Biljke koje čine antiparazitni program


Saveti

Antiparazitni program, čiji je tvorac doktorka Huilda Clark, pokazao se kao veoma efikasan borac protiv kancera i drugih oboljenja.  Ona je dokazala da je svaka opaka bolest prouzrokovana parazitima koji se nalaze u ljudskom organizmu. Priroda je darovala, srećom, tri biljke koje u svojoj kombinaciji daju neverovatan lek protiv parazita.

U pitanju su crni orah, pelin i karanfilčić. Njihova družba može da ubije i preko 100 parazita u čovečijem telu. Postavlja se pitanje zašto se koriste baš ove tri biljke. Ljuska oraha i pelin imaju moć da ubiju odrasle i parazite koji su se već razvili, dok karanfilčić ubija njihova jaja i larve.

Karanfilčić i njegova lekovita svojstva

Pored toga što ubija parazite karanfilčić oplemenjuje organizam i pozitivno utiče na mnoge bolesti. Njegova primena je zaista široka i popularna, a može se koristiti i u obliku čaja i ulja, koji se mogu sami napraviti u toplini svoga doma.

Lekoviti karanfilčić danas se koristi dosta i u kulinarstvu, kako u slatkim tako i u slanim jelima. Specijalan gost je u pečenju, jer je meso masno, a karanfilčić će dosta pomoći kod olakšavajućeg rada probve. Nekad se karanfilčić dodaje i u peciva, hleb, šunke, marinade i razne druge umake, ali ipak akcenat moći ima na zdravlje čovečijeg organizma.

Analgetik – Karanfilčić deluje kao analgetik i zaustavlja krvarenje. Za ovakve potrebe potrebno je koristiti mleveni karanfilčić, koji je inače dobar i za ublažavanje boli. Ukoliko je rana površinska mleveni karanfilčić se samo pospe po rani i ostavi neko vreme da deluje. Karanfilčić u obliku ulja koristi se ukoliko se bol javi u uhu. U ulje se umoči mali deo vate, koji se potom stavi u uho i ostavi da deluje narednih 30 minuta.

Snižava holesterol – Ova moćna biljka pokazala se veoma efikasna kada su trigliceridi u pitanju i holesterol. Postoji poseban recept koji se koristi baš u slučaju visokog holesterola, a priprema se na sledeći način. Potrebno je 5 g karanfilčića i 5 l vode. U vodu se stavi 5 g nesamlevenog karanfilčića, koji zahteva odmaranje u frižideru. U toku dana fašu u kojoj se nalazi karanfilčić potrebno je protresti nekoliko puta. Preporučuje se da se popije dve ovakve flaše, pa da se napravi pauza u konzumiranju od mesec dana.

Poboljšava rad organa za varenje – Karanfilčić koji se koristi za dobro varenje, upotrebljava se u vidu čaja. Priprema ovog napitka veoma je jednostavna i ne oduzima previše vremena. 2 do 3 karanfilčića se preliju sa 2,5 dcl vode, koja je trebala prethodno da provri. Poklopiti čaj i ostaviti da odstoji 15 minuta, a zatim ga procediti i spreman je za upotrebu. Piti do jednu šolju tri puta u toku jednog dana.

Sprečava infekcije – Karanfilčić je biljka koja se u mnogim istraživanjima pokazala kao delotvorna ua sprečavanje mnogih infekcija, ali i ublažavanja boli. Za ovakve tegobe obično se upotrebljava ulje od karanfilčića, koje takođe nije teško pripremiti.  ¼ šolje celih karanfilčića izručiti u jednu teglu. Preko toga preliti šoljom maslinovog ulja. Teglu poklopiti i ostaviti da odstoji tako poklopljeno narednih 24 sata, nakon čega je potrebno procediti ulje. Dobijeno lekovito ulje čuva se na hladnom mestu, najbolje u frižideru, u zatvorenoj teglici.

Ostale primene karanfilčića – Ova biljka koristi se takođe i za mršavljenje, a odličan je i osveživač prostora. Još bolji efekat karanfilčić kao oseveživač imaće ukoliko se zabode u jedan ceo limun. Ljudi ovu biljku koriste i za dezinfekciju recimo termos boce, za koju je dovoljno samo u opranu bocu staviti nekoliko karanfilčića, na nekoliko sati. Karanfilčić odličan je i kao antiseptik, ali i kao poznati aromatik. I još jedna upotreba koja će zanimati pogotovo lepši pol je efikasnost u nezi kože, koju će karanfilčić učini mekom i glatkom.

Crni orah i njegova lekovita svojstva

crni orah poznat je kao deo antiparazitnog programa, a pored toga ima još mnogo prednosti. Zbog svog sastava leči mnoge tegobe i pozitivno utiče na celokupno zdravlje čoveka. Crni orah u svom sastavu ima linoleičnu kiselinu, kao i vitamin C koji se tu javlja kao askorbinske kiseline. Kožica ploda crnog oraha veoma je bogata taninom i kinonom, koji su inače hemikalije poznate po uništavanju parazita.

Protiv kandide – Ova moćna i korisna biljka veoma je efikasna u borbi protiv kandide. Naučnici tvrde da upotreba crnog oraha u potpunosti uništava ovu i druge gljivice. Za kandidu je nemoguće da opstane u alkalnom okruženju, koja će se stvoriti upotrebom crnog oraha. Ova biljka poredi se sa najboljim lekovima koji se koriste protiv gljivica, a neka istraživanja pokazuju da je crni orah čak i efikasnija antigljivična metoda.

Odličan za srce – Crni orah ima veoma pozitivan uticaj na krvne sudove, a takođe je dobar u otpušavanju arterija i samim tim stvara veoma dobar dotok krvi kroz telo. Prvilo funkcionisanje štitne žlezde postiže zbog veoma visokog dela joda koji se nalazi u samom crnom orahu. Omega-3 kiselina kojima se crni orah može pohvaliti efikasne su kod oseroporoze, artritisa, raznih alergija, kao i kod visokog pritiska.

Protiv cisti i tumora – Naučnici tvrde da u ženskom organizmu u kojem obiluje kalijum neće doći do pojave cisti i tumora. Iz tih razloga potrebno je konzumirati hranu koja je bogata kalijumom, a ujedno izbaciti iz upotrebe sluzave namirnice narednih tri dana. Ovim postupkom duže je potrebno doći do željenog cilja. Ukoliko je poželjno ubrzati proces može se koristiti tinktura od crnog oraha. Preporučuje se od šest do deset kapi u toku dana.

Ostala lekovita svojstva crnog oraha – Lekovito delovanje crnog oraha pokazalo se na najvišem nivou jer ima antitumorska dejstva. Pored toga ova biljka je odlična jer štiti jetru i leči hemoroide i bradavice. Konzumiranje tinkture crnog oraha može se poboljšati koncentracija i pamćenja. Takođe, odličan je protiv herpes virusa.

Pelin i njegova lekovita svojstva

Pelin je jedna od najzdravijih biljaka, koje rastu na ovim prostorima. Pelin je veoma gorak, a već nekoliko vekova unazad poznat je u narodnoj medicini. Pelin je efikasna biljka koja je prepuna eteričnih ulja, koji blagotvorno deluju na ljudski organizam. Listovi pelina koriste se od davnina za bolji san, nesanicu, umor i kašalj. Ova biljka efikasna je u borbi protiv mnogih bolesti i kao takva veoma je tražena i poznata.  Za mnoga oboljenja u toplini doma mogu se napraviti razni prirodni lekovi, čiji je najvažniji sastojak upravo lekoviti pelin.

Pelinkovac – Ovaj napitak veoma je moćan kod ozdravljenja želudca. Osobe koje osećaju stalnu napetost u stomaku trebali bi konzumirati barem jednu rakijsku čašicu domaćeg pelinkovca, svako jutro na prazan stomak. Da bi se napravio domaći pelinkovac potrebno je 20 g pelina i 1 l kvalitetnog crnog vina. Pelinse stavi u vino i ostavi se da odstoji deset dana. U tom periodu svakodnevno se flaša vina u kojoj je pelin, treba promućkati i na kraju pre upotrebe dobro procediti.

Izostanak menstruacije – Ovo je čest problem kako kod starijih, tako i kod sve mlađih žena. Pelin i ovde igra veoma bitnu ulogu, a pored njega potrebni su i peršun i žalfija. Po 100 g od sve tri biljke potrebno je pomešati. Četiri kašike ove mešavine prelije se sa 500ml vode koja je prethodno proključala. Poklopiti napitak i ostaviti da odmori narednih pola sata. Ovako pripremljena tečnost pije se sedam dana pre redovne menstruacije. Po dobijaju ciklusa, potrebno je prestati sa upotrebom.

Organi za varenje – Pelin se pokazao i kao veoma delotvoran kada su organi za varenje u pitanju. Za ozdravljenje istih i njihov poboljšani rad takođe je moguće naraviti lekoviti napitak. Za to je potrebno hajdučica, 20 g pelina, iva trava i vraniovka. Svi navedeni sastojci se pomešaju i preliju sa litar rakije. Dobijenu smesu dobro promućkati i ostaviti da odstoji narednih sedam dana na nekom tamnijem mestu. Preporučuje se jedna čašica pola sata pre jela.

Ostala lekovita delovanja pelina – Pelin je biljka koja je efikasna kada je u pitanju dijabetis, depresija, reuma, malokrvnost, oboljenja jetre, bolesti slezine, nadustost, nesvestica, gorušica, diareja, loš krvni pritisak, hronična opstipacija, bolesti bešike i bubrega, bolesti ženskih polnih organa, oboljenja žuči i mnoga druga oboljenja, a najpoznatiji je kao deo antiparazitnog programa, koji je izumela dr. Huilda Clark.

Pelin se ne preporučuje trudnicama, osobama kod kojih postoji mogućnost pojave moždanog udara. Takođe pelin se ne bi trebao upotrebljavati kod osoba koje koriste neke preparate od gvožđa. Isto tako veoma je bitno ne koristiti ga duže od 7 dana.

Iz svega prethodno navedenog može se shvatiti kolika je moć crnog oraha, karanfilića i pelina, posebno ako se koriste u navedenoj kombinaciji. Doktorka Hulda Clark je svojim istraživanjima došla do zaključka da paraziti uzrokuju veliki broj bolesti pa je sastavila recept od ove tri biljke u idealnoj razmeri i napravila tinkture, a kasnije i kapsule (zbog efikasnosti) i nazvala ih Antiparazitni program

Ukoliko niste u mogućnosti da sami napravite ove tinkture po originalnoj recepturi i u pravoj razmeri možete kupiti gotov proizvod koji ma dozvolu Ministarstva zdravlja i time izbeći probleme pri pravljenju i nezeljena dejstva. 

Iako je kombinacija ove tri biljke u vidu antiparazitnog programa širom sveta odavno poznata, do skoro u Srbiji i na Balkaunu nije bilo moguće kupiti Antiparazitni program već se nabavljao iz inostranstva raznim kanalima. Zbog tražnje ovog proizvoda na našim prostorima, nastao je i domaći proizvod protiv parazita po originalnoj recepturi Dr. Clark i nosi naziv OKP paket, što je skraćeno značenje od Orah, Karanfilic i Pelin koji možete naručiti online. 


Preporučeni proizvodi

Pirinač divlji organic 0,5 Bey

Divlji pirinač ne sadrži gluten pa je do...

Ulje ylang ylang 10ml BIO

Njegovo ime žnaci „cvet nad cvetovima“ j...

Franck divka250g

Mešavina za belu kafu sa prirodno visoki...

Sok crna ribizla Biotta

Sok Biotta od crne ribizle ima visok sad...

Sirće jabukovo cirkuklacija 0.5

Ovaj proizvod dobijen tradicionalnom met...


Pogledaje još

Sirće od borovnice organik 250

Proizvedeno od soka organske borovnice i...

Sok nar Biotta

Od nara se dobija zdrav sok, bogat vitam...

Spelta zrno 500g Jevtić

Spelta je bogata proteinima, nezasićenim...

Naut BIO 200gr

Leblebija-Naut sadrži fitohemikalije poz...

Kapi dijabetes 50ml ZokiS

Biljne kapi za dijabetes i regulaciju še...


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Srodni tekstovi:


Treće doba i značaj fizičke aktivnosti

Fizička aktivnost kao važan segment dobrog zdravlja ne zavisi od godina. Svako doba starosti podrazu...

Detaljnije

Namirnice za bolju koncentraciju i memoriju

Pravilnom ishranom možemo popraviti memoriju, pažnju i raspoloženje. Dokazano je da ishrana bogata p...

Detaljnije

Kako se izboriti sa kijanjem i curenjem nosa?

Rana jesen je bajkovito godišnje doba. Priroda oživljava na sasvim drugačiji način, iz ormara...

Detaljnije

Bezglutenski hleb

Osobe koje boluju od celijaklije ili su osetljivi na gluten, leče se bezglutenskom ishranom. Ovakva ...

Detaljnije

Registruj svoju prodavnicu na našem sajtu

Saznaj više

Copyright © 2017 Zdravisimo. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS