetru i održite je zdravom, jeste da pijete 6 do 8 čaša prirodne mineralne vode na dan. Ova zdrava navika idealna je i za čišćenje bubrega. Neophodno je da organizam održimo hidriranim, a najbolji način da to i uspemo je da pijemo dosta tečnosti.

Izbegavajte rafinisane proizvode

Jako je bitno da izbegavate prekomernu upotrebu rafinisanog šećera i brašna, i ostalih rafinisanih proizvoda, jer će ih jetra pretvoriti u masti i holesterol.

Koren maslačka

Koren maslačka se od davnina koristio za razne zdravstvene probleme vezane za jetru. Kako biste pročistili jetru, najbolje bi bilo da pripremite čaj od korena maslačka.

Avokado

Svuda u svetu avokado je opšte poznat po svojim mnogobrojnim prednostima za zdravlje i lepotu. Smatra se bitnim izvorom dobrih masti. Konzumiranjem avokada štitimo jetru od otrova.


Preporučeni proizvodi

Oxsilver

Sinergijsko delovanje kiseonika i srebra...

OKP paket za čišćenje organizma

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva američk...

Sok breuss koktel Biota

Sok Biotta Breuss se pravi od organski u...

Epsom Soli

Očistite organizam od toksina izazvanih ...

Ulje detox 100ml

Ovo ulje koristi se za detoksikaciju cel...


Pogledaje još

Soja protein 200g

Soja protein predstavlja izvrstan izvor ...

Surutka u prahu 250g

Surutka u prahu je proizvod vrhunskog kv...

Lan mleveni 100g

Mleveno seme lana pomaže regulisanju var...

Super kaša konoplja čokolada

Ovas sadrži vlakna koja pospešuju varenj...

Pirinač kratko zrno integralni 200g BIO

Integralni pirinač za razliku od belog i...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Medicinske biljke i njihova upotreba

Fitoterapija, tj. lečenje putem upotrebe lekovitog bilja, praktikuje se već hiljadama godina. Prirod...

Detaljnije

Lajmska bolest - dijagnoza i lečenje

Kada pomenemo „Lajmsku bolest“ prva asocijacija na ovo teško i opasno oboljenje j...

Detaljnije

Kefir - za šta je dobar i po čemu interesantan

Da, to je ono što liči na jogurt ili kiselo mleko, ali nije niti jogurt niti kiselo mleko i č...

Detaljnije

Kombinacija meda i cimeta

Kombinacija meda i cimeta se u tradicionalnoj kineskoj i Ajurveda medicini koristi kao deo programa ...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS