Namernice za pročišćavanje creva


Prirodna terapija Biljke kao lek

Creva su zadužena za najbitniji proces varenja, i u njima se vrši apsorpcija hranljivih materija. Tanko crevo ima dužinu od 5m do 7m, a debelo između 1m i 1,5m. Creva često pate od zatvora, iritacija i upala, tako da vam u tim situacijama mogu pomoći određene namirnice za sprečavanje i lečenje bolesti creva.

Da bi neki lek dao rezultate koji se očekuju, najpre bi trebalo da uradite detoksikaciju. U crevima se nagomilavaju ostaci hrane koji mogu remetiti normalan protok stolice. Na taj način dolazi do skladištenja toksina koji iritiraju, izazivaju upalu i oštećuju debelo crevo. Kada su vam creva u potpunosti pročišćena, neophodno je da održite zdrav način ishrane i nećete imati nikakvih problema vezanih za crevni sistem.

Možda vas zanima i cimet kao lek.

Pročišćavanje creva prirodnim putem

Ne postoji nijedan toliko efikasan i poseban lek za pročišćavanje creva, kao što su prirodne namirnice. Zdrava ishrana je najbolji način da vaša creva održite čistim na duži period. U namirnice koje su idealne za pročišćavanje creva spadaju voće, povrće, vlakna i voda.

Voće i povrće

Voće sadrži najveću količinu vitamina koji obezbeđuju energiju i jačaju imuni sistem, a takođe sadrži i vlakna i antioksidanse. Budite obazrivi u odabiru voća, izbegavajte ono koje sadrži dosta šećera. U povrću pronalazimo minerale koji održavaju balans organizma, a sadrže i dosta vlakana. Celer i zeleniši pokazali su se najefikasnijim u pročišćavanju creva.

Žitarice, mahunarke i suvo voće

Ove namirnice organizmu daju potrebnu količinu vlakna i povećavaju nivo gvožđa u krvi, pospešuju probavu i pražnjenje creva, štite i održavaju normalnu funkciju organa za varenje. Preporučuje se da žitarice jedete uz jogurt, zbog održavanja normalne crevne flore.

Alge

Alge su idealne za apsorbovanje svih toksina koji se nalaze u crevima. Stvaraju gel koji oblaže zidove creva, omogućavajući normalan protok stolice. Konzumiranjem algi mozete rešiti problem sa zatvorom, upalu debelog creva i otkloniti druge tegobe u organima za varenje.

Esencijalne masne kiseline i ulja

Esencijalne masne kiseline su efikasne za pročišćavanje creva a možemo ih pronaći u avokadu, maslinovom ulju, suncokretovom ulju itd. Ove namirnice podmazuju i neguju unutrašnjost creva, a imaju sposobnost da svare nerastvorljiva vlakna.  

Voda

Voda je najbolji saveznik za očuvanje zdravlja creva i čitavog organizma. Voda hidrira organizam, reguliše telesnu temperaturu, pročišćava sve organe, uključujući i creva. Voda je jako bitna u procesu pročišćavanja i lečenja iritiranih creva. Konzumiranjem vode oslobađamo organizam od toksina, i otklanjamo ostatke i naslage u crevima, koje se u debelom crevu mogu zadržati veoma dugo i dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.  

Sedmično pročišćavanje creva

Kako biste održali normalnu funkciju debelog creva, poželjno je da svake sedmice odaberete jedan dan kada ćete isključivo piti veliku količinu vode, jesti dosta svežeg voća i sirovog povrća. Na taj način pročistićete creva i organizam.

Godišnje pročišćavanje creva

Pored sedmičnog, realizujte i godišnje pročišćavanje creva. Odaberite jednu celu sedmicu u bilo kom mesecu, kada ćete jesti samo sveže voće i povrće, piti velike količine vode, prirodnih sokova. Preporučuje se da tokom sedmice za pročišćavanje creva, svaki dan započnete šoljom zelenog čaja bez šećera.

Kao što možete da vidite, detoksikacija organizma i pročišćavanje creva ne zahteva mnogo vremena, a namirnice koje se koriste su dostupne svima. Jednostavno, pridržavajte se sedmičnog i godišnjeg pročišćavanja creva, konzumirajte zdravu hranu, i na taj način ćete održati zdravlje vaših creva.


Preporučeni proizvodi

Dezodorans narandža 30ml Apium

Potpuno prirodan deo stik izradjen od be...

Soda bikarbona bez aluminijuma 300g

Soda bikarbona bez aluminijuma je naroči...

Kapi bela imela 50ml ZokiS

Kapi bele imele pospešuju rad čitavog li...

Zeleni čaj Green Chai 30.6g Yo

Mešavina biljnog čaja Brojne su p...

Mast od gaveza 80ml GAVEZ

Iskustva pokazuju da se upotrebom ove ma...


Pogledaje još

Sojine kobasice 200gr

Idealna zamena za kobasice životinjskog ...

Ulje peršuna 10ml

Peršun je bogat izvor vitamina K, beta k...

Galete pirinčane integralne 100g

Galete od integralnog pirinča punog ukus...

Ulje bademovo 100ml

Zbog svojih izuzetnih svojstava, bademov...

Sok pravi koktel 1l

Prirodni mutni voćni-povrtni sok od jabu...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Origano u prirodnoj medicini i fitoterapiji

Iako se za prirodnu medicinu i fitoterapiju uglavnom veže divlji origano, zbog svojih specifičnih sv...

Detaljnije

Riblje ulje čuva vid

Redovan unos ribljeg ulja ima pozitivne efekte na čulo vida. Najbitniji sastojak su mu omega-3 masne...

Detaljnije

Kamen u bubregu - lečenje čajevima

Kamen u bubregu predstavlja veoma teško zdravstveno stanje. Zbog njega se javljaju neizd...

Detaljnije

Kombinacija meda i đumbira

Lekovita svojstva meda su velika i poznata, ali u kombinaciji sa nekim namirnicama su još jač...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS